Penis Cancer (Penis Cancer)

COS’penis kreft?

Penis kreft, eller penis kreft, er en relativt sjelden form for kreft som påvirker huden og vevet i penis. Oppstår når normalt sunne penisceller blir kreft og begynner å vokse uten kontroll, danner en svulst.

Kreft kan muligens spre seg til andre områder av kroppen, inkludert kjertler, andre organer og lymfeknuter. L’American Cancer Society Speeem omtrent Vesker 2300 av penis kreft er diagnostisert i USA hvert år.

Hva er symptomene på penis kreft?

Det første åpenbare peniskreftsymptomet er generelt en knutepunkt, en masse eller et «sår på penis på penis. Det kan virke som en liten ubetydelig fremspring eller en stor og infisert pest. I de fleste tilfeller vil det være på hodet eller for prepucement i stedet for på Penis Rod & # 8217.

Andre penis kreft symptomer inkluderer:

 • klø
 • Fiery
 • nedlasting
 • Endringer i fargen på penis
 • Penis hud fortykkelse
 • blødning
 • rødhet
 • irritasjon
 • Ingressede lymfeknuter Alle’inguine

Ring legen din nå hvis du finner en av disse symptomene. Å få en bestemt diagnose og behandling er viktig for å øke mulighetene for et positivt utfall.

Hva er risikofaktorene for peniskreft?

Mennene som ikke er omskåret er mer sannsynlig Å utvikle penis kreft. Dette kan skyldes at ikke-omskårne menn er i fare for andre forhold som påvirker penis, for eksempel fimose og smegma.

Fimosis er en tilstand der forhuden blir stramt og vanskelig å skildre. Menn med fimose har stor risiko for å utvikle smegma. Smegma er et stoff som dannes når de døde hudceller, fuktigheten og oljen og oljen samles under precuroren. Det kan også utvikle seg når menn ikke omskåret ikke klarer å rydde opp området under forecrease.

Selv menn har større risiko for peniskreft hvis:

 • De er over 60 år gamle
 • røyking sigaretter
 • Øv en dårlig personlig hygiene
 • Bor i en region med dårlig hygiene og hygienisk praksis
 • har en’seksuell overføring infeksjon, som human papillomavirus (HPV)

Hvordan peniskreft er diagnostisert?

Legen din kan gjøre en diagnose av peniskreft ved å utføre en fysisk undersøkelse og bruke noen diagnostiske tester.

Under den fysiske undersøkelsen vil legen undersøke penis og inspisere eventuelle klumper, masser eller plages tilstede. Hvis du mistenker en kreft, vil legen din trolig kjøre en biopsi. En biopsi innebærer fjerning av en liten prøve av lær eller stoff fra penis. Prøven analyseres deretter for å avgjøre om det er tumorceller.

Hvis resultatene av biopsi viser tegn på kreft, kan legen kanskje utføre en cystoskopi for å se om kreften har spredt seg. En cystoskopi er en prosedyre som inkluderer bruk av et verktøy som kalles cystoskop. Et cystoskop er et tynt rør med et lite kamera og en lett alle «8217, ende.

Under en cystoskopi vil legen forsiktig sette cystoskopet i # 8217; åpning av penis og gjennom blæren. Dette gjør at legen kan se de forskjellige områdene i penis og de omkringliggende strukturene, noe som gjør det mulig å avgjøre om kreft har spredt seg.

I noen tilfeller blir en magnetisk penis resonans vanligvis utført for å sikre at kreften har invadert de dypeste vevene i penis.

Faser av penis kreft

Kreftfasen beskriver i hvilken grad kreft har spredt seg. Basert på resultatene av diagnostiske tester, vil legen bestemme i hvilken fase er for tiden kreft. Dette vil hjelpe deg med å bestemme den beste behandlingsplanen for deg og vil tillate dem å estimere dine prospekter.

De Stasjonskriterier For peniskreft er de beskrevet som følger:

Fase 0

 • Kreft er bare på det øvre laget av huden.
 • Kreft må ikke spre kjertler, lymfeknuter eller andre deler av kroppen.

1. stadie

 • Kreft har spredt seg til bindevevet like under huden.
 • Kreft har ikke spredt seg til enhver kjertel, lymfeknude eller andre deler av kroppen.

Fase 2

 • Kreft har spredt seg til bindevev under hud- og lymfatiske kar eller blodkar eller celler som har et helt annet utseende fra normale celler, eller kreft har spredt seg til erektilvev eller alle «8217, urinrøret.
 • Kreft har ikke spredt seg til andre deler av kroppen.

Trinn 3a

 • Kreft har spredt seg til bindevev under hud- og lymfatiske kar eller blodkar eller celler som har et helt annet utseende fra normale celler, eller kreft har spredt seg til erektilvev eller alle «8217, urinrøret.
 • Kreft har spredt seg til en eller to lymfeknuter alle’inguine.
 • Kreft har ikke spredt seg til andre deler av kroppen.

Trinn 3b

 • Kreft har spredt seg til bindevev under hud- og lymfatiske kar eller blodkar eller celler som har et helt annet utseende fra normale celler, eller kreft har spredt seg til erektilvev eller alle «8217, urinrøret.
 • Kreft har spredt seg til flere lymfeknuter av inguinen.
 • Kreft har ikke spredt seg til andre deler av kroppen.

Fase 4

 • Kreft har spredt seg til nærliggende områder, for eksempel L’pubic bein, prostrasjon eller scrotum, eller kreft har spredt seg til andre områder og kroppsorganer.

Hvordan penis kreft behandles?

De to hovedtyper av peniskreft er invasiv og ikke-invasiv. Ikke-invasiv peniskreft er en tilstand hvor kreft ikke har spredt seg til dypere vev, lymfeknuter og kjertler.

Invasiv penis kreft er en tilstand hvor kreft har beveget seg dypt inn i penis stoffet og lymfeknuter og omliggende kjertler.

Noen av de viktigste ikke-invasive Penis-kreftbehandlingene inkluderer:

 • Omskjæring. Penispreparasjonen er fjernet.
 • Laserterapi. Høy intensitetslys er fokusert på å ødelegge svulster og kreftceller.
 • Kjemoterapi. En aggressiv form for kjemisk farmakologisk terapi bidrar til å eliminere tumorceller i kroppen.
 • Radioterapi. Høye energitrader reduserer svulster og dreper kreftceller.
 • Cryophurgia. L’flytende nitrogen fryse svulster og fjerner dem.

Invasiv penis kreftbehandling krever viktig kirurgi. Kirurgi kan føre til fjerning av svulst, Dell’hele penis eller lymfeknuter av inguine og bassenget. De kirurgiske alternativene inkluderer følgende:

Escission kirurgi

Utslippskirurgi kan utføres for å fjerne svulsten fra penis. Du vil bli gitt en lokalbedøvelse for å dumme området for ikke å høre noen smerte. Kirurgen fjerner deretter svulsten og det interesserte området, og etterlater et sunt stoff og lærbrett. L’Gravering vil bli stengt med poeng.

L’MOH-operasjon

Linsen til’MOHs intervensjon er å fjerne den minste mengden stoff som er mulig mens du eliminerer alle tumorceller. Under denne prosedyren vil kirurgen fjerne et tynt lag av # 8217; interessert område. Deretter undersøk det til mikroskopet for å avgjøre om det inneholder kreftceller. Denne prosessen gjentas til ingen kreftceller i stoffprøver.

Delvis penektomi

Delvis Pentecomy fjerner en del av penis. Denne operasjonen fungerer best hvis svulsten er liten. For større svulster, L’hele penis vil bli fjernet. Fullstendig penis fjerning kalles total penektomi.

Uavhengig av typen operasjon som utføres, må du følge legen din hver to eller fire måneder i løpet av det første året etter intervensjonen. Hvis & # 8217 er fjernet; hele penis, kan du snakke med legen din dersom penis rekonstruktiv kirurgi kan være A & # 8217;.

Hva er det langsiktige perspektivet for personer med peniskreft?

Mange som mottar diagnose av peniskreft i første fase, ofte fullstendig gjenoppta.

Ifølge L’American Cancer Society, den femårige overlevelsesraten for folk med svulster som aldri har spredt seg til kjertlene eller lymfeknuter handler om 85 prosent. Når kreft når lymfeknuterene i Groths eller nærliggende vev, er den femårige overlevelsesraten omtrent 59 prosent.

Det er viktig å merke seg at disse er generelle statistikker. Dine prospekter kan variere avhengig av alder og din generelle helse. Det viktigste du kan gjøre for å øke gjenopprettingsmulighetene, er å holde fast i behandlingsplanen foreslått av legen.

Takle penis kreft

Det er viktig å ha et sterkt støttetettverk som kan hjelpe deg med å møte din angst eller stress, du kan prøve. Du kan også vurdere L’ideen om å bli med i en gruppe støtte mot kreft for å diskutere dine bekymringer med andre som kan påvirke det du passerer.

Spør legen din informasjon om støttegrupper i ditt område. Du kan også finne informasjon om støttegrupper på National Cancer Institute og American Cancer Society Nettsteder.