Progressiv Multiple Myelom Behandling: Snakk med legen

Å lære denne behandlingen fungerte ikke for flere myeloma eller at kreften din har falt etter en remisjonsperiode, kan være vanskelig. Progressiv Multiple Myelom kan gjøre din usikre fremtid.

Du kan føle deg sint, redd eller forvirret av denne diagnosen. Disse følelsene er normale. Men å ha en progressiv multippel myelom betyr ikke at du ikke kan få remisjonen igjen.

Selv om det ikke er noen kur for denne typen kreft, kan du leve med flere myelom og sjekke symptomene. For at dette skal skje, bør du ha regelmessige diskusjoner med legen din. Du bør komme til avtalene dine med serien av spørsmål for å sikre at du og legen din dekker alle sentrale emner om din hjelp.

Her er hva du bør spørre legen din om Progressive Multiple Myeloma-behandlingsalternativer.

1. Hva vil du anbefale som et neste skritt?

Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvilken behandling som kan ha det beste resultatet for deg.

De kan foreslå medisiner for målrettet terapi eller organisk terapi medisiner. Målrettet terapiangrep Spesifikke molekyler som er involvert i kreftvekst. Disse stoffene inkluderer Bortezomib (VELCADE), CARFILZOMIB (KYPROLIS) og IXAZOMIB (NINLARO).

Organisk terapi styrker immunsystemet, som kan hjelpe kroppen din til å bekjempe kreftceller. Legemidlene i denne kategorien inkluderer talidomid (thalomid), lenalidomid (revlimid) og pomalidomid (pomalytiker). Legen kan anbefale et av disse stoffene alene hvis du slutter å svare på en tidligere terapi. De kan også få deg til å ta disse stoffene i kombinasjon med en’en annen terapi.

Andre alternativer for progressivt malt myelom kan inkludere kjemoterapi eller strålebehandling for å drepe kreftceller. Legen kan også anbefale en benmargstransplantasjon for å erstatte syke beinmarg med sunt benmarg.

Noen ganger anbefaler leger vedlikeholdsbehandling for å bidra til å kontrollere symptomene når remisjonen er nådd. Dette innebærer forutsetningen om et terapeutisk stoff som er rettet mot lav dosering eller et kortikosteroid for å hindre myeloma reappearance.

Hvis tilstanden din ikke har svart på noen behandling, kan det neste trinnet være palliativ omsorg eller omsorg i hospice. Palliativ omsorg Behandle dine symptomer og ikke kreft. Omsorg for hospice konsentrerer seg om å hjelpe deg med å leve dine siste dager så mye komfort.

2. Jeg er kvalifisert for kliniske studier?

Når tradisjonell terapi ikke senker fremdriften av flere myeloma, spør legen din om kliniske studier. Forskere utfører bevis for å se om nye lovende eksperimentelle stoffer effektivt kan behandle visse forhold.

Det er ingen garantier for suksess i kliniske studier. Men hvis et eksperimentelt stoff lykkes, kan dette hjelpe deg med å forlenge livet ditt. Legen din kan lede deg til en spesialist i kliniske studier for å se om du er egnet for å delta i flere myeloma-myeloma studioer.

3. Hva er behandlingsmålet?

Det er viktig å forstå målet om en bestemt behandling. Legen din anbefaler en spesiell behandling for å bidra til å drepe kreftceller og føre til remisjon? Eller behandlingsmålet er å bidra til å håndtere symptomer og forbedre kvaliteten på livet ditt?

4. Hva er bivirkningene av behandlingen?

Før du starter noen behandling, spør legen din om potensielle bivirkninger. For eksempel kan bivirkningene av kjemoterapi inkludere håravfall, tretthet, kvalme og oppkast. Husk også å spørre legenes narkotika som kan bidra til å lindre noen av symptomene på disse bivirkningene knyttet til behandling.

Legen din kan si at du er en kandidat til en benmargstransplantasjon. I dette tilfellet, sørg for at du vet risikoen. Disse inkluderer risikoen for en infeksjon i løpet av de første månedene etter transplantasjon. Det kan også trenge å være på sykehuset for en PO & # 8216; etter prosedyren.

Andre sidebehandlingseffekter inkluderer blodpropper, anemi, tretthet og gastrointestinale problemer.

5. Hvordan behandling vil påvirke mitt daglige liv?

Det er viktig å vite hvordan kroppen din kan reagere på spesifikk behandling.

Legen kan anbefale aggressiv terapi for å stoppe utviklingen av sykdommen. Bivirkninger kan gjøre det vanskelig å jobbe eller ta vare på familien din. Du må kanskje ta en pause fra jobb, endre aktivitetsnivået eller stole på «8217; hjelp av en slektning.

Bivirkningene forekommer ikke i det hele tatt. Men hvis du vet hva du kan forvente før du starter behandlingen, kan du forberede deg på denne muligheten.

6. Hva er min prognose med behandling?

Legen din kan ikke garantere at en bestemt behandling vil forbedre tilstanden din. Men basert på helsen din, kan de være i stand til å estimere suksessraten. Å vite din prognose kan hjelpe deg med å bestemme om det er verdt en spesiell behandling. Det er også nyttig å få en annen mening. En annen lege kan foreslå en annen oppførselslinje. De kan også gi ny informasjon om hvordan man behandler sykdommen.

7. Jeg kan få økonomisk hjelp til behandling?

Direkte kostnader for flere myelombehandling kan være dyrt. Hvis du har problemer med å dekke kostnadene ved behandling, diskutere disse økonomiske bekymringene med legen din. Legen din kan lede deg til en sosialarbeider eller sosialarbeider. Disse menneskene kan gi informasjon om forespørselen om økonomisk hjelp til å dekke noen av kostnadene.

Outlook

Det er ingen kur mot flere myelom, men du kan få remisjonen og leve et langt liv. For best mulig resultat må du samarbeide med legen din for å bestemme den mest hensiktsmessige behandlingen. Den rette behandlingen for deg kan ikke føre til behandling av kreft. I stedet kan det være å forbedre kvaliteten på livet ditt og hjelpe deg med å håndtere symptomer.