Plated finger: symptomer, hjemmebehandlinger og mer

Cos’det er en forvrengning?

En forvrengning er en lesjon som oppstår når leddbåndene er revet eller langstrakt. Ligbåndene er bandet av stoff som forbinder leddene sammen.

Forvrengninger er ekstremt vanlige lesjoner. Selv om de er spesielt vanlige i idrettsutøvere som deltar i sport som involverer fangst eller lansering av baller, kan alle dislocate en relativt enkel finger.

Hva er symptomene på en forvrengning?

De generelle symptomene på forvrengninger er smerte, hevelse, begrenset mobilitet og blåmerker. Det er tre forskjellige grader av forvrengning. Hver grad har sin spesifikke versjon av disse symptomene.

Første grad forvrengning

En første grad forvrengning er den minste. Innebærer ligbåndene som er langstrakte, men ikke revet. Symptomene inkluderer:

  • Lokalisert smerte og hevelse rundt’artikulasjon
  • En begrensning i evnen til å bøye eller forlenge fingeren

Styrken og stabiliteten til fingeren og Dell’artikulasjon påvirkes ikke.

Andre grad forvrengning

En andre grad forvrengning anses som en moderat forvrengning, hvor mer skade er gjort til ligamentet. Den felles kapsel kan også bli skadet. Dette kan inkludere en delvis vev tåre. Symptomene inkluderer:

  • Intens smerte
  • Mer signifikant hevelse, som kan strekke seg til hele fingeren
  • Begrenset rekkevidde av bevegelse som kan påvirke hele fingeren, ikke bare en’artikulasjon
  • Mild ustabilitet av A’artikulasjon

Tredje grad forvrengning

En tredje grad forvrengning er den mest alvorlige typen forvrengning. Indikerer en alvorlig lacerasjon eller brudd på ligamentet. Symptomene kan omfatte:

  • Total eller delvis dislokasjon av fingeren
  • Sterk smerte og hevelse
  • Fullfinger ustabilitet
  • finger misfarging

Hva er årsakene til en slosset finger?

Slogatfingrene er forårsaket av # 8217; fysisk innvirkning på fingeren. I de fleste tilfeller er forvrengninger forårsaket av et skudd på # 8217; ende av en finger, som reverberates opp til # 8217; artikulasjon og gjør det hyperexesa. Dette strekker seg eller rive leddene.

Sportskader er ekstremt vanlige årsaker til slogate fingre. Dette gjelder spesielt for sport som basketball. Hvis spilleren bare mangler ballen med fingertuppene, kan han slog det. Når det er sagt, kan noen slog en finger bare å slå ham på feil måte på disken eller forstyrre et fall.

Hvordan en slosset finger er diagnostisert?

Hvis du tror du har en liten forvrengning, start ikke C’du må se en lege. Hvis hjemmebehandling ikke har hjulpet deg, og du ikke har forbedret mobiliteten etter tre eller fire dager, løser du imidlertid en avtale for å kontrollere.

Forvrengninger i andre og tredje grad kan be om en lege oppmerksomhet. Vil inspisere artikulasjonen og vil be deg om å bøye og forlenge fingeren din slik at de kan evaluere deres funksjon og mobilitet. De kan bestille en radiograf for å verifisere tilstedeværelsen av brudd og evaluere skadeegenheten.

Hvordan slogatfingrene behandles?

Å kurere en løs finger hjemme, er ris det første skrittet du vil gjøre. Ris står for hvile, is, komprimering og høyde. Du må hvile i artikulasjonen og bruke ispakker over (og deretter ut) i 20 minutter om gangen. Bruk aldri isen direkte på huden; Vikle isvekkingen i et håndkle. Du kan også fordype artikulasjonen i kaldt vann. Kulden kan bidra til å redusere hevelse og smerte.

Komprimere artikuleringen bekymret innpakning av den og opprettholde den hevet. Både komprimering og # 8217; Høyde bidrar til å redusere hevelse. L’Høyelse er spesielt viktig om natten.

I tillegg til ris kan du ta benk smertestillende som L’ibuprofen (Advil) eller paracetamol (Tylenol) hver åtte timer.

Hvis forvrengningen er ganske alvorlig, kan legen immobilisere fingeren med en cue, som kan bidra til at den helbreder riktig. I sjeldnere tilfeller som inkluderer alvorlig revet ledbånd, kan legen måtte operere på ligamentet for å reparere det.

Hva er perspektivet for en slosset finger?

Etter mindre forvrengninger og til og med moderat, bør du kunne begynne å bruke fingeren forsiktig, sakte økende mobilitet. Mild og moderate forvrengninger er generelt helt helbredet innen tre til seks uker.

Forvrengninger kan være smertefulle, men heldigvis er de svært behandlelige. De er også forebyggbare. Hvis du strekker seg før du trener og bygger styrke i de omkringliggende musklene, vil du være mindre utsatt for forvrengninger. Du bør også alltid bruke riktig verneutstyr når du trener noen form for sport eller fysisk aktivitet som krever det.