Primavorile konjunktivitt: Årsaker, symptomer og diagnose

Hva er våren konjunktivitt?

Konjunktivitt er en infeksjon i 8217; forårsaker ubehag, rødhet og irritasjon i vev som er øyne. Det er mer vanlig angitt som & # 8220; rosa øyne & # 8221;. De fleste konjunktivitis sakene er forårsaket av virus eller bakterier. Den primaverile konjunktivitt, D’en annen del, er forårsaket av en allergisk reaksjon.

Denne kroniske okularbetennelsen forekommer i utgangspunktet oftere i løpet av våren og sommermånedene. Dette skyldes en vanlig sesongmessig økning i allergener (som pollen) i # 8217;. Det kan også skyldes en allergisk reaksjon på andre ting, for eksempel:

 • Klor i bassengene
 • sigarett røyk
 • Ingredienser i kosmetikk.

De milde tilfellene av konjunktivitt kan behandles med kalde pakker og smøre øyedråper. For mer alvorlige tilfeller kan de foreskrives antihistaminer eller antiinflammatoriske stoffer.

Symptomer på vårkonjunktivitt

Symptomene på denne tilstanden inkluderer:

 • Irriterte, smertefulle og prurdiginøse øyne
 • en følelse av å brenne i øynene
 • overdreven tåre
 • Puffy øyne (spesielt området rundt kanten av hornhinnen hvor den kåte møter sclera eller hvitt av øyet)
 • rosa eller røde øyne
 • følsomhet for intens lys
 • tåkesyn
 • Øyelokkene som er grove, uregelmessige og har hvitt slim (spesielt alt i det første øyelokkinnredningen)

Symptomene som er nevnt ovenfor er også symptomer på andre okulære forhold. Noen ganger prøver kløe eller røde øyne ikke alltid en grunn til bekymring. Men du bør umiddelbart kontakte legen din dersom ditt røde øye varer i flere dager eller er ledsaget av øye smerte eller se endringer.

Hva forårsaker vårkonjunktivitt?

Denne tilstanden er forårsaket av reaksjonen på allergener, som pollen og kjæledyrhår.

Du har størst risiko for å utvikle tilstanden hvis du har en familiehistorie av allergi, spesielt astma, eksem og allergisk rhinitt.

Du er også i største risiko hvis du lider av andre sesongens allergier.

Diagnose av vårkonjunktivitt

Det finnes ingen etablerte diagnostiske kriterier eller laboratorietester for å diagnostisere vårkonjunktivitt. En lege kan vanligvis diagnostisere vårkonjunktivitt som ber om informasjon om din medisinske historie og undersøke øynene dine.

Behandlingsalternativer for vårkonjunktivitt

Den første tanken å gjøre er å unngå å pakke øynene dine fordi dette forårsaker ytterligere irritasjon.

De fleste tilfeller kan behandles hjemme. Husholdningsartikler inkluderer:

 • Smøre øyedråper
 • Benk antihistaminer, som benadryl
 • Cold Packs: Bruk for øynene lukket flere ganger om dagen for midlertidig lindring

Lær å identifisere og unngå L’allergen som forårsaker betennelsen for å unngå fremtidig irritasjon. Bo hjemme og USA L’air condition under høyden av allergener dag i løpet av vår og sommer måneder for å redusere ekstern allergener eksponering.

Hvis symptomene oppstår ofte eller vare lenger enn noen få dager, kan legen foreskrive anti-inflammatoriske eller antihistamin øyedråper.

Potensielle komplikasjoner og langsiktige perspektiver

De fleste finner lettelse fra allergiske symptomer når tiden blir kaldere eller hvis den klarer å unngå L’allergen. Hvis tilstanden din blir kronisk, kan det påvirke utsikten eller hakke hornhinnen, som er det ytre laget av øyets øye som beskytter øynene mot støv, bakterier og andre skadelige agenter.

Hvis symptomene ikke forbedrer seg med hjemmepleie, blir de verre eller begynner å forstyrre visningen din, sikre en avtale med din oftalmolog, allergist eller grunnleggende lege for å unngå langsiktige komplikasjoner.