Plutselig knesmerter: Mulige årsaker, symptomer og behandling

Kneet ditt er en’kompleks artikulasjon som har mange bevegelige deler. Dette gjør det mer gjenstand for skade.

Med alderen i alderen kan stresset av bevegelser og daglige aktiviteter være tilstrekkelig til å utløse symptomer på smerte og tretthet til knær.

Hvis du spiller dine daglige aktiviteter og føler en plutselig knesmerter, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre neste gang. Noen årsaker til plutselig knesmerter er helseproblemer som krever en lege oppmerksomhet. Andre knelesykdommer som du kan behandle hjemme.

I denne artikkelen vil vi veilede deg gjennom forholdene som forårsaker plutselig kneskinn, slik at du kan identifisere forskjellene og planlegge dine neste trinn.

Årsaker til plutselig knesmerter

Kneskinn som vises fra ingenting, kan virke som det ikke kan korreleres til en skade. Men kneet er en vanskelig kroppsdel. Den består av mange deler som kan bli:

 • avslappet
 • utslitt
 • forverret
 • delvis revet
 • helt ødelagt

Det tar ikke et traumatisk slag eller et voldelig fall fordi delene av kneet er Feriscano.

Her er et sammendrag av vanlige knærproblemer. Lær mer om hvert problem (og behandlingsalternativer) Følg tabellen.

Primær symptomtilstandbruddhevelse, akutt smerte og uførhet for å flytte artikulasjonentendinittFølelse av undertrykkelse, hevelse og døve smerte Runner kneetPalproofing døve bak rotulaenTåret ligamentDet kan i utgangspunktet føle en pop, etterfulgt av hevelse og sterk knepineslitasjegikt Smerte, ømhet og betennelse i kneetbursittAkutt smerte og hevelse i ett eller begge knærsåret menisk Det kan føles en knitring etterfulgt av en umiddelbar akutt smerte og hevelsegiktIntens smerte og veldig hevelse smittsom leddgikt Sterk smerte og hevelse, varme og rødhet rundt artikulasjonen

Brudd

En brudd kan forårsake plutselig knesmerter. En brudd på tibialplaten innebærer shin og patella. Denne typen brudd forårsaker:

 • opphovning
 • akutt smerte
 • Manglende evne til å bevege artikulasjonen

De distale femorale frakturene innebærer den nedre delen av låret og rotulaen og forårsaker lignende symptomer. En ødelagt patella kan også forekomme, noe som forårsaker intens smerte og hevelse.

Frakturene som involverer disse beinene, kan oppstå som følge av traumatisk eller enkle fall.

Tendinitt

Senonene forbinder leddene til beinene. Repeterende handlinger (for eksempel å gå eller løpe) kan inflame og oppblåse senene. Denne tilstanden er kjent som tendonitt.

Senebetennelsen av kneet er ganske vanlig. Rotulea-tendonittet (kneet av jumperen) og quadriceps tendonitt er spesifikke subtyper av denne tilstanden.

Undertrykkelse, hevelse og døve smerte er de karakteristiske symptomene på kneetangen tendinitt. Du kan ikke engang kunne flytte artikulasjonen som er bekymret til etter hvile den.

Runner kneet

Runner kneet refererer til knæ smerte som starter bak eller rundt rotulaen. Denne tilstanden er vanlig i aktive voksne.

Symptomene inkluderer en døve bankende bak patella, spesielt hvor kneet møter lårbenet eller lårbenet. Runner kneet kan også pope og male kneet.

Tåret ligament

De vanlige sårede ledbåndene i kneet er det fremre korsfulle ligamentet (ACL) og det medialsikkerhetsbitamentet (MCL).

PCL, LCL og MPFL Selv knærbånd kan rive opp. Disse ledbåndene forbinder beinene over og under patellaen.

Det er ikke uvanlig at en av de ligamentene tårer, spesielt i idrettsutøvere. Noen ganger kan du identifisere tiden når du bryter på et fotballbane eller en «8217; overdreven forlengelse som spiller tennis.

Andre ganger er årsaken til lesjonen mindre traumatisk. For eksempel kan et kneet skudd med dårlig vinkel rive ACL.

Hvis du river en av disse leddene, vil du generelt føle en pop, etterfulgt av hevelse. Det følger vanligvis en sterk knesmerter. Du kan ikke være i stand til å flytte artikulasjonen uten L’hjelp av en verge.

L’slitasjegikt

En plutselig knesmerte kan indikere utbruddet av artrose (OA). L’OA er den vanligste typen leddgikt.

Eldre, spesielt idrettsutøvere og folk i håndverk som konstruksjon; konstruksjon som ofte utførte repeterende bevegelser, er mest i fare for denne tilstanden.

Smerte, ømhet og # 8217; kneet betennelse er tegn på at L’eller begynner å utvikle seg. I de fleste tilfeller vil knesmerter ikke bli presentert for den plutselige. Mer sannsynlig vil det føre til gradvis øke smerte nivåer.

Selv om L’eller bare kan slå et kne, er det mer sannsynlig å kompromittere begge knærne.

Bursitt

Posene er lommer fulle av væske mellom leddene. Posene kan flamme rundt knærne, forårsaker bursitt.

Gjentatte ganger bøy knærne eller bløder i posen kan forårsake et plutselig utseende av symptomene på Borsitt. Kneet bursitt er ikke et av de vanligste stedene som denne tilstanden oppstår, men det er ikke sjeldent.

Akutt smerte og hevelse til en eller begge knærne er de vanligste symptomene på Borsitt.

Såret menisk

Meniskene er biter av brusk i kneet. En såret eller revet meniskus er en vanlig tilstand som kommer fra den tvungen vridning av kneet.

Hvis du sårer menisken, kan du føle en knitrende etterfulgt av en umiddelbar akutt smerte og hevelse. Hit kneet kunne føles fast i posisjon. Denne tilstanden har en tendens til å treffe bare ett kne om gangen.

Gikt

En opphopning av urinsyre i kroppen forårsaker gikt. L’Syre har en tendens til å samle på føttene, men kan også slå begge knærne.

Gikt er vanlig, spesielt for middelaldrende menn og postmenopausale kvinner.

Tilstanden forårsaker intens smerte og veldig hevelse. Gut manifestert jerky som varer noen dager. Hvis du aldri har hatt kneskinn før og manifesterer den plutselige, kan det være begynnelsen på gikt.

Smittsom leddgikt

L’smittsom leddgikt er en akutt form av leddgikt som utvikler seg fra den infiserte væsken som omgir artikulasjonen. Hvis ikke behandlet, kan væsken bli septisk.

L’Septisk leddgikt betraktes som en medisinsk nødsituasjon som krever en kirurgisk inngrep D’haster.

Denne tilstanden forårsaker plutselig smerte i ett kne. Å ha en historie om leddgikt, gikt eller et svekket immunforsvar øker risikoen for smittsom leddgikt.

Behandling for plutselig knesmerter

Behandling av knesmerter avhenger av årsaken.

For frakturer og ødelagte bein

De ødelagte kneebenene må evalueres av en helsetjenester. En kritt eller en splint må kanskje stabilisere kneet mens beinene helbrede.

I tilfelle av mer alvorlige frakturer, kan kirurgi trenge, etterfulgt av en splint og fysioterapi.

For tendinitt, kneet av løperen, gikt og bursitt

Behandling for forholdene som forårsaker hevelse, rødhet og kjedelig smerte og brenning begynner vanligvis med resten av artikulasjonen. Is kneet for å sjekke hevelsen. Heiser og holde seg borte fra # 8217; artikulasjon for å fremme helbredelse.

Legen kan anbefale eller foreskrive fans som L’ibuprofen. Livsstilsendringer, som å bruke beskyttende kneputer og gå til fysioterapi, kan hjelpe deg med å håndtere smerte og ha mindre symptomer.

Du må kanskje gjøre endringer i dietten, spesielt hvis det handler om kur gikt.

For ledbånd, brusk og felles lacerations

Ligament, brusk og ledd i kneet må adresseres av legen.

Etter diagnostikk for bilder og en klinisk evaluering, vil legen gi deg beskjed hvis behandlingen vil inkludere fysioterapi og antiinflammatoriske stoffer eller hvis du må sende kirurgi for å reparere lesjonen.

Utvinning fra kneoperasjon kan ta tid. Det kan være nødvendig i 6 måneder til et år for å gjenoppta normale aktiviteter.

Til

L’OA er en kronisk tilstand. Selv om det ikke kan behandles, kan du klare symptomene.

Behandlingsalternativer for L’eller kan inkludere ett eller flere av følgende:

 • Fans eller andre smertestillende stoffer
 • Fysioterapi
 • Hjelpemidler, som en knepute
 • Behandling med A’Tensenhet

Bytt også kostholdet, og miste overflødig vekt og slutte å røyke kan ha en positiv innvirkning på styringen av symptomene på symptomene på # 8217; eller.

Kortikosteroid injeksjoner er også en sjanse til å håndtere knesmerter forårsaket av leddgikt. I noen tilfeller anbefales en total knærutskifting som en endelig behandling for kneet;.

Main takeaways

Plutselig knesmerter kan komme fra en traumatisk skade, stressskader eller forverringer fra en og annen underliggende tilstand.

Husk at en alvorlig skade ikke er nødvendig for å forårsake en delvis brudd på ligamentet eller å bære brusk. Repeterende bevegelser, stress på knær og trening kan starte symptomene på knesmerter.

Det er mange hjemme rettsmidler og førstehjelpsbehandlinger for forhold som løperens kne og senebetennelse. Men bare en lege kan utelukke noe mer alvorlig.

Hvis du har å gjøre med smerte symptomer som ikke demper eller en’felles blokkering, ikke ignorere dem. Hvis du føler en sterk knesmerter, snakk med legen din for å finne ut hva årsaken.