Pedunculate Fibroide: Symptomer, Diagnose og Behandling

COS’er en pedunculate fibroma?

Peduncular fibroids er godartet (ikke-kreft) vekst i # 8217; livmor. Disse fibroidene er festet til livmorveggen fra en vekst som ligner en stamme som heter Peduncle. Hovedforskjellen mellom peduncular fibroider og andre fibroider er peduncle.

Disse fibroidene kan vokse både alle’Internett og # 8217; livmor eksteriør. All’livmor interiør, denne typen vekst kalles pedunculate submucuar fibroma. Utenfor # 8217; livmor kalles pedunculated sub-stroke fibroma.

Hva forårsaker peduncular fibroider på grunn av?

Legene er ikke sikre på hva de pedunculære fibroidene forårsaker. Det antas at hormoner og # 8217; arv kan være faktorer, så kvinner med en familiehistorie av fibroids og gravide kan være mer i fare.

Symptomer på den pedunculate fibroma

Hvis kvinner prøver ubehag på grunn av pedupcular fibroider, er det vanligvis mildt. Noen kvinner kan imidlertid ha sterkt ubehag på grunn av disse veksten.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • Intens smerte, lik kramper, under syklusen
 • Langvarig menstrual blødning
 • magesmerter

Pedunculary Fibroids kan også forårsake akutt og uventet smerte. Dette skjer når fibroma roterer på stammen og bevegelsen forstyrrer blodet til fibroma.

Diagnose av peduncular fibroids

De pedunculære fibroidene blir vanligvis diagnostisert på samme måte som andre livmorfibroider:

 • En kvinne kan manifestere symptomer på vanlige fibroider.
 • En lege kan advare fibroids under en bekkenundersøkelse.
 • Fibroids kan detekteres av ultralyd.

Hvis legen din mistenker at du har fibroider, kan det gi deg en ultralyd på 8217;. A’transvaginal ultralyd kan avsløre detaljer om fibroids inkludert størrelse, plassering og hvor mange peduncular fibroider du har.

Behandling

De pedunculære fibroidene er for det meste ubehandlet. Legen din vil gi deg en behandling hvis du føler deg smerte eller hvis du er bekymret for å bli gravid eller din nåværende graviditet.

Behandlingsalternativer for alle fibroider inkluderer:

 • Hormonell terapi. Det er mange terapier, som GNRH-agonister, designet for å senke østrogen nivåer. Denne behandlingen er utformet for å redusere størrelsen på fibromaen.
 • Hysterektomi. Dette er en operasjon som fjerner hele livmoren.
 • Miomectomy. En MIOMectomy er en kirurgisk prosedyre som fjerner en eller flere fibroider.
 • Embolisering av livmorfibroma (UFE). Denne prosedyren blokkerer blodstrømmen til fibroma med målet for å redusere det eller si opp det.
 • Målrettet ultralydkirurgi (FUS). Denne prosedyren prøver å ødelegge fibroid med lydbølger.
 • Miasis. Denne prosedyren reduserer fibroma blokkering av blodstrømmen til den med en laser eller en elektrisk strøm.
 • Endometrial ablation. Denne prosedyren bruker varme væsker, radiobølger, frysing (cryablation) eller mikrobølgeovn for å fjerne uterinbelegg.

Outlook

Nåværende estimater viser at mellom 20 og 50 prosent av kvinnene i reproduktiv alder har fibroids. Imidlertid er det bare omtrent en tredjedel av fibroids store nok til å tillate en lege å oppdage dem under en fysisk undersøkelse. I mer enn 99 prosent av tilfeller av fibroider, svulster er godartet (ikke kreft) og involverer ikke en økning i risikoen for livmorhalskreft.

Hvis du har symptomer forbundet med fibroids, bør du besøke legen din for en eksamen. Hvis du er diagnostisert med en pedunculate fibroma eller en annen type fibroma, vil legen gi råd til behandlingsalternativene. Fordi fibroids generelt er langsom vekst, etter å ha besøkt legen, vil du ha tid til å lære mer om spesifikasjonene til ulike behandlinger og for å få en annen mening.