Planen B er en abortpille? 14 Vanlige spørsmål om EC, graviditet og fruktbarhet

Del på Pinterest

Det korte svaret? Nei

Piano B er ikke det samme som abortpillen. Forårsaker ikke abort eller spontan abort.

Piano B, også kjent som en pille på neste dag, er en form for prevensjon D’Nød (CE) som inneholder levonorgestrel, en syntetisk form av # 8217; progestinhormon.

Plan B kan bidra til å forhindre graviditet hvis det tas innen 120 timer (5 dager) etter sex. Det virker ikke hvis du allerede er gravid.

Fortsett å lese for å lære mer om de viktige forskjellene mellom planen B og abortpillen.

Fordi noen mennesker forvirrer de to?

En debatt er for tiden pågår på hvordan Plan B-piller fungerer. For å øke forvirringen, er folk ikke D’enighet om når graviditeten begynner.

Etter samleie, kan det være nødvendig opp til en uke for å bli gravid. Denne prosessen inkluderer en kompleks serie av passasjer, inkludert:

 • Utgivelsen av et egg fra eggstokkene (eggløsning)
 • Penetrasjonen av et egg fra en sæd (befruktning)
 • L’inkorporering av et befruktet egg eller Zygote, i # 8217; livmor (plante)
 • Medisinske organisasjoner som Nasjonale institutter av helse (NIH) og American College of obstetrikere og gynekologer (ACOG) Definer graviditet som starten med systemet, den tredje passasjen som er oppført ovenfor.

  Men andre tror at graviditeten starter med befruktning.

  Forvirringen rundt gulvet B synes å være korrelert til muligheten for at den kan fungere etter befruktning. Men de fleste Søk til i dag Indikerer at planen B ikke virker etter befruktning.

  Rask sammenligningskart

  Planlegg den farmasikkabortet SO & # 8217;? Stoffet hindrer graviditet etter sekstende som setter en slutt på en gravid gravid som skal brukes til å forhindre graviditet? Ja ble brukt til å fullføre en graviditet? Nei ja hvordan det fungerer? Forsinkelser eller forhindrer frigjøringen av et egg fra # 8217; eggstokken blokkerer veksten av en graviditet og tvinger det til å komme ut fra # 8217; livmor hvor lang tid det tar? Det fungerer i flere dager 4-5 timer så effektive? Fra 75 til 95 prosent fra 98 til 99 prosent så trygt? Trygt hvor mye å ta den sikrere prevensjonspillen enn å fullføre en graviditet, har bivirkninger? Ja & # 8211; uregelmessigheter av menstruasjonssyklusen, spotting, kvalme og oppkast Ja & # 8211; Kramper, blødning, kvalme, oppkast og diaré

  Hvordan planen B fungerer?

  Nåværende forskning tyder på at planen B arbeider hovedsakelig ved å forsinke eller forebygge eggløsningen. Det kan også forhindre befruktning.

  Så vidt vi vet, er B-planen ikke lenger effektiv en gang befruktet et egg. Hindrer ikke et befruktet egg fra implantering i # 8217; uterus, og det forstyrrer heller ikke en zygote som allerede er implantert.

  Flere forskere bestrider denne ideen, inkludert forfatterne av a 2015 Gjennomgang av litteratur. De hevdet at planen B er for effektiv til å fungere utelukkende i eggløsningsfasen og konkluderte med at det sannsynligvis har effekter etter befruktning.

  Vi vet ikke om dette er sant eller ikke.

  Faktisk, forfatterne av a 2019 Gjennomgang av litteraturen Det har indikert at det ikke kan være vitenskapelig mulig å vise at planen B ikke har noen effekt etter at et egg ble befruktet.

  Understreket at ifølge de beste testene vi har, synes EC-pillene ikke å fungere etter befruktning.

  Vær også oppmerksom på at graviditeten ifølge standard medisinsk definisjon begynner med anlegget.

  Det er normalt bløder etter?

  Vaginal blødning er ikke en vanlig sikkerhetseffekt av B-planen, men kan skje. Det er forårsaket av hormoner i planen B og i andre EC-piller. Vanligvis er blødning lys og forsvinner alene.

  I sjeldne tilfeller kan blødning være forårsaket av noe mer alvorlig. Du bør konsultere en lege hvis du finner:

  • Uvanlig tung blødning
  • Uventet blødning som varer mer enn noen få dager
  • blødning ledsaget av andre symptomer, for eksempel kramper eller svimmelhet

  Hvor effektiv det er?

  Fordi planen b forhindrer graviditet, er det vanskelig å måle seg selv med presisjon, effektiviteten. Dette vil kreve at du vet hvor mange kvinner ville ha vært gravid hvis de ikke hadde tatt planen B, som ikke er mulig.

  Som et resultat er de fleste målingene av Plan B-effektiviteten B-effektiviteten estimater. Plan B-produsenter. Å si at planen er:

  • Effektiv 95% hvis tatt innen 24 timer etter sex
  • 61% effektiv hvis tatt mellom 48 og 72 timer etter kjønn

  Forskere har spurt disse estimatene. utdanning Foreslå at Plan B og andre progestinale baserte piller er effektive mellom 52 og 100% i å hindre graviditet.

  Videre anbefaler Plan B-produsentene deg til å ta det innen 72 timer. derimot, nyere forskning antyder at det fortsatt kan være effektivt opptil 120 timer etter kjønn.

  Hvordan abortpillen fungerer?

  En medisinsk abort innebærer to stoffer.

  Det første stoffet er Mifepristone. Handler ved å blokkere progesteron, et nødvendig hormon slik at en graviditet fortsetter å vokse.

  Den andre medisinen er Misoprostol. Vanligvis ansatt etter mifepriston, virker det som forårsaker sammentrekninger som presser graviditeten fra # 8217; utero.

  Og hvis du allerede er gravid når du tar planen b?

  Planen B vil ikke fungere hvis du allerede er gravid.

  Selv om få studier har evaluert effektene av’ta B-planen under graviditet, C’er Moderat test som ikke vil skade et voksende foster.

  L’Taring av planen B vil påvirke din fremtidige fruktbarhet?

  B-planen påvirker ikke fruktbarheten. Vil ikke hindre deg i å være gravid i fremtiden eller øke risikoen for abort hvis du er gravid til slutten.

  Også, ikke C’er grense for frekvensen som du kan ta planen b.

  Hvem kan støtte planen b?

  Hvis du enkelt kan ta prevensjonspillen, kan du sannsynligvis ta gulvet b.

  Faktisk, ifølge Kriterier for medisinsk kondisjon Forutsatt av sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), EC-piller inntaket nesten alltid overskrider risikoen.

  Hvem bør ikke ta planen b?

  Noen Nylige studier antyder at b-planen ikke er så effektiv blant folk som har en kroppsmasseindeks (BMI) høyere enn 25.

  Spesielt a 2011 studie rapporterte at sammenlignet med mennesker med en BMI mindre enn 25, hadde folk med en BMI høyere enn 30 en sjanse tre ganger større enn å bli gravid til tross for EF-inntaket.

  TIL 2014 Studio Han rapporterte at generelt er en høyere BMI knyttet til en redusert effektivitet av planen B og andre EC-piller basert på Progestin bare.

  Ifølge en 2016 studio, En dobbel dose kan forbedre piano b-effektiviteten blant folk med en BMI høyere enn 25.

  Dette betyr ikke at du helt bør unngå å ta planen B hvis du har en BMI høyere enn 25.

  Når det er sagt, er EF-alternativene som diskuteres senere i denne artikkelen mer effektive for folk som har en BMI høyere enn 25.

  Det er potensielle bivirkninger?

  Bivirkningene av planen B er generelt milde. De kan inkludere:

  • svimmelhet
  • utmattelse
  • hodepine
  • Uregelmessig menstruasjon
  • Mild magesmerter eller kramper
  • kvalme
  • Han retched
  • Uvanlig spotting eller blødning

  B-planen er ditt eneste alternativ EC?

  Plan B er ikke ditt eneste alternativ. Ulipristal Acetat er en «8217; andre EC-pille solgt med merkevaren Ella. Det ser ut til at det er mer effektiv Sammenlignet med planen b.

  TIL 2012 studie Basert på dataene til kliniske studier antyder det at hun holder det samme nivået av effekt på opptil 120 timer etter kjønn. Det er sannsynligvis et bedre valg hvis du ventet mer enn 24 timer å ta L & # 8217;.

  Videre endres ikke effektiviteten basert på BMI. Som et resultat er det en’mer effektivt alternativ for folk som har en BMI på 25 eller høyere.

  A’Et annet alternativ er en intrauterin kobber (IUD) enhet, som kan settes inn i opptil 5 dager etter eggløsningen for å forhindre graviditet.

  Kobber IUDs er den mest effektive formen for prevensjon D’nødsituasjon. Hvis du skrev inn innen 5 dager etter sex, er de 99 prosent effektiv for å hindre graviditet.

  Hvor du kan få planen b og andre?

  B-flyet og andre EC-piller basert på en progestin er bare tilgjengelig på disken, noe som betyr at du kan kjøpe dem på apotek uten medisinsk resept.

  Du trenger ikke å vise # 8217; ID. Kostnaden varierer fra $ 35 til $ 60.

  De generiske merkene har en tendens til å være billigere og er like effektive for å hindre graviditet. Videre tilbyr familieplanleggingsklinikker noen ganger gratis EC-piller eller lavpris.

  Hun koster vanligvis ca $ 50. Krever resept, men det er mer sannsynlig å bli dekket av forsikring.

  Selv kobber IUD krever resept. Du må se en lege for å sette inn en kobberlign. Dette er ofte dekket av forsikring.

  Hvis du er bekymret for kostnaden, må du kontakte forsikringsselskapet ditt for å finne ut hvilke former for CE-deksler.

  Hvis du ikke har en’forsikring, ring den lokale helseavdelingen eller familieplanleggingen Clinic for å diskutere alternativene dine. Kan være i stand til å gi de tjenestene du trenger med minimum eller null kostnader.

  Hva skjer hvis du ikke kan ta EC, og du er ikke sikker på å fortsette graviditeten?

  Du har fortsatt muligheter, enten det er å forstyrre graviditeten eller fullføre den.

  Hvis du ikke er sikker på å fortsette graviditet, finnes det en rekke ressurser som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

  Du er ikke alene. Ring eller besøk en reproduktiv helseklinikk for å lære mer om alternativene dine eller snakke med en konsulent.

  Bunnlinjen

  Planen B er ikke den samme som abortpillen. Abortpillen setter en slutt på en tidlig graviditet.

  Tvert imot kan planen B bare brukes til å forhindre graviditet hvis det tas innen 5 dager etter sex. Fungerer forsinker eller forstyrrer eggløsningen.