Postural drenering: Bruk, fordeler og risiko

COS’er postural drenering?

Postural drenering virker komplisert, men i virkeligheten er det bare en måte å bruke tyngdekraften til å drenere slim fra lungene ved å bytte posisjon. Det brukes til å behandle en rekke forhold, inkludert kroniske sykdommer som cystisk fibrose og bronker, samt midlertidige infeksjoner, som lungebetennelse.

Hvis du har dårlig forkjølelse eller innflytelse, kan du også bruke postural drenering for å holde slim ut av lungene. L’Målet beveger slimet inn i sentrale luftveiene, hvor den kan utvises med hoste. Det er trygt for folk i alle aldre og kan gjøres hjemme eller på sykehuset eller i en sykepleie.

Den postural drenering utføres ofte samtidig med perkusjon, noen ganger kalt applaus, som involverer noen som applauderer på baksiden, brystet eller sidene med en kopphånd for å riste mucus fra lungene. Disse teknikkene, sammen med vibrasjon, dyp pust og puffer og hoste, er indikert som brystfysioterapi, thorax fysioterapi eller luftveis befrielsesterapi.

Hvordan å utføre postural drenering?

Du kan utføre postural drenering med mange stillinger, alene eller med en fysioterapeut eller en sykepleier.

Generelle retningslinjer

 • Hver posisjon bør opprettholdes i minst fem minutter.
 • Stillingene kan gjøres på en seng eller på gulvet.
 • I hver posisjon bør brystet være lavere enn sidene for å tillate drenering av slimet.
 • Bruk puter, skum kiler og andre enheter for å føle den mest komfortable mulige.
 • Mens du er i stillingene, prøv å puste gjennom nesen og puster ut gjennom munnen lenger enn inspirerer for maksimal effektivitet.
 • Kjør disse stillingene om morgenen for å eliminere slimet som har akkumulert om natten eller umiddelbart før du går i seng for å unngå hoste om natten.

En respiratorisk terapeut, en sykepleier eller en lege kan gi råd til de beste måtene å utføre postural drenering basert på hvor slimet er.

Bak deg

 • Brystet ditt skal være lavere enn sidene dine, som du kan komme ned på en skrånende overflate eller støtte sidene på ca 18-20 tommer med puter eller et annet objekt.
 • Denne stillingen er den beste for å tømme nedre fronter av lungene.

Del på Pinterest

Dine hofter

 • Med puter under hofter, ligger på den ene siden slik at brystet er lavere enn sidene.
 • Å eliminere overbelastning fra bunnen av høyre lunge, liggende på venstre side.
 • Å eliminere overbelastning fra den nedre delen av venstre lunge, liggende på høyre side.

Del på Pinterest

På magen din

 • Dekke kroppen din på en bunke med puter eller andre gjenstander, som mye pouf, og hviler armene dine i nærheten av hodet, med brystet lavere på hoftene.
 • Denne stillingen er den beste for å eliminere slim i lungens lumbaleområde.

Del på Pinterest

Postural dreneringsarbeid?

Flere studier ble gjennomført på den generelle thorax-fysioterapi, men svært få spesifikt gjelder postural drenering.

TIL å gjennomgå av publiserte studier funnet at brystfysioterapi teknikker ga kortsiktig lettelse til personer med cystisk fibrose, men har ikke hatt langsiktige effekter.

En annen studere Han fant at den aktive syklusen av puste teknikker kan være mer effektive enn postural drenering for folk med bronkiectasie.

For folk med lungebetennelse, a å gjennomgå Studier foreslo at postural drenering ikke er en effektiv behandlingsmetode. Forfatterne bemerket imidlertid at de fleste av de tilgjengelige studiene har blitt gjennomført fra 10 til 30 år siden, og siden da har brystets fysioterapi teknikker gjort en lang vei.

Mer forskning er nødvendig for å vite hvor effektiv postural drenering er. I mellomtiden kan legen foreslå posturale dreneringsposisjoner eller andre thoraxiske fysioterapi-teknikker som kan fungere for deg. De kan også lede deg til en respiratorisk terapeut eller fysioterapeut spesialisert seg på thoracic fysioterapi.

Det er risiko forbundet med postural drenering?

Du kan kaste opp hvis du kjører postural drenering umiddelbart etter å ha spist. Prøv å gjøre posisjonene før du spiser eller 1 time og en halv til 1 time etter et måltid.

Hvis det ikke blir behandlet, kan slimet i lungene bli en alvorlig tilstand, så sørg for at du følger legen din hvis du bestemmer deg for å prøve postural drenering. En ekstra behandling kan være nødvendig. Slimet i lungene kan også være et tegn på en underliggende tilstand som trenger medisinsk behandling, for eksempel kronisk pulmonal obstruktiv sykdom (KOL).

Når skal du ringe en lege

Ring legen din Hvis du begynner å hisses, kan du ikke slutte å hoste, eller du har feber på 100.4 ° F (38 ° C) eller høyere. Fortell dem også om du oppdager en økning i slim eller slim som er brun, blødning eller stinkende.

Få en nødsituasjon hvis du manifesterer et av følgende symptomer under eller etter postural drenering:

 • pust
 • åndedrettsproblemer
 • forvirring
 • Lær som blir blå
 • Kaster blodet
 • smerte

Bunnlinjen

Postural drenering bruker tyngdekraften til å flytte slim fra lungene. C’Det er noen debatt om effektiviteten i behandlingen av symptomer på cystisk fibrose, lungebetennelse og bronkisektasie. Det er imidlertid ingen alvorlige risikoer forbundet med det, så det kan være verdt å prøve hvis du trenger å oppløse slimet i lungene. Når det gjelder behandling, er det best å konsultere legen din før du starter postural drenering.