Plasma donasjon: Hva er bivirkningene?

Plasma donasjon er trygt?

Doner er veldig bra. Sanguine plasma er nødvendig for mange moderne medisinske terapier. Disse inkluderer behandlinger for betingelsene i immunsystemet, blødning og respiratoriske lidelser, samt blodtransfusjoner og sårheling. Plasma donasjon er nødvendig for å samle nok plasma for medisinske behandlinger.

Plasma donasjon er for det meste en trygg prosess, men det er bivirkninger. Plasma er en del av blodet ditt. For å donere plasma, blir blodet tatt fra kroppen din og behandlet gjennom en maskin som skiller og samler plasma. De andre blodkomponentene, som røde blodlegemer, returneres til kroppen din blandet med saltoppløsning for å erstatte pick-up plasma.

Plasma donasjon kan forårsake vanlige bivirkninger, men vanligvis mindre som dehydrering og tretthet. Alvorlige bivirkninger kan også forekomme, men sjeldne.

Dehydrering

Plasmaet inneholder mye vann. Av denne grunn opplever noen mennesker dehydrering etter å ha gitt plasma. Dehydrering etter plasma donasjon er vanligvis ikke alvorlig.

Svimmelhet, svimmelhet og fantastisk

Plasmaet er rik på næringsstoffer og salter. Disse er viktige for å holde kroppen våken og fungere skikkelig. Tapet av noen av disse stoffene gjennom plasma donasjon kan føre til en elektrolytisk ubalanse. Dette kan forårsake svimmelhet, besvimelse og fantastisk.

tretthet

Tretthet kan oppstå hvis kroppen har lave nivåer av næringsstoffer og salter. Tretthet etter plasma donasjon er en annen vanlig bivirkning, men det er vanligvis mildt.

Blåmerker og irritasjon

Bruising og ubehag er blant de mest milde og vanlige bivirkningene av plasma donasjon.

Når nålen stanser huden, kan du prøve en følelse av en prikkende. Du kan også prøve en døve følelse og slips stang på nettsiden til’nål mens blodet er tatt fra venen, i røret og deretter i maskinen som samler plasmaet.

Bruisene danner når blodet strømmer inn i myke vev. Dette kan skje når en nål stanser en vene og en liten mengde blod kommer ut. For de fleste forsvinner blåmerkerne i dager eller uker. Men hvis du har en hemorragisk lidelse, kan det hende du trenger mer tid.

Infeksjon

Hver gang en nål brukes til å pierce huden, er det alltid en liten risiko for infeksjon. Den perforerte Hud-stoffet tillater oppføring av bakterier fra # 8217; eksteriør av kroppen. L’nål kan transportere bakterier ikke bare under overflaten av huden, men i en vene. Dette kan føre til en infeksjon i injeksjonsstedet og i den omkringliggende kroppen eller blodvevet.

Tegnene på en infeksjon av en «8217 inkluderer huden som føles varmt og ømt og ser ut rødt og hovent, med smerte i korrespondanse og rundt injeksjonsstedet. Hvis kjente tegn på infeksjon, er det viktig å konsultere en lege umiddelbart for å hindre komplikasjoner.

Citratreaksjon

En sitratreaksjon er en veldig alvorlig, men svært sjelden bivirkning av plasma donasjon.

Under en plasma donasjon vil teknikeren infisere et stoff kjent som antikoagulanten i blodet samlet i maskinen for separasjonen av plasmaet før blodet returneres til kroppen. Denne antikoagulanten tar sikte på å forhindre dannelse av blodpropper. Plasmaet i maskinen holder mest citrat, men noen vil også komme inn i blodet.

I kroppen binder citratet sammen en liten mengde fotballmolekyler i en kort periode. Siden denne effekten er liten og midlertidig, har de fleste ingen bivirkninger fra citrat. Imidlertid er et lite antall personer som gir plasma-eksperimenter den som kalles A & # 8220; Citrate Reaction & # 8221; Fra det midlertidige fotballtapet.

Tegnene til en sitratreaksjon inkluderer:

 • nummenhet eller prikking, spesielt til lepper, til fingre og føtter
 • Føl vibrasjonene i hele kroppen
 • eksperimentere med en metallisk smak
 • frysninger
 • skjelvende
 • svimmelhet
 • muskelkontraksjoner
 • En rask eller sakte håndledd
 • pust

Hvis disse symptomene ikke behandles, kan de bli mer alvorlige. Alvorlige symptomer inkluderer:

 • spasmer
 • Han retched
 • sjokk
 • Uregelmessig utskrift
 • hjertestans

Arteriell punktering

En arteriell punktering er en svært sjelden bivirkning som kan oppstå når en nål brukes til å tegne en vene. Under en plasmaskonasjon begynner en tekniker ved å sette inn en nål i armen i armen. En arteriell punktering kan oppstå når teknikeren ved et uhell mister venen og i stedet slår en og nr. 8217; arterie. Siden arterier har et høyere blodtrykk enn årer, kan en punktering føre til blødning i armvev rundt punkteringsstedet.

Tegnene på en arteriell punktering inkluderer en raskere blodstrøm og en klarere farge enn vanlig blod som strømmer gjennom rørene til maskinen som samler plasma. L’Needle og rør som brukes kan virke å bevege seg eller puls med blodstrømmen øker. Du kan føle svak smerte i nærheten av albuen.

Hvis nålen ved et uhell treffer en og # 8217; arterie, vil teknikeren fjerne den umiddelbart og holde trykket på innsettingsstedet til # 8217; nål i minst 10 minutter. Kontinuerlig blødning fra innsettingsstedet til # 8217; nål etter å ha opprettholdt trykket er sjeldent, men krever akuttmedisinsk behandling.

Slik donerer du plasma trygt

Pass på at du besøker et akkreditert senter. Donasjonssenteret ditt bør sende inn en screeningsprosess som inkluderer den opprinnelige blodprøven, kompilering av et spørreskjema og L’gjennomføring av en fysisk undersøkelse. Et rødt flagg er hvis donasjonssenteret ikke utfører disse prosessene. Sjekk med American Røde Kors Å finne det akkrediterte plasma donasjonssenteret nærmest deg.

Sjekk frekvensen med hvilke gaver. Du kan donere plasma hver 28 dager, opptil 13 ganger alle’år. Selv om FDA tillater donorer å administrere plasma oftest, er dette den beste øvelsen for sikkerhet, ifølge American Røde Kors. L’hele prosessen varer om en’nå og 15 minutter.

Hydrert før ditt besøk. Drikk 16 ekstra gram klare og ikke-alkoholholdige væsker (helst vann) før donasjonen din. Dette kan bidra til å forhindre svimmelhet, svimmelhet, svimmelhet og tretthet, noen av de vanligste bivirkningene forbundet med plasmagonasjon.