Perineal cyster

Hva er perineal cyster?

Perineuralcyster, også kjent som Tarlov-cyster, er lommer fulle av væskeforming på kappen i nervøsten, mer vanlig i # 8217; Sacral-området i vertebral kolonnen. De kan også forekomme noe annet sted i ryggraden. De danner rundt nervene røtter. Perineale cyster er forskjellig fra andre cyster som kan danne seg i det hellige fordi ryggradens nervefibre er lokalisert i det indre av cyster. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle dem.

En person med slike cyster ville trolig aldri vite hvorfor de ikke engang forårsaker symptomer. Når det forårsaker symptomer, er imidlertid en av de vanligste smerter i nedre rygg, i skinker eller ben. Dette skjer i sjeldne tilfeller når cyster forstørre med ryggvæske og trykker på nerver.

Siden de sjelden forårsaker symptomer, blir perineal cysten ofte ikke diagnostisert. En lege kan avgjøre om du har cyste ved hjelp av Imaging Techniques. Perineural cyster er ofte feilaktig diagnostisert fordi symptomene er så sjeldne. Cyster kan dreneres for å gi midlertidig lindring av symptomer. Kun kirurgi kan hindre dem i å returnere eller fylle væsker og produsere symptomer igjen. Imidlertid bør kirurgi bare vurderes som en siste utvei, fordi det plasserer betydelige risikoer. Videre har operasjonen alltid vært vellykket og kan forlate pasienten med større problemer. I sjeldne tilfeller, cyster som forårsaker symptomer og ikke behandles forårsaker permanent skade på nervesystemet.

Symptomer på perineural cyste

Det er usannsynlig at folk med perineural cyster presenterer noen symptomer. De fleste av de som aldri har vet at de er der. Symptomene oppstår bare når cyster fyller med ryggvæske og utvides i størrelse. Når dette skjer, kan Ingrossed cyster komprimere nerver og forårsake andre problemer.

Det vanligste symptomet forbundet med perineural cyste er smerten. Ingrossy cyster kan komprimere den sciatic nerven, forårsaker iskias. Denne tilstanden er preget av smerte i nedre rygg og skinker, og noen ganger langs baksiden av bena. Smerte kan være akutt og plutselig eller mer mild og smertefull. Ischias er også ofte ledsaget av nummenhet i de samme muskulære områdene og svakheten i føttene og i bena.

I alvorlige tilfeller der perineural cyster er forstørret, kan det være et tap av blærekontroll, forstoppelse eller til og med seksuell dysfunksjon. Å ha disse symptomene er mulig, men veldig sjeldne.

Årsaker til perineural cyster

Hovedårsaken til cyster på bunnen av ryggraden er ukjent. Men det er grunner til at disse cystene kan vokse og forårsake symptomer. Hvis en person opplever en slags bakrauma, kan perineuralcyster begynne å fylle med væske og forårsake symptomer. Typer av traumer som kan utløse symptomer inkluderer:

  • faller
  • skade
  • tung innsats

Diagnose av perineural cyster

Fordi de fleste perineale cyster ikke forårsaker symptomer, blir generelt aldri diagnostisert. Legen din kan bestille bildebehandlingstester for å identifisere dem hvis du har symptomer. Magnetisk resonans kan vise cyster. En TC-skanning med injisert fargestoff i ryggraden kan vise om væsken beveger seg fra ryggraden til cysterene i det hellige.

Behandlinger for perineural cyster

For de fleste tilfeller av perineural cyster, er det ikke nødvendig med behandling. Men hvis du har symptomer, kan behandlingen være nødvendig for å lindre trykk og ubehag. En rask løsning er å tømme flytende cyster. Dette kan lindre symptomene umiddelbart, men det er ikke en langsiktig behandling. Cyster fyller vanligvis opp igjen.

L’Enkelt permanent behandling for perineuralcyster er å ha fjernet kirurgisk. Kirurgi anbefales generelt for alvorlig og kronisk smerte, samt for blæreproblemer forårsaket av cyster.

Outlook

I de aller fleste tilfeller av perineuralcyster er utsiktene gode. De fleste med disse cystene vil aldri ha noen symptomer eller trenger noen behandling. Alene 1 prosent av mennesker med perineural cyster manifest symptomer. For de med symptomer, l’suge og # 8217; injeksjon med en fibrinlim er nyttige, i det minste midlertidig midlertidig. Kirurgi for å fjerne cyster er en farlig prosedyre som innebærer betydelige risikoer. Neurologisk skade kan forekomme hos personer med symptomatiske cyster som ikke søker omsorg, men kan også forekomme med de som er utsatt for kirurgisk behandling. Risiko og fordeler må diskuteres og nøye evalueres før operasjonen;.