Petroleum gelé: bruk, fordeler, farer og mer

Hva vaselinen er laget?

Oljelléen (også kalt vaselin) er en blanding av mineraloljer og voks, som danner en halvfast gelatinøs substans. Dette produktet har ikke endret seg mye siden Robert Augustus Chesebrough oppdaget ham i 1859. Chesebrough la merke til at oljearbeidere brukte klebrig gelé til å behandle sine sår og brenner. Til slutt pakket han denne geléen som Vaseline.

Fordelene med oljelléen kommer fra sin hovedbestanddelolje, som bidrar til å forsegle huden med en beskyttende barriere fra vannet;. Dette hjelper huden din til å helbrede og beholde fuktighet. Fortsett å lese for å finne ut COS’Mer du kan bruke vaseline.

Fordeler og bruk for Vaseline

1. Helbrede små riper og hudforbrenninger

En studie viser at vaselin er effektiv i å holde fuktig hud under postoperativ helbredelse. Dette kan være spesielt nyttig for vanlige og mindre alvorlige hudlesjoner. Pass på at overflaten som vaselin-applene er riktig rent og desinfisert. Ellers kan bakterier og andre patogener forbli fanget alle’inne og forsinke helbredelsesprosessen.

2. Fuktighet ansiktet, hendene dine og mer

Ansikts- og kroppskrem: Påfør vaselinen etter dusjen. Som en okklusiv fuktighetskrem forhindrer hudens tørrhet. Du kan også bruke den til den tørre nesen under den kalde eller allergiske sesongen.

Chapped Heels: Senk føttene i varmt vann med litt «8216; av salt tilsatt. Tørk helt med et håndkle og bruk ren bomull vaselin og sokker.

Forbedre hageshendene dine: Etter vask og # 8217; tørking, bruk litt og et par rene hansker for å blokkere fuktigheten og akselerere helbredelse.

Chapped Lips: Påfør på chapped lepper som du ville med kakao smør.

3. Hjelp for kjæledyr i kjæledyr

Hundens lagerhud kan bryte og produsere veldig ubehag. Rengjør potene med en bomullsgass, tørr og bruk gelé. Ideelt sett bør dette gjøres etter en tur eller når kjæledyret hviler.

For å lære mer: Velg en fuktighetsgivende krem ​​for det sunne ansiktet »

4. Hindre bleiedermatitt

Oljellen har vært viste Å redusere L’forekomst av bleiedermatitt hos barn. Rengjør og slå babysaken din før & # 8217;. Petroleumjellene vil danne en beskyttende barriere som vil bidra til å beskytte huden mot konstant eksponering for fuktigheten. Fikse en avtale med legen din hvis C’er et vedvarende utslett.

5. Fjern øye sminke

Oljen er en effektiv måte å fjerne sminke og vaselin er trygt til å bruke i øyet, ifølge studere På øynene ultralyd. Bruk en bomullspute eller en bomullsfil (for områder som er vanskelige å nå) og trykk forsiktig uten å trekke huden for sterk. Pass på at du lukker øynene dine mens du rengjør. Noen mennesker sverger også med det på hønebente linjer.

6. Lagre doble pigger

L’sol og vind eksponering og basseng vann kan tørke hår. Oil gelé kan redusere doble pigger og legge til glans til hår. Gni en liten mengde gelé blant håndflatene og bruk på hårtipsene.

7. Forhindre lærflater fra hårfarger eller neglelakk

Påfør oljellen langs L’hår hengende for å hindre hårfarging tørr huden. Det fungerer selv om du liker å male neglene dine hjemme. Når du er ferdig, er en vaselinbarriere lett å fjerne.

8. Hold luktene til parfymen

Bruk vaselin som en base for parfymen din, kan hjelpe den vare lenger.

9. Bruk som smøremiddel for blokkerte objekter

Hvis en ring sitter fast på fingeren, legg litt og setter en gelé, og sørger for å sette litt og satte en bit’Rundt og under L’ring. Dette vil hjelpe ringen til å skyve bort fra fingeren.

For dørene på dørene, gjelder den en bit & # 8216; av gelé rett på hengselet og svinge døren et par ganger for å distribuere det jevnt. Fjern overskytende.

Petroleum gelé farer

Selv om Vaseline har mange fordeler, bør det bare være for ekstern bruk. Ikke spis eller sett inn vaselin. Unngå å bruke vaselin for onani eller vaginal smøremiddel. Sekund Reuters, En studie av 141 kvinner fant at 17% brukt vaselin internt og 40% av dem var positivt på bakteriell vaginose.

Merkevaren og typen gelatin som kjøp kan forårsake forskjellige reaksjoner. Disse inkluderer:

Potensielle bivirkninger

  • Allergier: Noen mennesker er mer følsomme og kan utvikle allergier hvis de bruker oljeavledede produkter. Hold alltid D’øyeirritasjon og bivirkninger når du bruker et nytt produkt.
  • Infeksjoner: Ikke la huden tørke eller rengjør det riktig før du bruker vaselin kan forårsake sopp eller bakterielle infeksjoner. En forurenset krukke kan også spre bakterier hvis du setter inn den vaginale geléen.
  • Risiko i tilfelle suging: Kontakt legen din før du bruker vaselinen rundt neseområdet, spesielt hos barn. L’Innånding av mineraloljer kan forårsake sugning lungebetennelse.
  • Eide Pores: Noen mennesker kan briste når de bruker vaseline. Pass på at du renser huden riktig før du bruker gelatin for å redusere risikoen for hudutbrudd.

Oljegelatin mot vaselin

Spørsmål:

Hva er forskjellen mellom vaselin og vaselin?

TIL:

Vaseline er det opprinnelige merket for vaselin. Teoretisk, ikke C’er en forskjell mellom merkevaren og de generiske merkene. Men Unilever, selskapet som produserer vaselin, hevder bare å bruke de høyeste kvalitets ingrediensene og en spesiell rensing og filtreringsprosess. Det kan være små variasjoner av konsistens, mykhet eller til og med duft med vaselin og generiske merkevarer. Det ser imidlertid ikke ut til å være en sikkerhetsforskjell mellom produktene. Det beste rådet er å lese l’etikett. Det burde rett og slett være 100% oljell.

Deborah Weatherspoon, PhD, RN, Crna, Coandswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Bunnlinjen

Oljellen har lenge vært en grunnleggende mat i medisinsk og skjønnhetssektor takket være sine mykningsegenskaper, evnen til å hjelpe helbredelsen av huden og også til sin sikkerhet. Pass på at du velger et renset trippel destillasjonsprodukt (den berømte gamle vaselinen er en av disse) for å unngå å sette giftige forurensninger på huden din, hvorav noen potensielt kreftfremkallende.

Kjøp olje gelé.

Som med ethvert annet produkt du bruker på huden, må du overvåke første bruk for å identifisere tegn på allergi eller hudutslett. Du kan også velge vegetabilske derivasjonsprodukter i stedet for oljebasert vaselin, hvis du er bekymret for effekten på # 8217;.

Les videre: Skadelige toksiner i kosmetikk »