Perifert ødem: Definisjon, årsaker og behandling

Hva så & # 8217;?

L’perifert ødem er hevelsen i den nedre delen av bena eller hendene. Årsaken kan være enkel, som å sitte for lenge på et fly eller stå for lenge. Eller det kan føre til en mer alvorlig underliggende sykdom.

L’ødem oppstår når noe forstyrrer den normale balansen mellom væsker i celler. Som et resultat akkumuleres en unormal mengde væske i vev (interstitial plass). Gravity skyver væsken ned i bena og føttene.

L’perifert ødem er vanlig hos eldre og hos gravide, men kan oppstå i alle aldre. Det kan påvirke en eller begge bena. Hvis starten er plutselig og smertefull, bør du konsultere en lege så snart som mulig.

Hva er symptomene?

Symptomene på perifere ødem varierer avhengig av den underliggende årsaken. Generelt, ben eller A’andre berørte område kan:

 • se hovent og hovent
 • føle seg tung, vondt eller stiv
 • bli skadet eller misfarget av et sår

Andre symptomer kan omfatte:

 • Skinn i det hovne området som føles smal eller varm
 • Vailaiering (Når du trykker på huden i omtrent fem sekunder, forlater fingeren en’tann i huden)
 • Ben eller føtter hovent som gjør det vanskelig å gå
 • Vanskeligheter med å bruke strømper eller sko
 • Vekt stiger fra # 8217; væskeøkning

Hva årsaken?

L’Peripheral ødem har et bredt spekter av årsaker. Generelt, hvis ødemet er dempet om natten, indikerer det en minste årsak. L’konstant perifer ødem, dag og natt, foreslår en vanskeligere årsak under.

Her er noen vanlige årsaker til perifert ødem, både midlertidig og systemisk.

Midlertidige forhold knyttet til IBE

sår

En brudd, forvrengning, strekk eller stygg blåmerke til benet, ankelen, til foten eller til hånden kan forårsake hevelse og smerte. L’Betennelse på bunnen av benet kan også skyldes en infeksjon av en sene eller et revet ligament eller en spent muskel.

Sitter eller står for lenge

Langflyflyvninger eller bilturer kan hovne ben og ankler. Dette er vanlig og vanligvis ikke alvorlig.

Sitter eller står i lange perioder som en del av arbeidet, kan også føre til perifert ødem.

Svangerskap

Åtti prosent Gravide kvinner utvikler ødem, vanligvis i hender, til føtter og ansikt. Gravide kvinner holder den ekstra væsken som er nødvendig for fosteret. I 50 prosent av tilfeller oppstår hevelse på bunnen av bena.

Dette perifere ødemet er midlertidig og forsvinner etter fødselen.

Hormonelle endringer

Væskeoppbevaring under menstruasjonssyklusen er normal og kan svulme ben og føtter. Oppstår på grunn av månedlige hormonelle endringer.

Overdreven saltinntak

Å spise for mye saltet mat kan indusere kroppen for å holde væskene, forårsaker ødem.

Narkotika reaksjoner

L’perifert ødem kan være en bivirkning av mange stoffer, vanligvis fordi de involverer større vannretensjon. Dosering og tid for rekruttering av disse legemidlene påvirker ødemet.

Narkotika som kan forårsake perifert ødem inkluderer:

 • Høye blodtrykksmedisiner
 • kortikosteroider
 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)
 • Hormoner, som østrogen og testosteron
 • opioid
 • Fotball-antagonister
 • Diabetes narkotika
 • anticonvulsants
 • antidepressiva
 • Protoniske pumpehemmere
 • Vorikonazol (VFEND), en antifungal

Allergisk reaksjon

Allergier kan forårsake hevelse til armene og bena, selv om det ofte påvirker andre deler av kroppen. Denne typen hevelse kalles angioødem. Det kan være prurigy hvis det involverer urticaria. Utløsningsfaktorene kan være narkotika, insektbitt eller visse matvarer. Også l’angioødem kan være arvelig.

L’angioødem kan være akutt (plutselig) og krever nødbehandling.

Idiopatisk ødem

& # 8220; idiopatisk & # 8221; Det betyr at årsaken ikke er kjent. L’idiopatisk ødem er mer vanlig hos unge kvinner mellom 20 og 30 år. Innebærer økt vekt og hevelse i ansiktet, stammen og lemmer.

Det er også forbundet med diabetes, fedme og følelsesmessige problemer.

Fedme

Overdreven vekt forårsaker trykk på årer kan forårsake perifert ødem. L’Fedme kan også føre til andre årsaker til ødem, som den obstruktiv søvnapné eller # 8217; Venøs insuffisiens.

Bruk tette klær

Tight Bukser, Pantyhose eller Leggings Can fremme det Ødem.

Lav høyde

Hvis du flytter til A’lav høyde fra en’større høyde, kan forårsake perifert ødem etter ca to uker. Hevelsen minker over tid.

Sykdommer knyttet til ødemet

venøs insuffisiens

L’Venøs insuffisiens betyr at vene av benene er skadet eller svake og ikke tilstrekkelig pålegges blod mot hjertet. Blodet akkumuleres deretter i den nedre delen av bena. Du kan få det i ett eller begge bena.

L’Venous insuffisiens er mer vanlig årsak til perifert ødem. Streik opptil 30 prosent av befolkningen. Når folk over 50 lider av perifert ødem og en systemisk sykdom er utelukket, er årsaken vanligvis l’venøs insuffisiens. Flere kvinner enn menn har en tendens til å ha venøs insuffisiens. Det kan være en arvelig tilstand.

Åreknuter er ofte tilstede, men venøs insuffisiens kan forekomme uten dem.

I utgangspunktet vil ødemet være mykt og trykk på beinet kort vil legge igjen en’dent. I de senere stadiene kan du se endringer i pigmentering og i # 8217; hud elastisitet. Din hud kan bli tykkere og mer fibrøs.

L’ødem kan bli verre hvis du sitter eller står i lange perioder eller hvis det er varmt.

Klump

Hvis ødemet plutselig oppstår i ett ben og beinet blir vondt, kan det være forårsaket av blodpropp i det benet. Dette kalles dyp venøs trombose. Det er en alvorlig tilstand og krever en akutt medisinsk hjelp.

Hjertefeil

Når høyre side av hjertet ditt ikke effektivt pumper, kan blod samle seg i den nedre delen av bena, forårsaker ødem. Hvis venstre side av hjertet ikke pumpes effektivt, vil væsken akkumulere i lungene. Pusten din kan være vanskelig og du kan også være utmattet.

Pericarditt

Perikarditt er betennelsen i den tynne eksterne membranen som omgir hjertet ditt. Det er vanligvis forårsaket av et virus. Men det kan også komme fra autoimmune sykdommer og andre sykdommer.

Symptomer inkluderer perifert ødem og thorax smerte. Pericardite løser vanligvis alene.

preeklampsi

L’perifert ødem i hendene og til føttene er et symptom på preeklampsi, en alvorlig komplikasjon av graviditet. Preeklampsi kan utvikle seg sakte eller plutselig. En økning i blodtrykket er et hovedsymptom.

L’EDEMA anses ikke som en pålitelig indikasjon på preeklampsi, fordi normale graviditeter også har perifert ødem.

Cirrhosis

Når leveren er skadet av arr, kan det forårsake perifert ødem ved å trykke på underlaget på bena. Den avanserte fasen av leverhelbredelse kalles cirrhosis.

Over tid, L’Hepatitt, L’Alkoholmisbruk og mange andre årsaker kan skade leveren. Arrene kommer fra leveren forsøker å helbrede seg selv. L’Akkumulering av arr avbryter normal blodstrøm gjennom leveren og dens proteinkvalitet.

Pulmonal hypertensjon

L’Pulmonal hypertensjon er en ofte ikke gjenkjent årsak til perifert ødem.

Pulmonal blodtrykk er at ditt hjerte presset trenger å pumpe blod fra hjertet gjennom lungene. Trykket øker når arteriene i lungene krymper på grunn av lungesykdommer, venstre hjertesvikt eller nattapné.

Nyresvikt

L’Nyresvikt kalles også kronisk nyresykdom eller nyresvikt. L’perifert ødem er en av symptomene.

Når nyrene er skadet, fjerner de ikke riktig avfallsprodukter og væsker fra blodet. L’Akkumulering av overflødige væsker kan føre til ødem.

TIL 2016 studio av 12 778 personer på sykehus på sykehus med alvorlige sykdommer som de med perifert ødem hadde en risiko på større enn 30% av akutt nyreskader.

Lymphedem

Når ditt lymfesystem er skadet, akkumuleres væsken i vev, noe som forårsaker perifert ødem. I USA og andre industriland kan lymfedem få fra kirurgi for å fjerne kreft lymfeknuter. Dette kalles sekundært lymphedem.

Det primære lymfedemet er mindre vanlig og kan arves. Kan slå armer eller ben.

Tretti prosent tilfeller av lymphedem er i begge ben eller begge armer. Lymphedema treffer også føttene og tærne.

Lymphedem er vanligvis smertefri og ikke-sår. I de følgende faser vises huden mørknet, tykkere og verrucous.

I utviklingsland er den vanligste årsaken til lymfedemet filariosi. Dette er en parasittisk infeksjon forårsaket av nematode. Det treffer mer enn 90 millioner mennesker.

Lipedem

Lipedem er en unormal utvidelse av begge ben som kommer fra en feilfettfordeling under huden. Treffer opp til 11 prosent Kvinner. Det er ikke alltid klassifisert som et ekte ødem.

Betennelse

Leddgikt, bersitt, gikt eller bakercyster kan forårsake hevelse til bena.

Cellulitt

Cellulitt er en «8217; bakteriell vevsinfeksjon forårsaker røde og smertefulle sår og hevelse. Selv om det vanligvis oppstår på bena, kan det påvirke kropps hudområde.

Underernæring

Et proteinfritt kosthold i lang tid kan forårsake opphopning av væsker og perifert ødem i begge bena.

Kreft og behandlinger mot kreft

Bekkenetumorer og andre kreftformede tumorer kan øke presset på venene, forårsaker ødem. L’Perifert ødem kan også stammer fra kjemoterapi, strålebehandling og andre behandlinger mot kreft.

Nattlig apné

L’obstruktiv søvnapné kan forårsake perifert ødem, selv uten tilstedeværelse av lungehypertensjon. En studere av mennesker med ødem fant at en tredjedel av de som hadde apnøen ikke hadde pulmonal hypertensjon.

Andre sykdommer

Flere andre sykdommer er forbundet med det perifere ødemet, inkludert:

 • Cushing syndrom
 • Graves & # 8216 sykdom;
 • Kaposi Sarcoma

Hvordan det blir behandlet?

Behandling for det perifere ødemet avhenger av hva hevelsen forårsaker. Hvis det er en underliggende sykdom, vil behandlingen være for den sykdommen. I de fleste tilfeller vil dette hjelpe hevelse.

For L’ødem forårsaket av livsstil eller midlertidige forhold, er det flere rettsmidler for å gi lettelse:

 • Øker benene (eller armer) over hjertivået et par ganger om dagen. Sov med en pute under nattbenene.
 • Trening. Legen din eller fysioterapeut kan foreslå spesifikke øvelser for å holde musklene beveger seg involvert.
 • Hvis du må sitte eller stå mye, ta pauser for å flytte.
 • Bruk komprimeringssokker på bena som er berørt hvis legen din anbefaler det.
 • Reduser saltinntaket.
 • Masser det berørte området for å forsiktig skyve væsken mot hjertet ditt.
 • Ta hjelpekassen. Et supplement av hestekastanøstfrø ekstrakt to ganger om dagen kan hjelpe bensirkulasjonen.
 • Slank meg hvis du er overvektig.
 • Ta en diuretikk (Dell & # 8217 Pill) hvis legen din foreskriver det.

Når skal du se en lege

L’perifert ødem kan skyldes en alvorlig sykdom eller noe enklere. I begge tilfeller er behandlinger tilgjengelige for å lindre hevelse og forhindre ytterligere komplikasjoner.

Det er best å konsultere en lege hvis ikke C’det er en åpenbar årsak til ødemet eller hvis du har andre symptomer.