Pomegranate Fordeler på huden: Fakta, myter, hvordan du bruker den

Del på Pinterest

Annonsert som superfood de siste årene har granatepler blitt populære som en frukt som kan redusere betennelsen og forbedre din generelle helse.

Mange av disse fordelene har å gjøre med polyfenoler, de kraftige næringsstoffene som inneholder antioksidanter som finnes i andre vegetabilske matvarer, som bær og grønn te.

Gitt sitt ernæringsmessige innhold, er det mulig at granatepler forbedrer helsen din fra # 8217; interiør. Dette kan inkludere helsen til huden din, men det er noen begrensninger for mange av uttalelsene som er gjort på nettet.

Fordelene med’bruk av granateple på huden

Antioksidanter som vitamin C ligger i granatepler eller reduserer celleskader på kroppen. Andre bemerkelsesverdige forbindelser inkludere tanniner, ellagitans og anthocyaniner.

Selv om de jobber bedre gjennom maten du spiser og drikker, kan aktuelle applikasjoner gi noen fordeler.

Anti-aging fordeler

Når det brukes på huden på mus, Antioksidanter bidro til å redusere brød og rynke flekker, selv om de ikke har forhindret dem helt. Det er Han studerer for tiden Pågår på mennesker.

Det antas at disse effektene er nådd gjennom større cellulær regenerering, som er kapasiteten til huden din for å kvitte seg med de gamle hudcellene på overflaten slik at de kan forynge nye.

Redusere betennelse

Reduksjonen av frie radikaler kan også oversettes til en reduksjon i Hudbetennelse. Som sådan kan antioksidanter kunne redusere symptomene på noen inflammatoriske hudforhold som akne og akne og # 8217; eksem.

Antimikrobielle fordeler

Det antas at granatäpple inneholder naturlige antimikrobielle stoffer fra vitamin C, som kan bidra til å bekjempe bakterier og sopp i huden. Disse fordelene kan bidra til å behandle bakterier s. Acnes, som kan være en forløper for akneutbrudd.

UV-beskyttelse

Det er også antatt at granateple antioksidanter bidrar til å gi naturlig beskyttelse mot ultrafiolette stråler (UV), andre Noen studier. Imidlertid er denne beskyttelsen ikke nok til å hoppe over daglig solbeskyttelse.

Naturlig eksfoliering

L’Vanlig eksfoliering bidrar til å kvitte seg med døde hudceller, reduserer tegn på akne og hud aldring. Det antas at disse fordelene er direkte forbundet med # 8217; bruk av litt knuste granateple fruktfrø.

Å spise granateple kan være til nytte for hudpleie?

Det antas å spise en rekke vegetabilske-baserte matvarer som er bedre for din generelle helse, inkludert huden din.

Pomegranates er bare en slags matkilde rik på antioksidanter som kan være nyttige. Spis frukt, i dette tilfellet frøene, er det bedre enn å drikke arbeidet juice, siden sistnevnte kan være rik på tilsatt sukker og andre ingredienser.

Dette betyr imidlertid ikke at å spise mer granatepler om dagen, vil være din beste billett for en god hud. Det er viktigere å inkludere en rekke matvarer som er rik på antioksidanter i kostholdet. Disse kan inkludere granatepler, men en diett for sunn hud er absolutt ikke begrenset til dem.

Ikke påvist uttalelser

Mens matvarer rik på antioksidanter som granatepler kan bidra til å bekjempe frie radikaler, er det begrensninger for mengden fordeler for huden som disse forbindelsene kan gi.

L’granatepler bruk vil sannsynligvis ikke hjelpe med følgende online sirkulerte uttalelser:

  • Forebygging av hudkreft. Samtidig som utdanning De støttet det potensielle antitumoren i granateple, ikke C’Det er en garanti for at bruken av denne frukten alene forhindrer dannelsen av tumorceller. Dette gjelder spesielt hvis du ikke vedtar andre intelligente hudpleiepraksis, for eksempel å ha solkrem og være skjermet fra solen i dagens sentrale timer.
  • Økt kollagen. Huden mister naturlig kollagen med alder og dårlig kraft, røyk og andre ugunstige livsvaner kan få deg til å miste det enda raskere. Pomegranates Antioxidant Makeup kan bidra til å redusere utseendet på huden aldring, men utdanning Støt den aktuelle rollen som vitamin C i kollagenutvikling og ikke nødvendigvis granateple frukt.
  • Lysende hud. Granattens vil ikke gi deg en ung og lys hud på egen hånd. Lysstyrken på huden er direkte relatert til et sunt kosthold generelt.
  • Ren hud. Noen produsenter som selger granatepleolje annonserer sine produkter har kapasiteten til & # 8220; Ren & # 8221; huden din. L’eneste måte å effektivt fjerne smuss og sebum fra huden er riktig rengjort, ikke legge til ovenfor produkter.
  • Balansert hydrering. Anekdotiske rapporter annonserer granateple som gunstig for fett og tørre hudtyper. Det antas at antioksidanter kan bidra til å balansere hudhydreringsnivået i alle hudtyper.

Potensielle bivirkninger

L’Pomegranate-bruk anses generelt som trygg e Hittil har ingen vesentlige bivirkninger blitt rapportert. Selv om det ikke er vanlig, er det mulig å utvikle en allergisk reaksjon på den aktuelle granateple.

Tegnene til en reaksjon kan inkludere:

  • Urough huden
  • rødhet
  • betennelse
  • Orticaria eller blåmerker

Disse bivirkningene kan også oppstå når du bruker L’granateple essensiell olje uten å først fortynne den med en vektorolje.

Slik bruker du granateple på huden din

L’granateple bruk på huden kan innebære klare oljer og ekstrakter å bruke, så vel som juice og semi av den virkelige frukten. Lag en oppdateringstest på huden på forhånd for å sjekke eventuelle følsomheter.

Frøene

Du kan være i stand til å skape en eksfolierende maske med knuste granateplefrø. Pass på at du masserer produktet på huden uten å gni den, siden dette vil forårsake irritasjon. Du kan exfoliere huden en eller to ganger i uken for å fjerne døde celler.

Olje for granateple hud

Pomegranate hudoljer brukes ofte som sera. De søker etter rensing og toning, men før’hydrering. Massasje på huden to ganger om dagen for å få de beste resultatene.

Pomegranate essensiell olje

Essensielle oljer er kraftigere enn ekstrakter og må først fortynnes med vektoroljer. På grunn av deres styrke, er essensielle oljer som de som er avledet fra granateple, kun brukt som spotbehandlinger.

Kosttilskudd

Granatäpple er også tilgjengelig i kapsler og tabletter med granateple ekstrakter. I stedet for å bruke på aktuell hud, tas disse kosttilskuddene av oralt. Snakk med legen din før du bruker og sørg for at du tar kosttilskudd som angitt.

Ta bort

Granatepler kan bidra til å forbedre huden helse, men det er grenser for hva supercibes kan gjøre som denne frukten.

Det er viktigere å fokusere på et sunt kosthold generelt. Dette inkluderer granateple, men du bør også vurdere andre kilder rik på antioksidanter for å balansere kostholdet ditt, inkludert bær, grønne bladgrønnsaker og te.

Hvis du ønsker å bruke topisk granateple, er det mange hudprodukter som inneholder disse fruktekstrakter. Du kan også vurdere å bruke granateple oljer og ekstrakter alene som behandling på stedet. Kontakt en dermatolog hvis sikkerhetsvirkninger utvikles.

Hvordan kutte en granateple