Pebble Poop: Årsaker, behandling, komplikasjoner og forebygging

Beskrivelse

Mens normalt poop kan variere fra person til person, hvis din poop ser ut til å ha konsistensen av småsteinene, kan dette være en årsak til bekymring. Intestinale bevegelsene av grus eller baller er vanligvis ikke en grunn til å bekymre seg, men sannsynligvis betyr at avføringen beveger seg gjennom # 8217; tarmene til en langsommere rytme enn vanlig.

Selv om de kan være små, er disse harde klumper av avføring ofte vanskelig å overvinne. De er også en av de mange symptomene som oppstår med forstoppelse.

Årsaker til Pebble Poop

Mens maten beveger seg gjennom fordøyelsessystemet, absorberer tarmene dine næringsstoffer i forskjellige punkter. Avføringen absorberer også vannet langs banen. Tarmene dine beveger seg ofte for å presse avføringen fremover. Feces er vanligvis myke og dannes. Vær myk tilrettelegger avføringen ut av endetarmen.

Pebble Poop-tarmbevegelser oppstår vanligvis når avføringen ikke passerer raskt nok gjennom tarmen. Under treningen vil den forbli i # 8217; tarmen, som vanligvis absorberer litt og # 8216; D’vann. Dette gjør avføringen mer konsentrert og kompakt. Men hvis feces vedvarer for lenge i # 8217; tarmene, de tørre og deler seg i harde småstein eller pellets.

Det er mange mulige årsaker til pellets, hvorav de fleste er årsakene på grunnlag av forstoppelse.

Dressing

Noen ganger kan narkotika redusere avføringen gjennom L’Crassus-tarmen. Noen forårsaker pebble poop intestinale bevegelser ved å redusere mengden vann i kroppen eller i avføringen. Narkotika som kan forårsake Pebble Poop Intestinal Bevegelser inkluderer:

 • Antacida, spesielt de med aluminium og fotball
 • anticholinergic, som kan redusere hastigheten for å eliminere avføringen
 • diuretika, som induserer kroppen for å frigjøre overflødig vann gjennom urin, tørking av avføringen
 • Noen opioider for smerte, som kan redusere hastigheten som tarmene dine presser avføringen

Livsstil og medisinske forhold

Dehydrering kan være en faktor som bidrar betydelig til intestinale bevegelser av Pebble Poop fordi kroppen din kanskje ikke har nok vann til å myke feda. Drikker mer vann er ofte en måte å redusere forstoppelse på.

Andre potensielle livsstil og kostholdsårsaker inkluderer:

 • Hjerne eller spinal lidelser, som Parkinsons sykdom, Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm eller multippel sklerose
 • en diett med for mange eller for få fibre, avhengig av typen fiber
 • hypothyroidisme, som kan redusere hormoner som bidrar til å stimulere intestinale bevegelser og andre metabolske funksjoner
 • Fysisk inaktivitet, som kan redusere regelmessigheten av tarmbevegelsen
 • Store livmorfibroider, som kan trykke på endetarmen og gjøre passasjen av avføringene vanskeligere

Hvis du ofte har Pebble Poop-tarmbevegelser, kontakt lege for å identifisere en underliggende årsak.

Symptomer på grus avføring

Når feces er harde og lik småstein, kan det være vanskelig å passere fordi de vanskelige og tørre kantene gjør det virke skarpt. Dette kan være smertefullt. I tillegg til den visuelle testen av tarmbevegelsene til Pellet Poop, kan du finne følgende symptomer:

 • Følelse som om du fortsatt skulle gå, selv etter å ha gjort en tarmbevegelse
 • poop mindre enn tre ganger i uken
 • Tending når du går, selv om poopen ikke er veldig stor

Noen ganger kan pebblefeces forårsake en sikkerhetskopi i tykktarmen der bare de flytende avføringene rømmer rundt den. Dette kan få deg til å tro at du har diaré, når du faktisk fortsatt har harde avføring i # 8217; tarmene.

Hvis du ser blod i pelletstoler, kan dette være en årsak til bekymring. Mens en liten stripe av blod kan skyldes irritasjonen i overflaten belegget av tykktarmen, kan en betydelig mengde blod rapportere gastrointestinal blødning.

Komplikasjoner

Forstoppelse kan være bekymringsfullt fordi det kan føre til hindringer eller tarmpåvirkninger. Dette er øyeblikket når avføringen er deponert i # 8217; tarmene og ikke la noe annet materiale passere. Andre mulige komplikasjoner inkluderer:

 • Analfissurer, som er små tynne tårer i stoffet rundt # 8217; anus som kan forårsake blod og smerte under tarmbevegelsen
 • Hemorroider, som er irriterte områder av hovne rektale årer fra innsatsen for å presse ut en tarmbevegelse
 • Rektal prolaps, som er når en del av rektusen stikker unormalt gjennom analåpningen, med et omvendt utseende

Behandling for Pellet Poop

Det er flere måter å rette opp forstoppelse og pelletstoler, inkludert husholdningsbehandlinger.

Husholdningsartikler

Kostholdsendringer og større fysisk aktivitet kan hjelpe deg med å se de typiske avføringen i toalettet.

 • Velg mat og # 8220; P & # 8221;. En enkel måte å huske noen matvarer som vil hjelpe deg med å gjøre poopen, er de som begynner med P: fersken, plommer, pærer og plommer. Inkorporere dem i kostholdet kan bidra til å øke fiberinntaket og fremme regelmessige tarmbevegelser.
 • Reduser matvarer som forstoppes. Matvarer som melk, ost og høyt fett behandlede matvarer kan ha en forstoppende effekt.
 • Drikk mer vann. Drikk et glass som første ting når du våkner, er en god måte å starte dagen på. Du kan legge til frukt som sitron, jordbær, blåbær eller appelsiner for å forbedre smaken.
 • Trening. Bevegelsen og bevegelsen av å gå eller dansing kan stimulere tarmene dine til å bevege seg i flere vanlige tider. Legg til en 30 minutters treningsøkt på dagen din eller del øvelsen i 10 minutters økter kan hjelpe.

Medisinske behandlinger

Hvis domicilianske behandlinger ikke er nok, kan en lege foreskrive eller gi råd om:

 • Smøremidler. Noen smørende enemas letter passasjen av harde avføring. Et eksempel er en flåte enema, som er laget med mineralolje.
 • Stimulanter. Disse stoffene bidrar til å stimulere intestinal bevegelse, skyve tarmbevegelsen fremover. Eksempler inkluderer Dulcolax.
 • Feci mykner. Disse stoffene bidrar til å gjøre hardere og mykere og lettere grus for å overvinne. Linece er et eksempel.

Noen av disse stoffene er tilgjengelige på telleren. Snakk med en lege før du tar en for å sikre at du ikke forstyrrer de andre medisinene du tar.

Når skal du se en lege

Selv om pebble poop tarmbevegelser er vanligvis en’medisinsk nødsituasjon kan være ubehagelig for deg. Rådfør deg med en lege hvis den forstyrrer dine daglige aktiviteter.

De vil kunne hjelpe deg med å oppdage den underliggende årsaken og hjelpe deg med å finne lettelse.

Ta bort

Pebble poop intestinale bevegelser kan være et signal om at avføringen er veldig tørre og bryter inn i # 8217; tarmen før du går ut.

De fleste behandlinger er de samme som for andre symptomer på forstoppelse, inkludert drikke mer vann, øker L’fysisk aktivitet og redigering l’inntak av matfibre. Hvis de ikke virker, kan du snakke med en lege.