Pitted keratolyse: behandling, symptomer, hender og mer

COS’er den pitted keratolysen?

Den pitted keratolysis er en [8217; bakteriell hudinfeksjon som kan slå begge føttene planter og håndflatene i hendene. Imidlertid påvirker det oftest føttene på grunn av, svette miljøet skapt av «8217; slitasje sko og sokker i lang tid.

Denne tilstanden er preget av små depressioner eller hulrom i det øvre laget av huden og hvite skinnområder. Det kan forårsake stinkende føtter og er mye mer vanlig hos menn enn kvinner.

Bilder av pitted keratolyse

Del på PinterestDen pitted keratolysis ser ut som en hvitaktig phondyrant hud på føttens plante eller (sjelden) på håndflatene med bunker av hulrom. Foto: Dermnet New Zealand

Hva er symptomene på pitted keratolyse?

Det vanligste symptomet på pitted keratolyse er en åpenbar lukt av føttene, på grunn av # 8217; hudinfeksjon på bunnen av føttene.

De med denne tilstanden vil vanligvis ha bunter av pits & # 8220; perforat & # 8221; På fuglens plante eller på håndflatene. Pits vil være tydeligere når huden er våt.

Noen ganger kan disse hulrommene bli med eller # 8220; fusjonere & # 8221; Å danne større skader.

C’Det er også en type pitted keratolyse der områdene av huden som er rødt. Mens de var dem vanligvis, kommer de ikke opp med andre symptomer, noen ganger føler de seg smertefulle eller prurdiginøse når du trer på trykket på foten mens du går.

Hva gjør en person utvikle pitted keratolyse?

Forskjellige forskjellige bakterielle arter vil forårsake pitted keratolyse; De vanligste synderne er:

  • Corinebeaders
  • Dermatophilus congolensis
  • Stillesittende kytokokker
  • Actinomyces
  • Streptomyces

Disse bakteriene multipliserer ofte i våte eller våte forhold. Dette er grunnen til at folk som ikke lar ut føttene ofte utvikler den.

Bakteriene på føttene eller på palmer produserer protease enzymer, som ødelegger det ytre laget av epidermisene, noe som forårsaker voldelig karakteristikk. Den dårlige lukten er forårsaket av svovelforbindelser produsert av bakterier på huden.

Hvordan denne tilstanden er diagnostisert?

Hvis du tror du har pitted keratolyse, kontakt lege. Du trenger antibiotika til å behandle infeksjonen.

For å diagnostisere den pitted keratolysis, vil legen utføre en pute i # 8217; området eller vil utføre noe som kalles hudskraping, der legen får et utvalg av lær for å sjekke tilstedeværelsen av bakterier og parasitter under mikroskopet.

Hvordan den pitted keratolysis behandles?

For å behandle pitted keratolyse, vil legen mest sannsynlig foreskrive et aktuelt antibiotika eller antiseptisk, mer vanlig clindamycin, erytromycin eller Mupcycin. Det er også tilrådelig å unngå sko og sko som er for adherent. I sjeldne tilfeller kan legen foreslå et tørkemiddel som Drysol.

I ekstreme tilfeller kan legen anbefale botulininjeksjoner for å behandle denne tilstanden.

Spørsmål:

L’# 8217 olje; te tre eller # 8217; eple cider eddik kan behandle pitted keratolyse?

TIL:

Selv om L’# 8217 olje; te-tre og # 8217; eddiksyre (den aktive komponenten av eddiken) har vist seg å ha antibakterielle egenskaper i noen sammenhenger, er deres bruk i behandling av pitted keratolyse ikke status evaluert i en Klinisk studie. Hvis du har pitted keratolyse, er det tilrådelig å behandle infeksjonen med et aktuelt antibiotika foreskrevet av legen.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Hva er utsiktene for pitted keratolyse?

Den pitted keratolysis er lett herdbar og forebygges. Tar aktuelle antibiotika og andre forholdsregler, denne tilstanden løser vanligvis i omtrent fire uker.

Du kan hindre pitted keratolyse?

Fordi denne bakterielle infeksjonen trives i våte miljøer, er det viktig å holde føttene så tørre som mulig for å hindre pitted keratolyse. Ta følgende forholdsregler for å holde føttene sunne og tørre:

  • Bruk skoene på kortest mulig tid.
  • Bruk sokker laget av pustende materialer, som ull og nylon.
  • Bruk sandaler med åpen tips så ofte som mulig.
  • Vask føttene dine ofte med et antiseptisk vaskemiddel.
  • Unngå å dele fottøy med andre.