Personer Kontroll: 12 tegn til å holde fra & # 039;

Del på Pinterest

Mange av oss forestiller seg den typiske skolen mobbe når de tenker på en person som sjekker. Vi kunne forestille oss noen som ordner andre for å gjøre det de vil ha.

Men det er mange flere subtile tegn på at du kanskje ikke er klar over, og denne typen oppførsel er ikke begrenset bare til romantiske relasjoner. De som sjekker vil presentere seg i alle områder av livet: kolleger, klær, venner, familie og til og med utenlandske.

Hvis du ender med å føle seg liten, flau eller ydmyket hver gang du kommer i kontakt med dem, kan det være på tide å ta et skritt tilbake og re-evaluere hvem du går gjennom tiden.

Her er en titt på 12 tegn som kan tyde på at noen har en dominerende personlighet.

De får deg til å tro at det er all din feil

Du er anklaget for mindre ting som du ikke har noe å gjøre. Hvis noe går galt, tar de rollen som offer og får deg til å tro at du er ansvarlig for ting utenfor din kontroll.

Du kan føle deg og # 8220; Det er alt ditt feil & # 8221; O & # 8220; Du burde ikke ha gjort det & # 8221; Under samtalen.

De kritiserer deg hele tiden

En person som kontrollerer, vil forsøke å undergrave din tillit ved å gjøre slag i privat eller i det offentlige.

Her er noen eksempler på disse metodene:

 • Forklar dine feil på jobben (alltid fremheve å skrive feil i en e-post i A & # 8217, for eksempel)
 • Aldri gjenkjenne når du gjør noe riktig
 • Irrasjonelt bli sint hvis du ikke svarer på telefonen med en gang
 • Gjør dårlige vitser om deg foran andre
 • kritisere måten du kle på eller snakke med deg

De vil ikke at du ser menneskene du elsker

Be om din oppmerksomhet hele tiden og isolerer gradvis fra venner og familie er en kontrollmetode. De vil forsøke å holde deg alt for seg selv å klage på hvor ofte du går ut med visse venner eller familie.

Men det er ikke alltid så klart. De kunne bare fikse deg når du er på telefonen med dine kjære eller stønn når du går for å tilbringe tid med familien.

Hold poengsummen

De forventer alltid noe i retur og får deg til å føle deg skyldig hvis du ikke gjør det de vil ha. De holder D’øye hver liten tjeneste.

Hvis de betalte til middagen din en kveld, eller la deg gå i søvn hjemme, for eksempel, vil de snakke om det flere ganger. De kan også gjøre alt for å virke overdreven sjenerøs for å holde deg i gjeld med dem.

De lyser opp til gass

Undervurdere din erfaring som ligger eller anklager deg for å være overdrevet følsom. Hvis du er sint på noe de fortalte deg i forrige uke, vil de noen gang nektes det, og det er alt i tankene dine. Begynn å gjette deg hele tiden.

Anta at du mistenker at en intim venn har spredt falske rykter om deg. Som svar vil de si at du tenker på andres ting eller incelupies, til tross for bevisene du måtte ha.

Mer informasjon på # 8217; gassbelysning.

Drama Create

Hvis du hadde en stor seier på jobb, kan en person som kontrollerer umiddelbart endre emnet og holde pout for noe som # 8217; han har forstyrret den dagen for å gjenvinne din oppmerksomhet.

De kan også sabotere dine relasjoner med andre som en måte å få en fordel over deg. For eksempel kan du anskaffe skjermer av dine private meldinger uten autorisasjon og sende dem til andre.

De intime deg

Noen som trener for mye kontroll, kan hele tiden handle overlegen og prøve å undergrave ditt rykte. På jobben kan dette virke som en kollega som alltid forstyrrer deg under et møte for å uttrykke din mening eller en leder som snakker til deg med forakt før dine jevnaldrende.

De kan også gjøre slørede trusler i form av vitser: «Hvis du ikke leverer den i morgen, vil jeg begynne å fjerne skrivebordet ditt. Bare tuller!& # 8221;

De er lunatici

Vis drastiske endringer i humør: Et øyeblikk kjøper de gaver og roser deg, og den neste oppfører seg som en mobbing.

Fullfør å føle at du går på skjellene D’Egg og du vet aldri hvor du er med dem. Videre vil de ikke ta ansvar eller si / «8220; unnskyldning & # 8221; når de plaget deg.

Ikke godta & # 8220; nei & # 8221; som svar

En person som ofte sjekker vil ikke godta sunne grenser og vil prøve å overtale deg eller få press for å få deg til å forandre deg.

Hvis du sa at du ikke kan møte deg i helgen, vil de presentere seg hjemme hjemme uten invitasjon. Eller de vil nekte å la deg forlate en fest snart etter å ha sagt at du føler deg syk.

Jeg er urimelig sjalu

Vil alltid ha din totale oppmerksomhet og bli sint når du lager prosjekter med andre.

De kan:

 • Snakk dårlig eller gjør negative kommentarer på deg og dine venner
 • Prøv deg selv hvor du går eller hvem du ser
 • pout hver gang du forventer å gå ut med noen igjen

Prøv å endre deg

De vil prøve å modellere deg for å tilpasse seg deres interesser ved å skyve deg for å endre utseendet eller måten du klær på. De kunne kaste bort dine favoritt jeans når du er på jobb eller nekter å forlate hjemmet med mindre du klær på en bestemt måte.

De kan vise offensiv oppførsel

Hvis du befinner deg i forhold til de ovennevnte signalene, ta et øyeblikk å være ærlig med deg selv om situasjonen og evaluerer hvis disse kontrollordningene er blitt støtende.

Spør deg selv om personen sjekker din frihet og autonomi. Du føler deg fanget, dominert og skremt hele tiden? Du er bekymret for din sikkerhet?

Alle disse er klare alarmsignaler som atferd har forvandlet seg til tvangsstyring, en form for vold i hjemmet.

Du er velkommen til å være deg selv er en av de viktigste aspektene av din identitet og selvtillit. Ingen romantisk forhold, vennskap eller ansettelsesforhold bør få deg til å føle deg liten eller usikker.

Husk, uansett hva de fortalte deg, er ingen av dette din feil og fortjener bedre enn å leve livet på denne måten.

Hvordan få hjelp

Hvis du vil lære mer om anerkjennelsen av disse kontrolladferdsordningene, eller hvis du vil snakke med en profesjonell for å få hjelp hvis du er i et voldelig forhold, sjekk følgende ressurser:

 • Nasjonal vold i hjemmet Det er tilgjengelig 24 timer i døgnet og gir telefontjenester (800-799-7233) for å hjelpe deg med å evaluere ditt sikkerhetsnivå og veilede deg mot de neste trinnene.
 • Veier til sikkerhets internasjonal Tilbyr profesjonelt råd og juridisk patronage.
 • Syklus Hjelpe unge mennesker (fra 12 til 24 år) for å lære tegn på usunne relasjoner og gi verktøy og ressurser til å navigere mellom sikre alternativer.

Cindy Lamothe er en freelance journalist basert i Guatemala. Han skriver ofte kryss mellom helse, velvære og vitenskap om menneskelig oppførsel. Han skrev for Atlanterhavet, New York Magazine, Teen Vogue, Quartz, Washington Post og mange andre. Trela Cindylamothe.com.