Perianal hematom: Symptomer, årsaker, diagnose og behandling

COS’er en perianal hematom?

En perianal hematom er en blodpølsamling som samler stoffet rundt # 8217;. Det er vanligvis forårsaket av en ødelagt eller blødende vene. Ikke alle perianale hematomer krever behandling. Imidlertid må noen dreneres under en enkel prosedyre på kontoret. Hvis en blodpropp har blitt dannet, må en lege fjerne den.

Mange mennesker utveksler perianale hematomer for prollede hemorroider fordi de har svært lignende symptomer. Imidlertid er A’prolapse hemorroide en opphopning av blod som ligger på # 8217; # 8217; anus som noen ganger vises utenfor # 8217; ano før du returnerer igjen. Perianale hematomer som bare forekommer utenfor # 8217;. De er aldri inne.

Hva er symptomene?

En perianal hematom ser ut som en blå blåmerke under huden eller en samling av mørk lilla blod i nærheten av # 8217; anus. Du kan også høre en liten knute, av størrelser som varierer fra en liten drue til en tennisball.

Andre symptomer på en perianal hematom inkluderer:

 • Bobler eller hevelse i huden nær # 8217; anus
 • mild til alvorlig, avhengig av størrelsen
 • avføring

Hva forårsaker dem?

I tillegg til å ha lignende symptomer, deler også perianale hematomer og hemorroider mange av de samme årsakene.

Alt som legger press på analårene, kan føre til en perianal hematom, inkludert:

 • Sterk hoste. En alvorlig hoste eller overdreven hoste kan utøve ekstra trykk på venene rundt # 8217; slik at de bryter dem.
 • Forstoppelse. Hvis du er forstoppet, er du mer sannsynlig å ha hardt og streve under tarmbevegelser. Denne kombinasjonen av strukket og harde avføring kan legge for mye stress på venene til # 8217; anus, forårsaker pause.
 • Medisinske prosedyrer. Medisinske prosedyrer som involverer et omfang, kan øke risikoen for anal blødning. Eksempler er en koloskopi, sigmoidoskopi eller anoskopi.
 • Svangerskap. Gravide kvinner har større risiko for å utvikle perianale og hemorroide hematomer. Som barnet vokser i # 8217; livmor, utøver ekstra trykk på # 8217; anus. Under arbeidet, et større trykk rundt # 8217; anus på grunn av thrust kan også forårsake perianale hematomer og hemorroider.
 • Stillesittende livsstil. Sitter i lange perioder utøver større press på # 8217; ano. Personer med jobber som krever lange perioder med å sitte på pulten eller med bil, har stor risiko for å utvikle en perianal hematom.
 • Tungt løft. Løfte noe tungt, spesielt noe som er tyngre enn du er vant til å løfte, trene press på kroppen din, inkludert # 8217;.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legen må sende inn en fysisk undersøkelse for å diagnostisere en perianal hematom. Husk at diagnostisering av en perianal hematom er mye enklere og mindre invasiv enn å diagnostisere A & Hemorroid. De vises bare rundt anusen din, så du trenger ikke en koloskopi eller en annen type diagnostisk prosedyre.

Hvordan det blir behandlet?

De fleste perianale hematomer løser alene i xnumx-xnumx dager. I mellomtiden kan de imidlertid fortsatt forårsake smerte.

For å redusere smerte under helbredelse, test:

 • Bruker en fersk pakke på nettstedet
 • Gjør en halv-opp to ganger om dagen
 • Sitter på en doughnut pute for å lette presset
 • Legg til flere fibre i kostholdet ditt
 • unngå anstrengende aktiviteter

Avhengig av størrelsen på størrelsen på hematoma, kan legen råde deg til å tømme den. Dette er en enkel prosedyre som planlegger å dumpe området og gjøre en liten gravering. Hvis hematomet ditt har dannet blodpropp, kan legen bruke samme fremgangsmåte for å fjerne den. De vil nok forlate gravering åpen, men det skal lukke alene innen en dag eller. Pass på at du holder L’Mulig renereområde som det helbreder.

Hva er perspektivet?

Mens perianale hematomer kan være ganske ubehagelig og smertefull i noen tilfeller, helbreder de vanligvis alene i løpet av en uke. I de mest alvorlige tilfellene kan legen trene en liten gravering for å tømme blod eller fjerne en blodpropp. Uansett det faktum at du trenger omsorg, bør du føle deg bedre innen få dager.