Postpartum Recovery History

Del på Pinterest

De første seks ukene etter fødsel er kjent som postpartum periode. Denne perioden er en intens periode som krever all slags omsorg for deg og ditt barn.

I denne perioden, at noen forskere føler seg hardt egentlig Opptil seks måneder & # 8211; Kroppen din vil gjennomgå en rekke endringer, fra helbredelse etter fødselen til hormonet. Alt dette i tillegg til den ekstra stress som kommer fra # 8217; takling av amming, søvnmangel og monumental generell tilpasning til fødsel (hvis dette er ditt første barn).

Kort sagt, det kan virke veldig mye. Det er ikke sjeldent at det første året føles som en forandring av tidevann.

Når det er sagt, kan gjenopprettingsperioden variere sterkt. Hvis du er i det tredje barnet og du presset i 20 minutter, vil utvinningen være annerledes enn jeg hadde jobbet i 40 timer, presset for 3 og jeg hadde en keisersnitt.

Men selv om opplevelsen av alle er annerledes, er det noen milepæler av utvinningen som du selv bør nå. For å hjelpe deg med å gjøre deg selv en’hvor du burde være i din tidsmessige rekkefølge etter fødselen, fremhevet vi hva du kan forvente fra kroppen din og ditt sinn.

Uke 1

Del på Pinterest

Fysisk tilstand, post-vaginal fødsel

Hvis du hadde en fødsel på sykehuset, vil du sannsynligvis forbli der i minst en del av denne uken etter en vaginal fødsel. Avhengig av om du har revet eller ikke (e hvor mye), din vagina kan gjøre deg veldig dårlig.

Perineal smerte det er normalt, Hvordan det blødninger. Denne første uken, blod bør være lyse rødt, men til slutt blir det brunt som på slutten av syklusen. Du vil nok også føle seg små sammentrekninger, spesielt under L & # 8211; amming & # 8211; Men merkelig det kan virke, dette er bare livmoren som i motsetning til pre-graviditetsdimensjonene.

Fysisk tilstand, etter keisersnitt

Etter en keisersnitt vil de fleste bevegelser være vanskelige og din gravering kan være smertefullt. Mange kvinner har problemer med å komme inn og forlate sengen, men det er viktig å bevege seg, i det minste en liten & # 8216; for å unngå dannelsen av blodpropper.

Hvis du har satt inn et blærekateter, vil det være fjernet.

Psykisk helse status

Dag 3, spesielt, er kjent for å være følelsesmessig vanskelig. ; Buzz av fødsel er fading, østrogen og progesteronnivået er avtagende og nivåene av prolactin og oksytocin øker og reduseres i løpet av dagen mens barnet suger og sier Jocelyn Brown, A’autorisert hostetric og Sertifisert i Los Angeles.

& # 8220; Dette kombinert med søvnmangel forårsaker mye gråt og følelsen av at ingenting går bra.& # 8221;

Forslag til å hjelpe din utvinning:

  • Hvis du hadde en vaginal fødsel, bruk en ispakke eller frosne pads med Lovnamel på Perineum. Bruk en lunkent vannsprayflaske under eller etter tisse.
  • Ta tylenol eller advil med jevne mellomrom. Smerten genererer smerte, så gjør ditt beste for å forutse det.
  • Ta en mykner for avføringen og drikk mye vann. Mange sykehus vil ikke tillate deg å gå med mindre du gjorde poopen, så gjør ting litt & # 8216; enklere for deg selv.
  • Igjen, for mødre med keisersnitt: Din hovedjobb Den første uken er å beholde & # 8217, ren og tørr gravering. Fra frisk luft etter dusj, buffer med et håndkle og setter den kalde håret tørketrommel og tips på arret.
  • Det er veldig viktig å måle temperaturen fra 2 til 4 ganger om dagen for de første 72 timene og sier Brown. & # 8220; Vi ønsker raskt å inngå en’uterin eller nyreinfeksjon.& # 8221;

Uke 2

Fysisk tilstand, post-vaginal fødsel

For noen kvinner begynner blødningen å redusere. For andre kan det vare opptil seks uker. Begge er helt normale.

På dette tidspunktet bør imidlertid blødning ikke være tung. Du kan begynne å føle vaginal kløe, forårsaket av # 8217; området som begynner å helbrede. Selv suturene, som svulmer av væske når de oppløses, kan irritere deg.

& # 8220; Alt dette betyr ofte at såret er helbredet nok til at mor nå har luksusen til å bli irritert av poengene fordi det ikke lenger lider i det området & # 8221, sier Brown. & # 8220; Jeg vurderer klagene irritert av kløe som et godt helbredende tegn.& # 8221;

Fysisk tilstand, etter keisersnitt

Du føler sannsynligvis nok ganske vondt, men du vil sannsynligvis se ut som en liten og enklere å flytte. Ditt arr kan bli en PO & # 8216; pruriginøs mens nettstedet Dell’gravering er helbredelse.

Psykisk helse status

Babyen blues er helt normalt. Faktisk, Det sies at de fleste kvinner tar dem. Postpartum Depresjon (PPD) er imidlertid en’en annen ting helt.

Hvis du føler deg overveldet av tristhet og # 8217; angst, hvis du ikke kan spise eller sove, er du ikke bundet til din nyfødte, eller du har selvmords tanker eller tanker om å skade noen andre, snakke med legen din.

Forslag til å hjelpe din utvinning:

Uke 6

Del på Pinterest

Fysisk tilstand, post-vaginal fødsel

Dette er når livmoren vender tilbake til pre-graviditetsstørrelse og blødningstopp. De fleste er autorisert til trening og # 8217; Seksuell aktivitet, men mange føler ikke klar til Quest & # 8217, sist i lang tid.

& # 8220; Omtrent seks til åtte uker, mottar jeg ofte kontakter fra mødre som rapporterer for å ha avbrutt blødningen for mange dager siden, men mystisk startet igjen & # 8221; forklarer brunt. Dette er fordi livmoren din utvikler seg så mye at den placentale skorpen er utvist, så det er noen korte dager med lyse røde blødninger.& # 8221;

Fysisk tilstand, etter keisersnitt

Det samme gjelder for uterus og å være autorisert for sex og # 8217; trening. Nå har du lov til å kjøre og heve noe annet enn barnet, men prøv å ikke overdrive. Arret vil trolig ikke skade lenger, men du kan fortsatt være ufølsom (eller til og med prariginøs) rundt’gravering.

Du bør være helt helbredet fra # 8217; intervensjon, og du vil sannsynligvis høre gravering bare hvis du slam mot noe. Vandring er fantastisk, men fortsett sakte med en mer intens trening.

Psykisk helse status

Hvis du har vedvarende tvil om din følelsesmessige eller psykiske helse, portaler med legen din mens du sjekker seks uker. Det er normalt å føle seg utmattet og overveldet, men de dypeste følelsene av depresjon, fortvilelse eller angst kan behandles.

Forslag til å hjelpe din utvinning:

Seks måneder

Del på Pinterest

Fysisk tilstand, post-vaginal fødsel

Hvis håret ditt falt etter fødselen, så bør stoppe nå. Du bør også ha full blærekontroll igjen, hvis dette var et problem før D’nå.

Avhengig av’arbeidstid, melk kunne tørke opp. Din periode kan komme tilbake når som helst (eller ikke i et år eller mer).

Fysisk tilstand, etter keisersnitt

En studie Han fant ut at kvinnene som hadde kuttet keisersnitt, var mer slitne etter seks måneder. Dette, selvfølgelig, avhenger av hvor god barnet ditt sover.

Akkurat som med post-vaginal levering, kan melken tørke opp i henhold til arbeidsprogrammet ditt og din periode kan komme tilbake til enhver tid.

Psykisk helse status

Hvis du går inn i barselsveien og barnet sover mer, kan din mentale tilstand være mer positiv i løpet av denne tiden.

Igjen, alle vedvarende følelser forbundet med PPD skal adresseres.

Forslag til å hjelpe din utvinning:

  • L’Øvelse er svært viktig på dette stadiet, både for mental og fysisk helse.
  • Du kan gjøre abdominal forsterkende øvelser seriøst, som bør bidra til å lindre litt & # 8216; av ryggsmerter.

Ett år

Fysisk tilstand, post-vaginal fødsel

Du kan føle deg igjen, men kroppen din kan fortsatt føle deg litt annerledes, enten det er noen ekstra pounds eller bare vekt fordelt på forskjellige steder.

Avhengig av om du fortsatt ammer, vil brystet virke annerledes enn før graviditeten.

Fysisk tilstand, etter keisersnitt

Ditt arr blir bleknet, men det kan fortsatt være litt & # 8216; ufølsom. Hvis du vil ha et annet barn snart, vil de fleste leger gi råd til (eller insistere) en keisersnitt hvis barna er 18 måneder eller mindre unna. Dette skyldes risikoen for uterin pause under arbeidskraft og vaginal fødsel.

Psykisk helse status

Dette vil trolig avhenge av hvor komfortabelt du tilpasser seg til fødsel og hvor mye du sover. Hvis du kan, hold en lur i helgene når barnet gjør en lur å gjenopprette søvn.

Forslag til å hjelpe din utvinning:

Del på Pinterest

Parenthood How-To: Gjør-det-selv Padsicle