Platonic Friendship: COS & # 039; er og hvordan å få det til å fungere

Del på Pinterest

Hva betyr det egentlig?

& # 8220; platonic vennskap & # 8221; Det kan virke litt & # 8216; overflødig ved første blikk. Tross alt er vennskap platonic per definisjon, rett?

L’Platonic Friendship refererer spesifikt alle’Vennskap mellom to personer som kunne, i teorien, føle seg tiltrukket av & # 8217;.

På et tidspunkt kunne en eller begge mennesker prøve en seksuell spenning som passerer eller lurer på kort: og hvis vi prøver å gå ut med noen?& # 8221; Det kan virke som at forholdet kan gå på begge måter: Fortsett som vennskap eller går til romantikk.

Hvis du føler disse følelsene og bestemmer deg for å beholde det du har, er vennskapet ditt platonisk.

Folk tar ofte for gitt at platoniske vennskap aldri skjedde, spesielt hvis en av dere «fanger følelser» eller feiltolker visse tegn som tegn på tiltrekning.

Denne hypotesen kommer fra en samling av falske ideer, inkludert:

  • L’Det endelige målet for alle er romantikk
  • Ulike mennesker har ikke nok ting til felles for å holde vennskap
  • Til slutt vil du ha et seksuelt forhold til enhver venn fra hvem du kan bli tiltrukket på

Sannheten er at det er ganske mulig å være venner og bare venner av noen, uavhengig av sex.

L’platonic vennskap betyr ikke & # 8230;

Vennskap møtes en «8217; viktig sosialt krav og kan virke annerledes for alle. Generelt, ikke C’Det er ikke noe galt med en sunn situasjon som fungerer for deg.

Men en vennskap som involverer ønsket om å forfølge romantikk eller seksuell intimitet, som du deler disse følelsene eller ikke, er ikke platonisk.

Venner med fordeler

Fortell deg virkelig ha en god venn. Gå til konserter, du har lignende smak i filmer og nyt matlaging og fotturer sammen.

Av og til har du også sex. Ingen av dere vil ha et forhold og romantiske følelser har aldri kommet fram. Men noen ganger, når øyeblikket virker riktig, prøver du.

Dette vennskapet ville ikke være platonisk, selv om ingen av dere har en romantisk interesse.

Uberørt kjærlighet

Hvis du har en forelskelse (eller noe sterkere) for en av vennene dine, kan du fortsatt holde en vennskap. Du kunne ikke vurdere det’platonisk vennskap hvis du klamrer seg til romantiske forhåpninger.

Dette blir en PO & # 8216; komplisert hvis du er fra # 8217; en annen del av dette. Du tror kanskje du har et’platonisk vennskap når du egentlig ikke vet hvordan de føler seg.

Det er ikke uvanlig å utvikle romantiske følelser for en venn, spesielt hvis du bruker mye tid sammen. Ta vare på å etablere grenser (og respektere dem) i fremtiden kan hjelpe deg med å holde vennskapet ditt.

Her er noen andre forslag til å bla i # 8217; kjærligheten ikke betalt.

Vennskap med en annen ende

Bli venner med noen med håp om å gå ut med dem, er ikke en’platonic vennskap. Det er også litt & # 8216; uærlig.

L’Åpning av dine følelser vil vanligvis tjene deg bedre. Du kan ikke la noen bli forelsket i nærheten og tålmodighet (selv om popkulturen kunne føre deg til å tro det motsatte).

Vurder også dette: Hvis de kommer til å prøve det samme for deg, kan de ikke være glade for å innse at du har lurt dem om dine følelser og dine intensjoner. Selv om de aldri oppdager det, et forhold basert på # 8217; bedraget har ikke den beste starten.

Vennskap etter å ha brutt

Det er ganske vanlig å fullføre et forhold, spesielt en lang, med noen vedvarende seksuelle eller romantiske følelser. Selv om både du ble forelsket, bestemmer du at du var bedre som venner, eller begge deler, det er vanligvis vanskelig å bytte fra en «8217 dyp intimitet til noe strengt platonisk.

Disse følelsene kan forvirre deg og få deg til å spørre om du ikke skal prøve igjen. Du kan bryte og komme sammen, eller ha en ny situasjon, igjen.

Noen mennesker fortsetter å bli gode venner etter å ha brutt eller skilsmisse, selv om de spesifikke omstendighetene i brudd kan påvirke dette resultatet. Etablere klare grenser og engasjere seg i # 8217; Vennskap du vil ha, kan gjøre en «8217 mer sannsynlig; sunt vennskap.

For suksess er grenser grunnleggende

Grensene er en av de viktigste elementene, om ikke det viktigste, for å opprettholde et sunt platonisk vennskap. Bidra til å beskytte ditt følelsesmessige velvære og, hedre grensene til en annen person, vise respekt for hans behov.

Alle har forskjellige behov, så grensene er noe å bestemme alene. Som blir sagt, med tanke på mulighetene nedenfor kan gi deg noen indikasjoner på grensene til vennskapet ditt.

Hold linjene med vennskapskrig

Generelt ser vennskapsoppførselen ut som en annen og andre enn rapporter.

For eksempel kan du tilbringe natten med en venn fra tid til annen, men sove i separate senger. Og mens du sannsynligvis sender venner mange bilder av kjæledyret ditt, noe morsomt du har sett mens du gikk på jobb, eller til og med ditt nye utseende, sannsynligvis vil jeg sannsynligvis ikke legge inn bilder som grenser sex, heller ikke ville du forvente en seksuell respons.

Diskuter hvordan du vil snakke om seksuelle relasjoner

Mange venner føler seg rolig for å diskutere sex, onani og aspekter av deres sentimentelle relasjoner med hverandre. Andre kan unngå detaljerte samtaler, men deler generell informasjon. Noen venner kan helt unngå emnet.

Når det gjelder å snakke om sex, er det ikke noe riktig eller feil svar. Det avhenger av hva som fungerer for begge deler. Det er alltid bedre å spørre vennen din hvis du har noe imot før du starter deg selv i en detaljert beskrivelse av hva du har kombinert i går kveld. Hvis en av dere føler seg ubehagelig, kan vennskapet ditt lide.

Innsjekking kan også hjelpe deg med å unngå kommunikasjonsproblemer på betydningen av samtalen, for eksempel at du snakker om sex fordi du vil ha sex med dem.

Sjekk flørten din

Flørting skjer tilfeldig i mange relasjoner. Generelt ikke C’det er ikke noe galt med flørting at det ikke overstiger grenser, forutsatt at du ser på kroppsspråkskiltene som tyder på at den andre personen foretrekker deg å stoppe det.

I vennskap hvor C’Det er et potensial for attraksjon, men flørt noen ganger skaper forvirring. Selv om du er ganske sikker på at det er så gøy, kan du nærme noen tvil, dypt på hva den flørten er ment.

Minst rundt dine platoniske venner, kan du hjelpe deg med å holde allusjonene dine uten vitser. Hvis vennen din flirte vedvarende, og du hellere hadde stoppet, prøv å snakke om det med ham.

Hold øynene dine åpne for potensielle utfordringer

Hvert vennskap kan møte utfordringer fra tid til annen. Vær oppmerksom på vanlige problemer med platoniske vennskap kan hjelpe deg med å unngå dem. Hvis du ikke kan hindre dem helt, vil du være minst bedre rustet til å administrere dem på en produktiv måte.

Unngå å sette deg for mye rolig. En med den med den andre

De fleste venner unngår generelt ting som:

  • Sov regelmessig i samme seng
  • Omfavner eller ved å røre på hilsen nøye
  • Skjem deg bort mens du ser på TV

Igjen kan vennskapsstilene variere, så noen vennskap kan virke veldig intime for fremmede. Hvis du kjenner din beste venn siden du var 2 år, kan det virke helt naturlig å bytte klærne foran dem.

Konteksten kan også være viktig. En gruppe venner som klær sammen for å gjøre en magert dukkert, kan ikke føre til forvirring eller kontrasterende signaler. To personer over sammen ved å gjøre det samme, kan potensielt åpne dørene til noen seksuell spenning.

Vær ærlig

Hvis du til slutt skjønner at du har en mer romantisk interesse, vurder muligheten for å dele dine følelser.

Du kan bekymre deg for å miste vennskapet ditt. Dessverre kan det skje. Imidlertid er mange voksne i stand til å håndtere romantiske åpenbaringer på en sunn måte. Snakk om dine følelser kan også komme nærmere deg.

Hvis vi i stedet slår det, kan du prøve sjalusi og vrede når vennen din kommer ut med noen andre.

Hvis du ikke føler deg i stand til å fortelle ham umiddelbart, her er en alternativ tilnærming: skaper en midlertidig avstand og se om følelser naturlig forsvinner.

Ikke skimp på kommunikasjon

En sterk kommunikasjon karakteriserer de fleste gode vennskap. Du trenger ikke å snakke om alle aspekter av livet ditt, men å ha betydelige diskusjoner utover daglig chatter kan styrke vennskapet ditt og hjelpe deg med å få frem misforståelser før du kompliserer.

Igjen, hvis dine følelser til vennen din endres, snakk om disse følelsene ALLE’Begynnelsen produserer generelt bedre resultater enn å unngå dem.

På samme måte, hvis du begynner å ha en mistanke om at vennen din kan oppleve romantiske følelser for deg, og spør ham åpenlyst, kan hjelpe ham til å føle seg rolig for å åpne opp.

Hvis de nekter ham, forklarer han hva han førte til det «8217, inntrykk, men så ta dem i spørsmålet, med mindre de gir deg en grunn til ikke å gjøre det. Selv unødvendig tvil kan skade vennskapet ditt.

Hvis du har en romantisk partner & # 8230;

I en perfekt verden vil hvert romantisk forhold preges av en sterk følelse av tillit. Men folk er ikke perfekte, og til og med partnere som stoler på’en av’mer kan fortsatt prøve sjalusi og sporadisk tvil.

Noen ganger blir platoniske vennskap transformert til romantikk. Så selv om partnerens bekymringer kan virke unødvendige, er de ganske normale, spesielt hvis ditt platoniske vennskap før deres forhold til deg.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å holde begge rapportene sterke.

Ikke redusert vennskapet ditt

Hvis du deler en nært bånd med vennen din, kan du føle deg fristet til å minimere nærhet til din partner. Dette kan imidlertid retort mot.

Først, hvis de finner at du var mindre enn ærlig med dem, kan de ha problemer med å stole på deg igjen.

De kan også spørre deg selv om du vil fortsette å gå ut med noen du sier hvem som ikke engang liker det så mye & # 8221;.

Hold din partner informert

Hvis du ikke vil ha din partner, tror du at vennskapet ditt er for stramt, forvirrer sannheten om dine fungere kan virke som et godt alternativ.

Unngå fristelsen til å forvride sannheten eller ligge. Uærlighet ødelegger tillit. Selv om de ikke tar deg i en løgn, kan du føle deg skyldig senere. Skylden kan påvirke forholdet ditt på andre tynneste måter.

Åpen kommunikasjon, D’andre deler, viser at du ikke har noe å skjule. En partner som fortsetter å tvile på deg når du alltid har tilbudt total ærlighet, kan ha tillitsproblemer som ligger til grunn for å jobbe alene.

Tilbring tid i grupper

Neste gang du går ut med vennen din, inviterer du din partner til å delta.

Dette kan hjelpe dem:

  • føler seg mindre ekskludert
  • Kjenn din venn
  • Se arten av vennskapet ditt i person

Så vurder sjansen til å se en film du liker, eller nyt en gruppe middag sammen.

Opprettholde balansen;

Noen ganger må du virkelig være til stede for en venn. Andre ganger kan partneren din trenge støtte når det gjelder noe vanskelig. Du vil sannsynligvis måtte prioritere et forhold med hensyn til # 8217; andre av og til.

Nøkkelen er å unngå stadig forsømmer en binding. Vennskap og sentimentelle relasjoner har forskjellige roller i livet ditt, men de er begge viktige.

Vær oppmerksom på de røde flaggene i Quests’område, som en partner som prøver å få deg til å føle deg skyldig eller ellers manipulere deg til å la deg bruke tid med dem i stedet for med din venn, eller omvendt.

Hvis de har en romantisk partner & # 8230;

Hvis din platoniske venn har en partner, kan forslagene som er nevnt ovenfor fortsatt påføres. Selv å holde disse ekstra hensynene i tankene kan være D’hjelp.

Støtte deres behov

Din partner kan forstå og akseptere vennskapet ditt, men hans partner kan føle seg annerledes.

Hvis vennen din sier at hans partner har bekymringer, vil han kanskje slutte å delta. Dette kan irritere deg siden du vet at vennskapet ditt ikke er noe annet. Prøv å huske at alles situasjon er annerledes og ikke kjenner de spesifikke detaljene.

Du kan også tilby deg muligheten til å møte deres partner eller gå ut i grupper.

Ikke snakk dårlig

Du kan føle deg frustrert hvis vennens partner virker sjalu eller ikke vil at jeg skal tilbringe tid sammen. Du vil imidlertid ønske å unngå fristelsen til å lufte dine følelser, selv om vennen din klager over hennes partner med deg. Du kan være D’enighet, men det er bedre å bli utdannet og respektfull.

Det er normalt å ønske å støtte din venn, men å uttrykke negativiteten selv, hjelper vanligvis ikke. I stedet tester nøytral og validering av kommentarer som «8220; det ser så vanskelig ut og «Beklager at du har å gjøre med denne & # 8221;.

Du kan tilby råd når du blir spurt (& # 8220; du tenkte på å snakke med en relasjonskonsulent?& # 8221;), men prøver å holde ut de personlige meninger.

Bunnlinjen

Platonic vennskap kan virkelig fungere, selv om det kan være utmattende å si: ja, vi er bare venner & # 8221;.

Husk bare at gode grenser og åpen kommunikasjon er grunnleggende for helse og suksess for vennskapet ditt og noe annet forhold, virkelig.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.