Pleurico flytende kultur: formål, prosedyre og risiko

COS’er en pleural flytende dyrking?

Lungene dine er beskyttet av to membraner, ringe pleure. Visceral Pleura dekker lungene og parietal pleura er inne i thoraxburet. En liten mengde plass mellom de to pleure og smøremiddelet i deres kontaktpunkter gjør at lungene kan ekspandere.

Plere er viktig for den riktige driften av lungene og en pleural flytende kultur er en test som brukes til å se om dette fluidet inneholder bakterier, virus eller sopp.

Fordi en pleural flytende kultur utføres?

Denne testen utføres vanligvis hvis en brystradiografi viser tilstedeværelsen av væske i rommet mellom pleuren, en tilstand som kalles pleurico helling. Det utføres selv om du viser symptomene på noen infeksjoner, for eksempel lungebetennelse, eller for å se om C’det er luft i pleuralplassen (s. Es., En pneumothorace).

Det er en rekke grunner til at du kan ha en opphopning av væske i pleuralrom, også kalt pleural hulrom. Denne testen kjører for å se om A’infeksjon er årsaken til Akkumuleringen.

Hva er risikoen for en pleural flytende dyrking?

Det er noen risiko forbundet med # 8217; som har en pleural flytende dyrking, inkludert:

 • Overdreven blødning under prøvetaking
 • Reco av væske i lungene
 • Infeksjon i punkteringsstedet hvor prøven er tatt
 • pneumothorax eller luft i brystet
 • Respiratoriske vanskeligheter eller respiratoriske vanskeligheter

Risikoen for å eksperimentere negative bivirkninger fra en pleural flytende kultur er lav for de fleste, men ikke for alle. Nedenfor er en liste over faktorer som setter folk med størst risiko for å ha negative bivirkninger:

 • Ha en hemorragisk lidelse
 • Eksperimentere hjerteinsuffisiens
 • ha et forstørret hjerte
 • Å ha nylig nylig har en lungeoperasjon
 • Å være på antikoagulanter

Legen din vil etablere hvis du er egnet for kultur. Som alltid, snakk med legen din om enhver bekymring du har.

Som jeg forbereder meg på en pleural flytende dyrking?

Ingen spesiell forberedelse er nødvendig. Informer legen din om allergier, spesielt hvis du er allergisk mot latex eller til et vaskemiddel.

Hvordan en pleural flytende kultur utføres?

Legen vil gjøre deg til en røntgenstråle hvis du ikke har & # 8217;. Således ekstraheres en pleural væskeprøve for å kontrollere infeksjonen. Denne prøven oppnås gjennom en prosedyre som kalles rundt.

For choring må du sitte og bøye fremover, med hodet og armene som hviler på et bord, mens legen plukker mesteren. Legen vil numiere et lite område med skinn på baksiden og vil sette inn en nål for å nå pleuralplassen. For å unngå å skade lungene, er det viktig å ikke bevege seg, hoste eller puste dypt under ekstraksjonen av væsken.

Væsken ekstraheres gjennom nålen og lagres i et rør. Legen vil kanskje kjøre en’annen thorax radiograf på slutten av prosedyren.

Pleural-væsken sendes deretter til et laboratorium for testen, hvor den er plassert på lysbilder og fargestoffer med fargestoffer for mikroskopet. L’eksamen for bakterier, virus eller sopp som signaliserer infeksjonen.

Når laboratorietest er fullført, vil legen informere deg om resultatene.

resultater

Hva er et normalt resultat for en pleural flytende dyrking?

Et normalt resultat er en prøve som ikke inneholder bakterier, virus eller sopp.

Hva er et unormalt resultat for en pleural flytende dyrking?

Unormale resultater viser tilstedeværelsen av bakterier, virus eller sopp i pleural væskeprøven. Dette kan bety at du har en infeksjon i Pleumal-rom, som lungebetennelse eller tuberkulose.

Hvis ikke behandlet, kan en infeksjon i pleural plass føre til alvorlige komplikasjoner, for eksempel:

 • Pleurise, A’betennelse i Pleura
 • Empiema, en pussamling mellom Pleura
 • En lungeabsess

Du trenger medisinsk behandling og muligens sykehusinnleggelse for å behandle pleurisy, noe som kan kompromittere din evne til å puste. Hvis du lider av en annen tilstand i & # 8217, kan legen utføre flere eksamener og vil behandle det tilsvarende.

Outlook

Pleuric Disorders kan være seriøse hvis ubehandlet. For de fleste, den lave risikoen for negative bivirkninger og muligheten for å oppdage og diagnostisere en lidelse eller en Pleural-væskekultur en dyrebar og gunstig prosedyre. Før A & # 8217 er oppdaget; infeksjon, bedre. Pass på at du informerer legen din om eventuelle nylige kirurgiske inngrep eller eksisterende forhold du har og eventuelle stoffer du tar før du har en pleural flytende dyrking.