Piss etter sex: det er virkelig nødvendig? Graviditet, Ivu og mer

Del på Pinterest

Det er virkelig nødvendig?

Det er ikke nødvendig, i seg selv, men det er nyttig.

Peeing etter kjønn kan bidra til å forhindre urinveisinfeksjoner (UTI).

Urinveisinfeksjoner oppstår når bakteriene kommer inn i urinveiene, vanligvis gjennom urinrøret, og reiser til blæren.

Hvis du har en vagina, er urinrøret, L’fra hvilken urin er utgitt, nær den vaginale åpningen.

Hvis du har en penis, frigjør urinrøret både L’urin som sæd, selv om ikke på samme tid.

Peeing etter kjønn kan bidra til å eliminere bakteriene introdusert under samleie fra # 8217; urinrøret. Selv om det ikke er en ufeilbarlig måte å forhindre urinveisinfeksjoner knyttet til sex, er det en ganske enkel måte å prøve.

Denne regelen gjelder for alle?

Pee etter kjønn er ikke en dårlig ide, men noen mennesker kan være mer sannsynlig å dra nytte av den reduserte risikoen for urinveisinfeksjoner.

Hvis du har en vagina og du er utsatt for urinveisinfeksjoner, kan du dra nytte av tisse etter kjønn. Ruten fra # 8217; urinrøret til blæren er kort, så bakteriene skal ikke reise langt for å forårsake en UTI.

Hvis du har en vagina, men du er ikke utsatt for urinveisinfeksjoner, kan tisse etter at sex ikke være så viktig, men det ville ikke skade.

Peeing etter sex er minst gunstig for folk som har en penis. Dette skyldes at urinrøret er mye lenger. Bakterier må reise mye lenger unna for å forårsake en UTI.

Og hvis du ikke har penetrativ sex?

Så er du i klar. Du eller din partner kan røre en annen del av vulvaen uten å måtte bekymre deg for å øke UTIs risiko.

Imidlertid er C’Unntak, hvis partneren din har oralsex eller cunnilingus, som fokuserer på den orale kontakten med clit (som er svært nær uretralåpningen), kan bakterier skyves fra munnen og tungen i # 8217; urinrøret.

Så snart du burde tisse?

Ideelt sett bør du rør innen 30 minutter etter å ha sex for å samle fordelene med forebygging av urinveisinfeksjoner. Før det er bedre.

Dette kan bidra til å forhindre graviditet?

Tisse vil ikke hindre graviditet, selv om du passerer noen få sekunder etter utgivelsen av # 8217; ejakulert.

Under vaginalt forhold slippes det ejakulerte forholdet ut i vaginalkanalen. L’urin frigjøres av # 8217; urinrøret. Dette er to helt separate åpninger. Med andre ord, slipp tisse fra # 8217; uretra vil ikke utvise alt fra skjeden.

Hvis sperma har kommet inn i skjeden, kan du ikke gå tilbake. Spermen reiser allerede til # 8217; høy for å prøve å gjødsle et egg.

Og hvis du prøver å bli gravid?

Når du prøver å bli gravid, kan noen medisinske eksperter foreslå at du venter et par minutter før du kommer opp etter kjønn. Det antas at dette bidrar til å lette veien til eventuelle svømmere av Dell’siste øyeblikk mot livmoren;.

Imidlertid jobber de mest effektive svømmere allerede, med eller uten at du ligger ned.

Ikke skader dine oppfattelsesakvinner hvis du går på tisse umiddelbart etterpå. Hvis du virkelig vil gi deg et øyeblikk, bør du vurdere å vente i fem minutter eller så, så stå opp og tisse.

Men det bidrar til å forhindre urinveisinfeksjoner, bare?

Det korte svaret? Vi vet det ikke med sikkerhet, men det kan absolutt ikke skade.

Det er ikke mange studier som undersøker det potensielle forholdet mellom seksuelle relasjoner, urinveisinfeksjoner og urinering senere som en forebyggingsmetode.

Det er mange andre faktorer som spiller en rolle i utviklingen av urinveiene, inkludert hvor mye vanndrikker og hvor mye du kaster normalt. Det ville være vanskelig for forskere isolere den rette variabelen.

Og seksuelt overførbare sykdommer og andre infeksjoner?

Peeing etter kjønn kan bidra til å finne bakterier som forårsaker urinveisinfeksjoner, men du vil ikke hindre deg i å få en søknadsinfeksjon på 8217;.

Pee etter kjønn for å skylle bakterier fra # 8217; urinrør.

IST-relaterte bakterier påvirker kroppen annerledes. Kroppen din kan absorbere bakterier gjennom små tårer i slimhinner. Tisse vil ikke påvirke denne absorpsjonsprosessen.

L’Enkelt måte å redusere risikoen for seksuelt overførbare sykdommer er å bruke kondom hver gang du forplikter deg selv i en seksuell aktivitet, og du screening regelmessig.

Og hvis du ikke trenger å tisse?

Hvis du ikke trenger å tisse, men du vet at du skal finne nyttig:

  • Drikk mer vann. Flere drinker, jo mer blæren strekker seg. Jo mer du strekker, jo mer sannsynlig føler du behovet for å tisse. Drikker halv glass D’vann eller hele umiddelbart etter sex kan hjelpe deg med å sette blæren i bevegelse.
  • Prøv lyd eller visuelle signaler. Se på eller lytt til rennende vann, for eksempel, kan bidra til å stimulere blæren.
  • Sitt på toalettet i noen få minutter. Ta noen få minutter for deg selv, kan oppmuntre blære til å slappe av og slippe innholdet.

Hva skjer hvis du ikke kaster etter kjønn?

Det er ikke verdens ende hvis du ikke gjør eller du ikke kan tisse etter sex. Det er bare en enkel måte å bidra til å forhindre uti.

Hold pee for lenge når som helst, etter kjønn eller på annen måte, kan øke risikoen for urinveisinfeksjoner.

Hvis du regelmessig utvikler urinveisinfeksjoner, må du sikre en avtale med legen din eller en annen helsepersonell. De kan være i stand til å foreskrive antibiotika eller andre forebyggende stoffer.

Bunnlinjen

Tisse etter at kjønn kan bidra til å redusere risikoen for urinveisinfeksjoner. Kombiner det med riktig hydrering og vanlige badferier, og risikoen din kan redusere enda mer.