Pleie av ulcerøs kolitt: Hvor nært vi er?

Hvor nær en kur?

Den ulcerative kolitt (UC) er en intestinal inflammatorisk sykdom som hovedsakelig påvirker belegget på # 8217; tarmkrassus (kolon). Denne autoimmune sykdommen har et tilbakevendende remittent kurs, noe som betyr at perioder med forverringer blir etterfulgt av remisjonsperioder.

Akkurat nå er det ingen medisinsk behandling for UC L & # 8217;. De nåværende medisinske behandlinger tar sikte på å øke mengden tid mellom forverring og for å gjøre dem mindre alvorlige. Dette kan inkludere en rekke stoffer eller kirurgiske inngrep.

Men forskningen på # 8217; UC fortsetter å utforske andre metoder for å redusere betennelsen forbundet med denne autoimmune sykdommen. Finn ut mer om nye behandlinger for UCS som nylig har utgitt på markedet, samt på fremvoksende terapier som kan være andre alternativer i fremtiden.

Nye behandlinger for UC

I de senere år har to nye typer narkotika dukket opp for UC: biosimilaler og hemmere av Janus Kinase (JAK).

biosimilar

Biosimilars er en ny klasse med narkotika for UC. Dette er kopier av antistoffene som brukes i en vanlig type legemiddel for UC kalt organisk.

De biologiske er proteinbaserte terapier som hjelper moderat til alvorlig CE ved hjelp av antistoffer for å prøve å kontrollere den inflammatoriske prosessen.

Biosimilars fungerer på samme måte som organisk. L’Den eneste forskjellen er at biosymer er kopier av antistoffene som brukes i organiske stoffer og ikke av opphavsmannen.

Eksempler på biosimilarer inkluderer:

 • Adalimumab-adbm (Cyltezo)
 • adalimumab-handling (amjevita)
 • Infliximab-abda (renflexis)
 • Infliximab-dyyb (inflektra)
 • Infliximab-qbtx (ixifi)

Jakinhibitorer

I 2018 godkjente FDA en ny type JAK-hemmer for alvorlig CU kalt Tofacitinib (Xeljanz). Tofacitinib er den første orale medisinen som brukes til behandling av alvorlig CU. Tidligere ble det godkjent for behandling av reumatoid og psorialasian artritt.

Xeljanz fungerer som blokkerer Jak Enzymer for å bidra til å kontrollere betennelsen. I motsetning til andre kombinerte terapier, er dette stoffet ikke beregnet for bruk med immunosuppressoler eller biologiske.

Terapier alle’horisont

I tillegg til narkotika undersøker forskere muligheten for andre behandlingsforanstaltninger for å forhindre og kurere den gastrointestinale betennelsen forårsaket av UC.

Kliniske studier på følgende fremvoksende behandlinger er også på vei:

 • Stamcellebehandling, som kan hjelpe immunsystemet til å tilbakestille for å redusere betennelsen og føre til vevsreparasjon
 • FECI-transplantasjon (også kalt Fecal transplantasjon), som inkluderer sunne avføring av avføring fra en donor for å gjenopprette en sunn tarmmikrobiom
 • Cannabis, som kan bidra til å redusere den generelle kroppen betennelse, inkludert betennelse forbundet med UC # 8217

Nåværende behandlinger for UC

L’Nåværende behandling for UC gir en kombinasjon av narkotika eller korrigerende kirurgiske inngrep. Snakk med legen din om følgende alternativer.

Narkotika for UC

Det er mange legemidler som brukes til behandling av UC, hver med linsen til å kontrollere kolonbetennelsen for å stoppe skaden på vevet og administrere symptomene.

Konsolidert stoff har en tendens til å være mer nyttig for mild til moderat CE. Legen kan anbefale en eller en kombinasjon av følgende:

 • kortikosteroider
 • organisk
 • Aminosaliclati (5-ASA)
 • immunmodulatorer

Helbredende kirurgi

Det anslås det opp til en tredjepart av folk med cu til slutt vil han trenge kirurgi. Symptomer vanligvis assosiert med UC’som kramper, blodig diaré og betennelse i tarmene & # 8211; De kan stoppes med kirurgi.

Fjernelsen av hele hele tarmen (total colectomy) vil helt avbryte symptomene på tykktarmen UC.

Imidlertid er total colectomy forbundet med andre bivirkninger. Av denne grunn blir en delvis colectomy noen ganger utført, hvor bare den syke delen av tykktarmen er fjernet.

Åpenbart kirurgi er ikke for alle. Delvis eller total colectomy er vanligvis reservert for de som har alvorlig cu.

L’intestinal reseksjonsintervensjon kan være et alternativ for de som ikke har reagert godt på medisinsk terapi for UC. Dette er vanligvis etter mange år med medisinsk terapi, hvor sikkerhetsvirkninger eller redusert evne til narkotika for å kontrollere sykdommen har ført til dårlig livskvalitet.

Delvis eller total kolon reseksjon

I en total reseksjon er det fjernet L’hele hardbåpningen. Selv om dette er den eneste virkelige omsorg for UC L & # 8217, kan redusere livskvaliteten.

I en delvis reseksjon fjerner kolorektal kirurger pasientområdet av tykktarmen med en sunn vevsmargin på begge sider. Når det er mulig, blir de to gjenværende ender av # 8217; Tarten er kirurgisk sett, kobles til å koble fordøyelsessystemet på nytt.

Når dette ikke kan gjøres, er tarmen rettet til bukveggen og avfallet kommer ut av kroppen i en sekk for ileostomi eller kolostomi.

Med moderne kirurgiske teknikker, er det potensielt mulig å koble tarmen igjen til # 8217; anus under den første reseksjonsintervensjonen eller etter en helbredelsesperiode.

Kirurgi d’haster

Mens kirurgi ofte blir forsinket til UC blir alvorlige eller dysplastiske endringer, har skjedd som har en tendens til kreftpunktet, noen mennesker kan be om en operasjon av fjerning av «8217; Emerging Crass-tarmen fordi risikoen for å holde» 8217; syke tarm er for stor.

Personer med CU kan trenge en D & # 8217 kirurgi; haster hvis de opplever:

 • Giftig megacolon (farlig utvidelse for livets liv)
 • Incontrolled blødning på innsiden av / indre bue
 • Kolon boring

Operasjonen D’haster poserer et større antall risikoer og komplikasjoner. Det er også mer sannsynlig at pasienter som gjennomgår kirurgi D’haster å ha minst midlertidig trenger en ileostomi eller kolostomi.

Mulige komplikasjoner fra kirurgi

En del av tarmkirurgi innebærer å skape en pose i nærheten av # 8217; anus, som samler avfall før defecation.

En av komplikasjonene fra # 8217; intervensjon er at posen kan flamme, forårsaker diaré, kramper og feber. Dette kalles Pouchite og kan behandles med en langvarig syklus av antibiotika.

L’andre viktigste komplikasjoner av tarm reseksjon er hindringen av Dell & # 8217;. A’Ombudet Dell’mykt tarmen behandles først med intravenøs væske og tarmstøtte (og muligens aspirasjon med nasogastrisk rør for dekompresjon). Det kan imidlertid være nødvendig å håndtere en alvorlig hindring av Dell & # 8217;.

Selv om kirurgi kan behandle Cu gastrointestinale symptomer, kan det ikke alltid kurere andre berørte nettsteder. Av og til har folk med Cu betennelse i øynene, huden eller leddene.

Disse typer betennelse kan fortsette selv etter at tarmen ble helt fjernet. Selv om dette er sjeldent, er det noe å vurdere før du skaffer kirurgi.

L & # 8217;

Selv om det ikke er noen medisinsk behandling for UC, kan nye stoffer bidra til å redusere antall eksacerbasjoner ved å øke den generelle livskvaliteten.

Når UC er for aktiv, kan kirurgi trenge å bidra til å korrigere den underliggende betennelsen. Dette er den eneste måten UC kan være & # 8220; herdet & # 8221;.

Samtidig blir alternative aspekter av CU kontinuerlig studert for mulig omsorg. Dette inkluderer andre typer operasjoner, samt alternative terapier, for eksempel cannabis.

Inntil det er en medisinsk behandling, er det viktig å være aggressiv for å forhindre eksacerbasjoner for å kunne forhindre vevskader. Snakk med legen din om alternativene dine for å se hva som kan fungere bedre for deg.