Positional Cefalea: Symptomer, årsaker, diagnose og behandling

Cos’er en posisjonshodepine?

En posisjons hodepine er en type hodepine som blir verre når du står opp. Smerte har en tendens til å redusere når du vil. De er også kjent som ortostatiske hodepine eller postural hodepine.

Disse hodepine kan være et tegn på problemer med:

 • Reguleringen av blodtrykk
 • Et tap av cerebrospinal væske (CSF)
 • En hjerne svulst

Diagnosen er ikke alltid enkel fordi de diagnostiske tegnene ofte ikke er åpenbare i testene. Du vil kanskje ha litt tid før legen din finner årsaken til postural hodepine.

Fortsett å lese for å lære mer om de andre symptomene på en posisjons hodepine og hvordan de blir behandlet.

Hva er symptomene?

Hoved symptomet på en posisjons hodepine er smerten i hodet som blir verre når du står opp. Videre er smerte ofte mer alvorlig på baksiden av hodet og blir verre i løpet av dagen. Du bør prøve lettelse når du klemmer deg.

Hvis din posisjons hodepine skyldes tap av cerebrospinalvæske, kan du også legge merke til:

 • Lys væske eller blod kommer ut av ører eller nese
 • Visjonsproblemer

Hva årsaken?

Tap av cerebrospinal væske

CSF er plassert både i hjernen og i ryggmargen. Den finnes i Meningi, som er membranene som omgir dem.

CSF i Amortize Meningi og beskytter hjernen og ryggmargen. Et tap av cerebrospinal væske er ikke den vanligste årsaken til en postural hodepine, men kan være en nødsituasjon.

Noen ganger kommer dette fluidet ut gjennom et hull i meningi eller skallen, vanligvis på grunn av:

 • Hode skader
 • kirurgi
 • Spinal Taps
 • epidural
 • tumorer

Cerebrospinale flytende tap kan også forekomme spontant uten en notat årsak.

Andre årsaker

Andre forhold kan også forårsake posisjonshodepine, inkludert:

 • Dehydrering. Et lite volum av væsker i kroppen kan forårsake en nedgang i blodtrykket når det står opp.
 • Alvorlig anemi eller blodtap. Når blodvolumet er lavt, reduseres blodstrømmen til hjernen og hodepine blir verre når du står opp.
 • Postural ortostatisk takykardi syndrom. Ofte referert til som potter, innebærer denne tilstanden et akselerert hjerterytme og blodtrykksendringer når de står opp.
 • Kolloid cyster. Dette er en ikke-kreftlig hjerne svulst. Hvis det blir stort nok, kan det forstyrre eller blokkere sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken.
 • En hjerne svulst eller metastase. Enhver hjernekreft kan blokkere strømmen av cerebrospinalvæske i hjernen, og bestemme en viktig endring i trykket av cerebrospinalvæske når de står opp.

Hvordan det er diagnostisert?

Hvis du har symptomer på posisjons hodepine, er det viktig å konsultere legen din for å utelukke alvorlige forhold som krever rask behandling, inkludert tap av cerebrospinalvæske.

Under avtalen din vil legen din spørre deg om dine symptomer. Pass på at du forteller dem hva det ser ut til å gjøre smerte forsvunnet, hvordan å stå opp eller ligge.

Hvis de mistenker at du har tap av cerebrospinal væske eller svulst, kan de utføre en magnetisk resonans av hodet og ryggraden. Dette vil hjelpe deg med å se din meningi og identifisere eventuelle uvanlige trykkområder, som kan indikere tap.

De kan også bruke et myelogram. Dette er en type bildebehandlingstest & # 8211; myelografi & # 8211; Det innebærer en kombinasjon av kontrasterende fargestoff i ryggraden og en røntgen eller en tac.

Legen din kan også kjøre en vippbar tabelltest for å ekskludere potter.

Dette innebærer å ligge på et bord. Du vil bli bundet til bordet, som plutselig vil endre posisjonen etter ca. 15 minutter. Barneseng vil forbli i vertikal stilling i ca. 45 minutter mens legen kontrollerer blodtrykk og hjerteslag.

Hvordan det blir behandlet?

Behandling av cerebrospinale flytende tap

Hvis du har tap av cerebrospinalvæske, kan det første trinnet i behandlingen føre til flere dager med hvile og drikke mange væsker.

I løpet av denne tiden må du unngå å løfte tunge belastninger og prøve å begrense:

 • hoste
 • nysing
 • press
 • Andre lignende handlinger

Redusere noen type trykk eller spenning kan hjelpe hullet som forårsaker nedleggelsen av tapet alene. Legen din kan til og med råde deg til å ta mykemidler for avføringen for å unngå ekstra innsats når du går på toalettet.

Hvis resten ikke ser ut til å hjelpe, kan de anbefale en epidural blodplaster.

Dette innebærer blodinjeksjonen i nedre ryggraden. Dette kan plugge et tap av cerebrospinalvæske i ryggraden. Dette tar vanligvis vare på tap av cerebrospinalvæske innen få dager, men det kan være nødvendig å gjøre det mer enn en gang hvis symptomene ikke forbedrer seg etter den første blodplaten.

I andre tilfeller kan legen din kanskje kirurgisk reparere et veldig stort hull, spesielt hvis han kjenner sin eksakte posisjon.

Andre behandlinger

Hvis du har en tumor eller kolloidal cyste, kan legen din fjerne den med kirurgi. Men hvis det er lite, kan de bestemme seg for å holde det D’øye og foreskrive legemidler for å hjelpe til med å håndtere symptomer i mellomtiden.

Det er ingen kur mot potter. Det er imidlertid flere ting du kan gjøre for å opprettholde konstant blodtrykk og redusere symptomene, for eksempel:

 • Øke salt- og vanninntaket
 • Bruk kompresjonstrømper
 • Løfter den øvre halvdelen av sengen
 • Tar medisiner, som benzodiazepiner eller beta-blokkere

Hva er perspektivet?

Vedvarende og alvorlig hodepine kan være et tegn på tap av cerebrospinal væske, selv om andre ting kan forårsake dem.

Hvis du har tap av cerebrospinal væske, er det flere behandlingsalternativer, spesielt hvis du tar det snart. Uavhengig av behandlingen som anbefales av legen, vent på å tilbringe noen uker i ro.

Selv om det ikke er noen kur mot potter, kan hjemmebehandlinger og tilgjengelige stoffer hjelpe deg med å håndtere symptomer. Pass på at du gjør en avtale med legen din så snart som mulig hvis du har symptomer på en posisjonshodepine.