Postvirkende tretthet: Symptomer, årsaker, behandling og Tim Recovery

COS’er post-viral tretthet?

Tretthet er en generell følelse av tretthet eller utmattelse. Det er helt normalt å oppleve det fra tid til annen. Men noen ganger kan det fortsette i uker eller måneder etter at du er syk av en «-viral infeksjon, som L & # 8217;. Dette er kjent som postviral tretthet.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomene på post-viral tretthet og hva du kan gjøre for å administrere dem.

Hva er symptomene på post-viral tretthet?

Det viktigste symptomet på post-viral tretthet er en betydelig mangel på energi. Du kan også føle deg utmattet, selv om du har sovet og hvilet mye.

Andre symptomer som kan følge med den postvirkende tretthet inkluderer:

 • Konsentrasjons- eller minneproblemer
 • sår hals
 • hodepine
 • Svelgede lymfeknuter
 • Uforklarlig muskel eller leddsmerter

Hva er årsakene til’post-viral tretthet?

Postvirkende tretthet ser ut til å utløses av en «-feksjon av» 8217;. Lære å vite din tilstand, kan du komme over informasjon om kronisk tretthetssyndrom (CFS). Dette er en kompleks tilstand som forårsaker ekstrem tretthet uten en klar grunn. Mens noen vurderer CFS og L’post-viral tretthet det samme, har den postvirkende tretthet en identifiserbar underliggende årsak (A’viral infeksjon).

Virus som noen ganger ser ut til å forårsake post-viral tretthet, inkluderer:

 • Epstein-Barr-virus
 • Virus av’menneskelige herpes 6
 • Virus Dell’human immundefekt
 • enterovirus
 • rubella
 • Western Nile Virus
 • Ross River’s Virus

Eksperter er ikke sikker på hvorfor noen virus fører til post-viral tretthet, men kan være korrelert til:

 • Et uvanlig svar på virus som kan forbli latente i kroppen din
 • Økning av proinflammatoriske cytokinivåer, som fremmer betennelse
 • Betennelse i nervøst stoff

Finn ut mer om å koble mellom immunforsvaret og # 8217; betennelse.

Hvordan post-viral tretthet er diagnostisert?

Post-viral tretthet er ofte vanskelig å diagnostisere fordi tretthet er et symptom på mange andre forhold. Du vil kanskje ta deg tid til å utelukke andre mulige årsaker til tretthet. Før du ser en lege, prøv å skrive en temporal sekvens av symptomene dine. Vær oppmerksom på eventuelle nylige sykdommer, når de andre symptomene har forsvunnet og hvor lenge du følte deg trøtt. Hvis du ser en lege, må du sørge for at du gir dem denne informasjonen.

De vil trolig begynne å gi deg en grundig fysisk eksamen og ber om informasjon om dine symptomer. Husk at de også kunne stille deg noen symptomer på mental helse du har, inkludert de av depresjon eller angst. Tretthet er noen ganger et symptom på disse.

En undersøkelse av blod og urin kan hjelpe oss med å ekskludere felles kilder til tretthet, inkludert hypothyroidisme, diabetes eller anemi.

Andre tester som kan bidra til å diagnostisere den postvirkende tretthet inkluderer:

 • En innsats test for å utelukke kardiovaskulære eller respiratoriske forhold
 • Et søvnstudio for å utelukke søvnforstyrrelser, som søvnløshet eller nattapné, som kan påvirke søvnkvaliteten

Hvordan post-viral tretthet behandles?

Eksperter forstår ikke fullt ut fordi postvirkende tretthet oppstår, så det er ingen klare behandlinger. I stedet fokuserer behandlingen vanligvis på symptomstyring.

Forvaltningen av symptomer på postvirkende tretthet inkluderer ofte:

 • Å ta benk smertestillende, som ibuprofen (Advil), for å hjelpe med noen vedvarende smerte
 • Bruke en kalender eller arrangør for å hjelpe med minne eller konsentrasjonsproblemer
 • Reduser daglige aktiviteter for å spare energi
 • Energiere avslapningsteknikker, som yoga, meditasjon, masseterapi og akupunktur

Post-viral tretthet kan være ekstremt frustrerende, spesielt hvis du allerede har hatt å gjøre med en wiral infeksjon på 8217;. Dette, kombinert med begrenset informasjon om tilstanden, kan få deg til å føle deg isolert eller håpløs. Vurder L’ideen om å bli med i en gruppe andre mennesker som presenterer lignende symptomer, i ditt område eller online.

De American EncePhalomielite Miargic Society og kronisk tretthetssyndrom Det tilbyr en rekke ressurser på nettstedet ditt, inkludert lister over supportgrupper og råd om hvordan du snakker med legen din i din tilstand. De Løse meg / cfs Det har også mange ressurser.

Hvor lenge er post-viral tretthet?

Utvinning fra post-viral tretthet varierer fra person til person, og det er ingen klar timing. Noen gjenoppretter på det punktet hvor de kan komme tilbake til alle sine daglige aktiviteter etter en måned eller to, mens andre fortsetter å ha symptomer i årevis.

Ifølge en liten studie av 2017 i Norge, kan man få en tidlig diagnose, forbedre utvinningen. Ofte er det en bedre prognose observert For folk som mottar en tidlig diagnose. De nedre utvinningene er forbinder Med folk som har hatt tilstanden for en lengre periode.

Hvis du tror du har post-viral tretthet, kan du prøve å konsultere en lege så snart som mulig. Hvis du har begrenset tilgang til maten og bor i USA, kan du finne gratis eller billige helsesentre her.

Bunnlinjen

L’post-viral tretthet refererer til vedvarende følelser av ekstrem tretthet etter en viral sykdom. Det er en kompleks tilstand at eksperter ikke forstår fullt ut, noe som kan gjøre diagnose og behandling vanskelig. Det er imidlertid mange ting som kan hjelpe deg med å administrere symptomene dine. Du må kanskje prøve noen ting før du finner noe som fungerer.