Phantom Arto: Årsaker til smerte, narkotika og andre behandlinger

Smerten i spøkelseslimmene (PLP) er når du føler deg en følelse av smerte eller ubehag fra en lem som ikke lenger er der. Det er en vanlig tilstand i folket som har blitt amputert lemmer.

Ikke alle fantomfølelser er smertefulle. Noen ganger kan du ikke føle smerte, men du kan ha følelsen av at L’Arto er fortsatt der. Dette er forskjellig fra PLP.

Det anslås det mellom 60 prosent 85 av amputere eksperimentet med PLP. Fortsett å lese mens vi undersøker mer på PLP, hva kan forårsake det og hvordan det kan behandles.

Hvordan føles det?

Følelsen av PLP kan variere fra individ til individ. Noen eksempler på hvordan kan beskrives inkluderer:

 • Akutt smerte, hvordan å skyte eller stikke
 • prikking eller # 8220; spilter og nåler & # 8221;
 • Trykk eller knusing
 • Palproofing eller sår
 • krampe
 • Fiery
 • Pungent
 • vri

Våre initiativer

Hva nøyaktig PLP-årsakene er ennå ikke klart. Det er mange ting du vurderer å bidra til tilstanden:

remapping

Hjernen din ser ut til å remap den sensoriske informasjonen fra # 8217; området amputert til A & # 8217, en annen del av kroppen din. Denne remappingen kan ofte forekomme i nærliggende områder eller på # 8217; resterende lem.

For eksempel kan den sensoriske informasjonen til en amputert hånd remapped på skulderen. Derfor, når skulderen er berørt, kan du prøve spøkelsesfølelser i området av din amputerte hånd.

Skadede nerver

Når A’amputasjon utføres, kan det oppstå betydelig skade på perifere nerver. Dette kan forstyrre signalet i det eller # 8217; lem eller forårsake nervene overcharge i det området & # 8217;.

Sensibilisering

Dine perifere nerver vil etter hvert koble til ryggraden din, som er knyttet til ryggmargen. Etter at en perifer nerve har blitt kuttet, kan nevronene forbundet med en spinalnerve bli mer aktiv og følsom for kjemiske signaler.

Det er også noen mulige risikofaktorer for utviklingen av PLP. Disse kan inneholde smerte til en lem før Dell ‘# 8217; amputasjon eller smerte ALLE’Resterende lem etter amputasjon.

Symptomer

I tillegg til å prøve smerte, kan du også observere følgende funksjoner i PLP:

 • Varighet. Smerte kan være konstant eller kan gå og komme.
 • Timing. Du kan legge merke til en spøkelsespine rett etter amputasjonen eller kan okkupere uker, måneder eller til og med år senere.
 • Posisjon. Smerte kan hovedsakelig slå den delen av # 8217; lem langt fra kroppen, som fingrene eller hånden av en amputert arm.
 • Avtrekker. Noen ganger kan ulike ting utløse PLP, inkludert ting som kaldt, L & # 8217, bli rørt på en annen kropp eller stress.

Behandlinger

I noen mennesker kan PLP gradvis forsvinne med tiden. I andre kan det være langvarig eller vedvarende.

Det er et bredt utvalg av strategier som kan brukes til å behandle PLP, og mange av dem er fortsatt gjenstand for forskning. Ofte kan PLP-ledelsen føre til bruk av ulike typer behandling.

Farmasøytiske terapier

Det er ingen medisiner som spesifikt behandler PLP. Det finnes imidlertid forskjellige typer stoffer som kan bidra til å lindre symptomene.

Siden effekten av narkotika kan variere fra person til person, kan det være nødvendig å prøve forskjellig for å finne det som er optimal for deg. Legen kan også foreskrive mer enn en medisinsk behandling av PLP.

Noen stoffer som kan brukes til PLP inkluderer:

 • Bench smertestillende midler (OTC) som ibuprofen (Advil, Motrin), naproser (Aleve) og Acetaminofene (Tylenol).
 • Opioid smertestillende midler som morfin, kodein og oksykodon.
 • Trisykliske antidepressiva, som L’amitriptilin.
 • Narkotika for L’epilepsi (antikonvulsisations) som gabapentin eller pregabalin.
 • NMDA-reseptorantagonister som ketamin, ødeleggetorfan og memantin.
 • Medisiner for hjertet, som betablokkere Og Fotball-antagonister.

Ikke-farmasøytiske terapier

Det er også noen PLP-behandlinger som ikke involverer narkotika. Ofte kan en eller flere av disse terapiene brukes i kombinasjon med legemidler for å lindre smerte.

Speil Box Therapy

Dette bruker posisjoneringen av et speil for å kopiere den sunne lemmen. Øvelsene utføres med den ikke-berørte lemmen som forestiller seg at den amputerte lemmen flyttes. Dette induserer hjernen til å tro at den amputerte lemmen har returnert.

Virtual Reality (VR)

VR-terapi ligner på speilterapi. Bruk VR-teknologi til å lage en virtuell lem som du kan flytte. Denne bevegelsen kan da observeres på skjermen på VR-enheten.

Transkutan nervøs stimulering (TENS)

Tens bruker en liten enhet for å sende elektriske strømmer for å stimulere nerver. L’Tensenheten kan plasseres på stedet for’amputasjon eller # 8217; lem ikke påvirket.

Biofeedback

Biofeedbacken sørger for posisjonering av elektroder nær amputasjonsstedet. Disse elektrodene kan overvåke kroppsfunksjonene knyttet til spenning eller muskel temperatur.

Informasjonen som tilbys, kan hjelpe deg med å lære deg hvordan kroppen din fungerer. En terapeut kan jobbe med deg for å hjelpe deg med å lære å kontrollere noen funksjoner og forhindre smerte.

Akupunktur

Akupunkturen er en teknikk som inkluderer innsetting av tynne nåler i huden i bestemte punkter i kroppen. Studier er på vei på Akupunktur, men har vist seg å forbedre Noen typer smerter.

Masse terapi

Dette innebærer massasje av området rundt stedet for’amputasjon. Selv om mange av testene er anekdotiske, kan noen finne at en delikat massasje lindrer ubehag.

Ryggmargstimulering

Denne metoden bruker en enhet som er implantert for å gi en liten elektrisk ledning elektrisk strøm gjennom små elektroder.

Cerebral stimulering

For denne behandlingen, en implantert kirurg elektroder i hjernen kontrollert av en enhet som ligner på en pacemaker. Disse elektrodene kan bruke en elektrisk strøm for å stimulere bestemte områder i hjernen.

Rettsmidler for livsstil

Det er også mange ting du kan gjøre hjemme for å hjelpe deg med PLP. Noen av dem inkluderer:

 • Prøv avslappeteknikker. Eksempler inkluderer puste- eller meditasjonsøvelser. Disse teknikkene kan ikke bare bidra til å redusere stress, men de kan til og med redusere muskelspenningen.
 • Distrahert. Trening, lesing eller utførelse av en’aktivitet du liker kan hjelpe deg med å avlede tankene dine fra smerte.
 • Bruk din protese. Hvis du har en protese, prøv å bruke den regelmessig. Ikke bare er dette nyttig for å holde aktiv og beveger resterende lem, men det kan også ha en hjernebedrag som ligner på behandlingen av speilet.
 • Bli med i en støttegruppe. Å takle PLP kan noen ganger virke vanskelig eller frustrerende. Diskuter dine erfaringer med andre som har PLP, kan hjelpe.
 • Følg behandlingsplanen. Dette inkluderer å være sikker på å ta medisiner som angitt.

Når skal du se en lege

Smerten av # 8217; Ghost Limb forekommer ofte umiddelbart etter A’amputasjon. Det kan imidlertid utvikle enda uker, måneder eller år senere.

Hvis du har lidd A & # 8217, amputasjon når som helst, og du prøver følelser av Ghost Limb, snakk med legen din. De kan jobbe ved din side for å bestemme en effektiv måte å administrere symptomene på.

Bunnlinjen

PLP er smerten som manifesterer seg i et lem som ikke er noe C’er mer. Det er vanlig hos folk som har lidd amputasjoner. Typen, L’intensitet og varighet av smerte kan variere fra individ til individ.

Det er ikke klart hva som helst PLP årsaker. Det antas å forekomme på grunn av komplekse tilpasninger som nervesystemet ditt gjør for å tilpasse seg den manglende lemmen.

Det er mange måter å behandle PLP, inkludert ting som narkotika, speilterapi eller akupunktur. Mange ganger vil du bruke en kombinasjon av behandlinger. Legen din vil utvikle en passende behandlingsplan for din tilstand.