Personlighet Borderline Disorder: Hva jeg vil at du skal vite

Da jeg ble diagnostisert for første gang en personlighet borderline lidelse (BPD), skrev jeg nervøst tilstanden i Amazon for å se om jeg kunne lese den. Mitt hjerte er synket når en av de beste resultatene var en selvhjelpsbok på & # 8220; gjenoppta livet & # 8221; fra noen som meg.Del på Pinterest

Den fulle tittelen på den boken, & # 8220; slutte å gå på skallene på D’ta livet ditt når du bryr deg om en borderline personlighetsforstyrrelse & # 8221; av Paul Mason og Randi Kreger, fremdeles pricks. Spør leserne om de føler deg og er manipulert, kontrollert eller klumpet & # 8221; fra noen med BPD. Andre steder, jeg har sett folk kaller voldelige alle mennesker med BPD. Når du allerede føler en vekt & # 8211; Hva mange mennesker gjør med BPD & # 8211; Et språk som dette gjør vondt.

Jeg kan forstå hvorfor folk som ikke har BPD, finner det vanskelig å forstå. BPD er preget av stater D’raskt fluktuerende sjel, en følelse av ustabil selv, impulsivitet og mye frykt. Dette kan få deg til å handle uregelmessig. Et øyeblikk kan du føle at du elsket noen så intensivt å ønske å tilbringe livet ditt med dem. Neste øyeblikk avviser dem fordi du er overbevist om at de vil gå.

Jeg vet at det skaper forvirring, og jeg vet at det å ta vare på noen med BPD kan være vanskelig. Men jeg tror at med en bedre forståelse av tilstanden og dens implikasjoner for personen som forvalter det, kan dette være lettere. Jeg bor med bpd hver dag. Dette er hva jeg vil at alle skal vite.

Det kan være ekstremt distresserende

En personlighetsforstyrrelse er definert av & # 8220;Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, 5. utgave«I forhold til måten hvor modellene av tanke, følelser og langsiktig oppførsel av en person forårsaker vanskeligheter i sitt daglige liv. Som du kunne forstå, kan alvorlig psykisk lidelse være utrolig forstyrrende. Folk med BPD er ofte veldig engstelige, spesielt på hvordan vi oppfattes, hvis vi liker og venter på å bli forlatt. Forsvare oss selv & # 8220; offensiv & # 8221; Videre tjener det bare til å øke stigmaet og få oss til å føle oss verre med oss ​​selv.

Dette kan føre til hektisk oppførsel for å unngå at denne forlatelsen. Skyv bort dine kjære med et forebyggende angrep, kan ofte virke som den eneste måten å unngå å bli skadet. Det er normalt at de som lider av BPD Trust folk, uavhengig av kvaliteten på forholdet. Samtidig er det også vanlig at noen med BPD er trengende, stadig ser oppmerksomhet og validerer for å berolige usikkerhetene. En oppførsel som dette i ethvert forhold kan være smertefullt og fremmedgjørende, men gjør det av frykt og fortvilelse, ikke for ondskap.

Kan være traumatisk

Årsaken til den frykten er veldig ofte et traumer. Det er Forskjellige teorier På hvordan man utvikler personlighetsforstyrrelser: Det kan være genetisk, miljømessig, relatert til hjernens kjemi eller en kombinasjon av noen eller alle. Jeg vet at tilstanden min har sine røtter i # 8217; følelsesmessig misbruk og seksuelle traumer. Min frykt for at forlatelse begynte i barndommen og er bare verre i mitt voksne liv. Og som et resultat utviklet jeg en serie Malesan Coping-mekanismer.

Dette betyr at jeg synes det er veldig vanskelig å stole på. Dette betyr at det kolliderer når jeg tror at noen handler på meg eller forlater. Dette betyr at jeg bruker impulsiv atferd for å prøve å fylle tomheten som jeg føler, begge bruker penger, binge alkohol eller selvvurdering. Jeg trenger validering av andre mennesker til å føle at du var så fryktelig og ubrukelig som jeg tror jeg er, selv om jeg ikke har følelsesmessig permanentitet, og jeg er ikke i stand til å beholde den validering når jeg får det.

Det kan være veldig støtende

Alt dette betyr at å være nær meg, kan være ekstremt vanskelig. Jeg tørket opp romantiske partnere fordi jeg trengte en tilsynelatende uendelig lager av forsikringer. Jeg ignorerte behovene til andre mennesker fordi jeg antar at hvis de vil ha plass, eller oppleve en endring i humør, dekker meg. Jeg bygget en vegg da jeg trodde jeg ville bli såret. Når ting går galt, uansett hvor liten de er, er de tilbøyelige til å tenke at selvmord er det eneste alternativet. Jeg var bokstavelig talt jenta og prøvde å drepe seg selv etter en pause.

Jeg forstår at for noen mennesker kan dette virke som en manipulasjon. Det ser ut til at jeg sier at hvis du ikke er med meg, hvis du ikke gir meg hele veien til meg, trenger jeg oppmerksomhet, jeg vil skade meg. Videre er folk med BPDer kjent for å ha problemer med å lese folks følelser nøyaktig for oss. Den nøytrale responsen til en person kan oppfattes som sinne, fôring av ideene vi allerede har om oss selv så ille og verdiløse. Det ser ut til at jeg sier at hvis jeg gjør noe galt, kan du ikke bli sint på meg eller gråte. Jeg vet alt dette, og jeg forstår hvordan det ser ut.

Ikke unnskyld oppførselen

Faktum er at jeg kunne gjøre alle disse tingene. Jeg kunne skade meg selv fordi jeg hørte at du var irritert fordi jeg ikke vasket opp. Jeg kunne gråte fordi du har blitt en venn av en vakker jente på facebook. BPD er hyperemitativ, uregelmessig og irrasjonell. Så vidt det kan være vanskelig å ha noen i livet ditt med det, er det 10 ganger vanskeligere å ha det. Være stadig bekymret, redd og mistenkelig er utmattende. Siden mange av oss også er Helbredelse fra et traumer Samtidig gjør det det enda vanskeligere.

Men dette unngår ikke denne oppførselen fordi det forårsaker smerte for andre. Jeg sier ikke at folk med BPD aldri er voldelig, manipulerende eller dårlig & # 8211; Alle kan være de tingene. BPD konfigurerer ikke disse egenskapene i USA. Det gjør oss bare mer sårbare og skremt.

Vi vet det også. For mange av oss, hva hjelper oss å gå på, er håp om at ting blir bedre for oss. Gitt tilgangen til den, kan narkotikabehandlinger til å snakke terapier ha en reell fordel. Fjern stigmaet rundt diagnosen kan hjelpe. Alt starter med en viss forståelse. Og jeg håper du kan forstå.

Tilly Grove er en freelance journalist i London, England. Skriver vanligvis om politikk, sosial rettferdighet og bpd, og du kan finne den ved å tweeting mer eller mindre på samme måte @femmenistfatale. Nettstedet er Tillygrove.Wordpress.com.