Pleie av demens: Besøk legen med den kjære

Mens du leter etter en parkeringsplass utenfor nevrologens kontor, spurte onkelen meg igjen: «8220; nå, hvorfor bringe meg her? Jeg vet ikke hvorfor alle synes å tro at det er noe galt med meg. & # 8221; Del på Pinterest

Jeg svarte nervøst: «Vel, jeg vet ikke. Vi trodde bare at du trenger et besøk til en lege for å snakke om noen ting. & # 8221; Distrahert fra min parkeringsarbeid, min onkel virket ok med mitt vage svar.

Ta en elsket å besøke en lege for hans mentale helse er rett og slett ubehagelig. Hvordan forklare legenes bekymringer uten pinlig den kjære? Hvordan tillate dem å opprettholde noe respekt? Hva du gjør hvis den kjære personen sterkt nekter at det er et problem? Hvordan overbeviser du dem om å gå til legen din først?

Hvor vanlig demens er?

Sekund Verdens Helseorganisasjon, 47.5 millioner mennesker i verden har demens. Alzheimers sykdom er den vanligste årsaken til demens og kan bidra til 60-70% av tilfellene. I USA, den Alzheimers forening Rapporterer at ca 5.5 millioner mennesker sameksisterer med Alzheimers sykdom. På grunn av det økende antallet mennesker over 65 år i USA, bør nummeret øke.

Selv foran denne statistikken kan det være vanskelig å innrømme at demens treffer oss eller en kjære. Tapt nøkler, glemte navn og forvirring kan virke mer en plage enn et problem. Mange demens er progressive. Symptomene begynner sakte og gradvis forverres, ifølge Alzheimers forening. Tegn på demens kan være mer tydelig for familie eller venner.

Hvordan hjelpe en elsket med demens?

Dette bringer oss tilbake til hvordan vi lager en person som elsket en spesialist med hensyn til den mulige demens. Mange omsorgspersoner sliter med å vite hva du skal fortelle den kjære på legenes besøk. Eksperter sier at det handler om hvordan du forbereder dem som kan gjøre en forskjell.

; Jeg sier til familiemedlemmene om å behandle det som en «8217; andre forebyggende medisin besøk, som en koloskopi eller en test av bein tetthet & # 8221;, sa Diana Kerwin, MD, leder av geriatrisk på Texas Health Presbyterian Sykehus i Dallas og Direktør for Texas Alzheimer & Memory Disorders. & # 8220; familier kan fortelle den kjære som skal sjekke hjernen.& # 8221;

Hva du bør gjøre før legenes besøk

  • Sett sammen en liste over alle medisiner, inkludert benk med narkotika og kosttilskudd. Lister deres mengde og frekvens. Bedre ennå, legg dem alle i en pose og portaler alle’avtale.
  • Sørg for at du har en klar forståelse av den kjære medisinske og familiehistorien til den kjære.
  • Tenk på hva du har observert på deres minne. Da de begynte å ha problemer med minnet? Hvordan kompromitterte de deres liv? Noterer noen eksempler på endringene du så.
  • Ta med en liste over spørsmål.
  • Dør en notisblokk for å ta notater.

Hva du bør gjøre mens du besøker legen

Når du er der, kan du eller deres lege sette tonen for å vise i forhold til den kjære.

Jeg vet at de vet at vi er her for å se om jeg kan hjelpe dem å holde sitt minne for de neste 10 eller 20 årene og sa Dr. Kerwin. & # 8220; Da spør jeg alltid pasienten om jeg har tillatelse til å snakke med den elskede av det han bemerket.& # 8221;

Å være bærer av dårlige nyheter kan være en vanskelig rolle for omsorgsperson. Men du kan spørre legen din hjelp her. Kerwin sier at han er i et unikt sted for å hjelpe familier med å møte vanskelige samtaler.

Jeg kan være den dårlige at det står at det kan være på tide å slutte å kjøre, eller at du kanskje trenger å flytte til en annen livssituasjon og sier Kerwin. & # 8220; Under noen diskusjon, arbeid for å holde pasienten den mest involverte som mulig for å gi ham litt og # 8216;.& # 8221;

Slik gir du bedre omsorg utenfor legenes studio

Mens noen pasienter går med resept, er det normalt at legene skal sende dem hjem med instruksjonene for å endre kostholdet og øke øvelsen for å hjelpe deres minne. Akkurat som du kanskje kan minne den kjære til å ta medisiner regelmessig, er det like viktig at du hjelper dem med å holde seg til denne nye livsstilen, sier Kerwin.

Dessverre er legerbesøk bare en liten del av stresset som mange omsorgspersoner må møte. Det er viktig å ikke miste det synet. I følge Family Caregiver Alliance, Forskningen tyder på at omsorgspersoner viser høyere nivåer av depresjon, lider av høye nivåer av stress, har økt risiko for hjertesykdom og har lavere nivåer av selvomsorg. Av disse grunnene er det svært viktig at omsorgspersoner husker å ta vare på seg selv også. Ikke glem at for å være der for dem, bør din fysiske, mentale og følelsesmessige helse først komme først og fremst komme.

& # 8220; oppfordre [omsorgspersoner] til å fortelle legen sin som tar vare på en elsket og be dem om å følge de samme treningsrutinene som foreskriver pasienten & # 8221; anbefaler Kerwin. & # 8220; Jeg anbefaler også dem å tilbringe minst fire timer to ganger i uken vekk fra den kjære.& # 8221;

Som for meg, til slutt fant jeg en parkeringsplass og onkelen min så nevrologen med motvilje. La oss nå se spesialisten for en cerebral kontroll flere ganger alle’år. Og selv om det alltid er interessant, føler vi oss alltid respektert og lyttet til. Er starten på en lang reise. Men etter det første besøket føler jeg meg mye mer forberedt på å være en god omsorgsperson for meg selv og min onkel.

Laura Johnson er en forfatter som liker å gjøre helseinformasjonen engasjerende og lett å forstå. Fra innovasjoner av neonatal intensiv omsorg og pasientprofiler til revolusjonerende forskning og tjenester for samfunnet i forkant, skrev Laura på en rekke helseemner. Laura bor i Dallas, i Texas, med sin teenage sønn, en gammel hund og tre overlevende fisk.