PretermagGine årsaker | Healthline

Hvis du er i fare for for tidlig fødsel, kan forskjellige screeningstester hjelpe deg og legen din bestemmer risikoenheten. Disse testene måler endringer som indikerer L’begynnelsen av arbeidskraft og endringer knyttet til en økning i risikoen for for tidlig fødsel. Disse testene kan utføres før de har pregermansmerker eller kan brukes etter L’begynnelsen av Travaglio.

Når et barn ble født før den 37 uken av graviditeten, snakker vi om premature fødsel. Noen premature fødsler finner sted fra seg selv: En mor begynner arbeid og hennes barn kommer tidlig. I andre tilfeller, problemer med graviditet skyve leger føder før forventet. Omtrent tre fjerdedeler av premature fødsler er spontane og om en kvart oppstår på grunn av medisinske komplikasjoner. Samlet sett, om en gravid kvinne på åtte, fødes snart.

Screeningstest at testen oppdager transvaginal ekkografi-forkorting og ekspansjon (åpning) av livmorhals-uterinovervåking uterinfibrolorotiske føtale sammentrekninger Kjemiske endringer i # 8217; Nedre Utero-tester for bakterielle vaginale infeksjoner (BV)

Legene er ikke sikker på hvor mange tester, eller som en kombinasjon av tester, er mer nyttige for å bestemme risikoen for for tidlig fødsel. Dette er fortsatt i studiefasen. De vet imidlertid at flere screening tester er positive for en kvinne, jo større er risikoen for for tidlig fødsel. For eksempel, hvis en kvinne er på den 24. uken av graviditeten uten en historie med for tidlig arbeidskraft og uten nåværende symptomer på arbeidskraft, viser hennes livmorhalske ultralyd at hennes livmoderhals er over 3.5 cm og dens føtale fibronektin er negativ, den har en mindre Dell’32% av muligheten for å føde før den er 2.5. uke. Men hvis den samme kvinnen har en historie med for tidlig fødsel, måler en positiv føtal fibronektin-test og hans livmoderhals mindre enn 50 cm i lengden, han har en sannsynlighet for at 32% av fødselen før hans Xnumxa-uke.

Preterm fødsel årsaker

Preterm fødsel har flere årsaker. Noen ganger begynner en kvinne snart arbeid uten en åpenbar grunn. Andre ganger kan det være en medisinsk grunn til travaglio og tidlig levering. Tabellen nedenfor viser årsakene til for tidlig fødsel og prosenter av kvinner som starter på forhånd på grunn av hver årsak. I dette diagrammet, kategorien? Preterm fødsel? refererer til kvinner som ikke har noen grunner til å varsler for arbeidskraft og tidlig levering.

Årsak til pretermoned andel kvinner som deltar tidlig for tidlig skade på membraner 30% premature fødsel (ingen notat) 25% blødning under graviditet (toppartum blødning) 20% graviditet hypertensive lidelser 14% svak livmoderhals (inkompetent livmoderhals) 9% andre2 prime

Fordi for tidlig arbeid er et alvorlig problem?

Til tross for den betydelige utviklingen av medisin i omsorg for premature barn, kan miljøet i livmoren til foreldre utero ikke likeverdige. Hver uke som et foster forblir i morsommongen øker mulighetene for overlevelse. For eksempel:

  • Et foster født før de 23 uker kan ikke overleve utenfor # 8217; mors livmor.
  • Kapasiteten til fosteret for å overleve utenfor livmoren øker i stor grad mellom 24 og 28 uker, fra ca. 50% ALLE’Start av den 24. uken til over L’80% fire uker senere.
  • Etter 28 uker med graviditet kan over 90% av barna overleve alene.

Det er også et forhold mellom et barns svangerskapsalder ved fødselen og sannsynligheten for at han eller hun har komplikasjoner etter fødselen. For eksempel:

  • Barn født før de 25 ukene har en meget høy risiko for langsiktige problemer, inkludert læringsproblemer og nevrologiske problemer. Omtrent 20 prosent av disse barna vil bli alvorlig deaktivert.
  • Før den 28. uken av graviditeten, vil nesten alle barn ha kortsiktige komplikasjoner, som en pusteproblemer. Omtrent 20% av barna vil også ha noen langsiktige problemer.
  • Mellom 28. og den 32 uken av graviditeten, forbedres barn gradvis. Etter 32 uker er risikoen for langsiktige problemer mindre enn 10 prosent.
  • Etter den 37. uken av graviditeten, vil bare et lite antall barn ha komplikasjoner (som gulsott, unormale glukose nivåer eller infeksjon), selv om de er ferdig.

Ifølge Mars of Dimes, er det gjennomsnittlige sykehuset for et prematisk barn, koster $ 57.000, sammenlignet med $ 3.900 for et fremover barn. Samlede kostnader for helseforsikringsselskaper har overskredet 4.7 milliarder dollar i en studie fra 1992. Til tross for denne dramatiske statistikken har mange fremskritt i teknologi tillatt veldig små barn å gå hjem, gjøre det bra og vokse for å være sunne barn.