Postoperativ hjelp: Definisjon og pasientutdanning

L’postoperativ hjelp er hjelpen du mottar etter en kirurgisk prosedyre. Typen av postoperativ hjelp du trenger, avhenger av hvilken type operasjon du har og din kliniske historie. Inkluderer ofte smertebehandling og sårpleie.

Postoperativ omsorg starter umiddelbart etter intervensjonen. Det varer i løpet av sykehusoppholdet ditt og kan fortsette selv etter utslipp. Som en del av din postoperative hjelp, bør legen din lære deg de potensielle bivirkningene og komplikasjonene i prosedyren din.

Før du gjennomgår kirurgi, spør legen din hva den postoperative bistanden vil innebære. Dette vil gi deg tid til å forberede deg på forhånd. Legen kan gjennomgå noen av hans instruksjoner etter intervensjonen, basert på hvordan Gewing Level Healing Nivå.

Forberede på forhånd

Sett så mange spørsmål som mulig før intervensjon og spør oppdaterte instruksjoner før du slippes ut fra # 8217; sykehus. Mange sykehus gir skriftlige utslippsinstruksjoner.

Plasser legen din spørsmål som:

  • Hvor lenge må jeg være på sykehuset?
  • Jeg trenger spesielle forsyninger eller narkotika når jeg går hjem?
  • Jeg trenger en omsorgsperson eller fysioterapeut når jeg går hjem?
  • Hvilke bivirkninger jeg kan forvente?
  • Til hvilke komplikasjoner skal jeg være oppmerksom på?
  • Hvilke ting skal gjøre eller unngå å støtte min helbredelse?
  • Når jeg kan gjenoppta normal aktivitet?

Svarene på disse spørsmålene kan hjelpe deg med å forberede deg på forhånd. Hvis du forventer å trenge en omsorgspersons hjelp, organiser den før’intervensjon. Det er også viktig å lære å forhindre, gjenkjenne og svare på mulige komplikasjoner.

Avhengig av hvilken type operasjon du har, er det mange potensielle komplikasjoner som kan oppstå. For eksempel setter mange kirurgiske inngrep pasienter med risiko for infeksjon, blødning i kirurgisk sted og blodpropper forårsaket av # 8217; inaktivitet. L’Langvarig inaktivitet kan også få deg til å miste en del av muskelstyrken og utvikle respiratoriske komplikasjoner. Spør legen din mer informasjon om de potensielle komplikasjonene i din spesifikke prosedyre.

Postoperativ hjelp på sykehuset

På slutten av # 8217; intervensjon, vil du bli overført til et oppvåkningsrom. Du vil sannsynligvis forbli der for et par D’timer mens du våkner fra # 8217;. Du vil føle deg bedøvet når du våkner. Noen mennesker føler også kvalme.

Mens du er i oppvåkningsrommet, vil personalet overvåke blodtrykk, puste, temperatur og håndledd. De kan be deg om å gjøre dype åndedrag for å evaluere lungens funksjon. De kan kontrollere ditt kirurgiske nettsted for tegn på blødning eller infeksjon. De vil også se etter tegn på en allergisk reaksjon. For mange typer operasjoner, vil du bli plassert i generell anestesi. L’anestesi kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker.

Når du er stabil, vil du bli overført til et rom D’sykehus hvis du blir, eller du vil bli overført andre steder for å starte utslippsprosessen.

Poliklinisk kirurgi

Poliklinisk kirurgi er også kjent som en dagsoperasjon. Med mindre du viser tegn på postoperative problemer, vil du bli utsatt på samme dag i prosedyren. Du trenger ikke å overnatte.

Før du blir utladet, må du bevise å kunne puste normalt, drikke og urinere. Du vil ikke få lov til å kjøre umiddelbart etter en operasjon med anestesi. Pass på at du organiserer transporthjem, helst på forhånd. Du kan føle deg å kjempe neste dag.

Sykehusoperasjon

Hvis du har sykehusoperasjon, må du være på sykehuset om natten for å fortsette å motta postoperativ omsorg. Du må kanskje være i flere dager eller lenger. I noen tilfeller viser pasientene opprinnelig programmert for ambulatoriske intervensjons tegn på komplikasjoner og må være innlagt på sykehus for kontinuerlig omsorg.

Din postoperative omsorg vil fortsette etter at du ble overført ut av det første oppvåkningsrommet. Du vil sannsynligvis ha et intravenøst ​​kateter (IV) i armen, en enhet for fingrene som måler blodsyrene og en dressing på kirurgisk nettsted. Avhengig av hvilken type operasjon du har lidd, kan du også ha en åndedrettsvern, en hjerteslag og et rør i munnen, nesen eller blæren.

Dell’Hospital vil fortsette å overvåke dine vitale tegn. De kan også gi deg smertestillende midler eller andre stoffer gjennom dryppet, til injeksjon eller oralt. Avhengig av tilstanden din, kan de be deg om å stå opp og gå. Du kan trenge hjelp til å gjøre det. Bevegelsen vil bidra til å redusere mulighetene for å utvikle blodpropper. Det kan også hjelpe deg med å holde muskelstyrken din. Det er mulig at du blir bedt om å gjøre dype pusteøvelser eller tvunget hoste for å forhindre respiratoriske komplikasjoner.

Legen din vil bestemme når du er klar til å bli utladet. Husk å be om instruksjoner for utslipp før du forlater. Hvis du vet at du trenger kontinuerlig omsorg hjemme, gjør forberedelsene på forhånd.

Postoperativ hjelp hjemme

Det er veldig viktig å følge legenes instruksjoner etter å ha forlatt sykehuset. Ta medisiner som foreskrevet, vær oppmerksom på potensielle komplikasjoner og hold oppfølgingsavtaler.

Ikke overdriv det hvis du har blitt bestilt for å hvile. D’Andre del, ikke forsøm den fysiske aktiviteten hvis du har gitt deg tillatelse til å flytte. Begynn å gjenoppta normale aktiviteter så snart du kan trygt. Mesteparten av tiden er det bedre å gradvis gå tilbake til den normale rutinen.

I noen tilfeller kan du ikke være i stand til å ta vare på deg selv for en bit & # 8216; etter intervensjonen. Du kan trenge en assistent som hjelper deg med å kurere sårene dine, lage mat, holde deg ren og støtte deg mens du beveger deg. Hvis du ikke har et familiemedlem eller en venn som kan hjelpe deg, spør legen din om å gi deg råd til en profesjonell hjelpetjeneste.

Kontakt legen din dersom den utvikler feber, økt smerte eller blødning på det kirurgiske stedet. Ikke nøl med å kontakte legen din hvis du har spørsmål eller hvis du ikke skyter opp som forventet.

L & # 8217;

A’Tilstrekkelig oppfølgingshjelp kan bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner etter operasjonen og støtte gjenopprettingsprosessen. Spør instruksjonene til legen din før du sender inn alle sammenhengen og styrer oppdateringer før du forlater sykehuset. Kontakt legen din dersom du mistenker at du har komplikasjoner, eller hvis gjenopprettingen din ikke går bra. Med en PO & # 8216; planlegging og proaktiv hjelp, kan du bidra til å gjøre utvinningen så enkelt som mulig.