Poison Ivy er smittsom? Hvordan det sprer seg og hvis du bør bekymre deg for

Beskrivelse

L’giftig Ivy er et vintreet eller busk som har tre skinnende blader og vokser i de fleste av USA og # 8217; Asia. Det kan forårsake en Pruriginøs og Rød utslett hvis en allergisk person til planten møter den.

Selv om ikke alle mennesker opplevde A’utslett etter å ha kommet i kontakt med den giftige Ivy, gjør de fleste & # 8211; et estimat 85 prosent. Les videre for å finne ut hvordan du kan, og du kan ikke få en «8217, giftig å spise og hvis du må ta kontakt direkte med anlegget for å føle effektene.

Hva forårsaker en «8217; groomous spiseutbrudd?

A’giftig spising er resultatet av # 8217; eksponering for en oljeaktig harpiks kjent som urushiol. Denne klissete harpiksen er tilstede i bladene, stengene og røttene til planten av fabrikken av den giftige. Den samme oljen er også tilstede i planter som gift eik og giftig sump.

Når huden din kommer i kontakt med denne oljen, kan du manifestere en’utslett. L’utslett er purriginøs og vanligvis for rødhet og blærer. Noen ganger l’utslett kan ta flere dager å utvikle seg. Finn bilder av’utslett her.

Hvordan det sprer en’utbrudd fra giftig Ivy?

A’giftig spising kan ikke være utbredt av person til person. For eksempel, hvis en person har en giftig ivyutbrudd på hendene eller armene og rister hånden eller berører en annen person, vil personen uten giftig Ivy ikke forstå det. Det er imidlertid noen scenarier der du kan spre en’utbruddet fra giftig ivy. Disse inkluderer:

Dyr

Et kjæledyr, som en hund eller en katt, kan møte giftige Ivy-blader og oljer kan angripe på deres pels. Hvis du kjærtegner pelsen, kan du få Venomy Ivy fra kontakten med oljen;. Det samme gjelder et snor av et kjæledyr.

Klær

Akkurat som animalsk pels, klærfibre kan overføre giftige Ivyoljer. Hvis du ikke vasker et plagg med vann og såpe etter at du har slått på det, kan du ha en’giftig spising. Det samme gjelder å komme i kontakt med klærne til andre mennesker som også har giftige Ivyoljer.

Hage og utendørs verktøy

Selv om du har på seg hansker for å beskytte hender fra # 8217; giftig ivy mens du er hagearbeid eller arbeid på det åpne, kan de giftige eføyoljene spre seg over verktøyene. Hvis du deretter berører verktøyene uten å rengjøre dem, kan du få den giftige eføyen. Oljer kan forbli på verktøy i mange år hvis de ikke er rengjort med såpe eller alkoholvann.

Rekreasjonsutstyr

I tillegg til hagearbeidsverktøy kan ditt rekreasjonsutstyr møte giftige ivy og forårsake hudutslett. Eksempler er golfklubber, trekking pinner eller sykler.

Siden noen ganger kan det være behov for dager før A’utbruddet fra giftig Ivy, kan du være ukjent for å komme i kontakt med det indirekte gjennom dette utstyret, så få en’utslett.

Kan en’utbrudd fra giftig ivy spredt i hele kroppen?

En hudreaksjon fra giftige ivy oppstår hvor bladene og oljen; olje kommer i kontakt med huden. L’utslett er ikke smittsom fra et punkt alle’annet enn kroppen din. For eksempel, hvis du har L’utslett på hendene dine, kan du ikke spre det til bena eller alle i Abdomen gjennom kontakten. A’Unntak er hvis du ikke har vasket hendene eller kroppen din etter displayet og oljen og # 8217;.

Det er imidlertid mulig at du kan observere spredningen på # 8217; utslett. Dette skyldes at utslett kan vokse langsommere på forskjellige deler av kroppen. Videre, hvis du gjentas gjentatte ganger utsatt for forurensede gjenstander, som klær med giftig ivyolje, kan du oppleve en «8217; groomous spising.

Hva er noen skritt for å forhindre spredning av en «8217, giftige spiseutbrudd?

Det er flere trinn du kan adoptere for å forhindre en’utbrudd fra giftige Ivy spreads. Eksempler på disse tiltakene inkluderer:

  • Vask huden med såpe og varmt vann etter displayet
  • Vask alle klær med vann og såpe etter displayet
  • Vask noen hagearbeid eller utendørs utstyr med vann og såpe eller denaturert alkohol etter displayet
  • gjør regelmessig på badet til kjæledyr som går til det åpne, spesielt hvis de kunne ha kommet i kontakt med den giftige eføyoljen

Husk at A’Edera Edera-utbrudd sprer seg ikke fra person til person eller fra sted til sted på en persons kropp. Så hvis du recurfive utslettet etter en «8217; første eksponering, er det viktig å vurdere om du kan ha skrevet inn indirekte i kontakt med et kjæledyr eller et objekt som fortsatt er forurenset med urushiolo.

L & # 8217;

Selv om A’utbrudd fra giftig Ivy vanligvis varer fra en til tre uker, kan den giftige Ivy-oljen vare på overflater som ikke har blitt renset. Også, hvis en eller annen grunn brenner giftige Ivy-blader, kan oljen reise gjennom luften og forårsake en utslett i nesepassasjer eller andre luftveier.

Av disse grunner, sørg for at du rengjør huden din, klær, kjæledyr og et eksternt utstyr for å unngå å gjennomgå alle’giftig ivy og utvikling av et irriterende utslett.