Peanøtter under graviditet: Jeg er sikker?

Peanøttallergier øker og kan forårsake alvorlige reaksjoner, inkludert anafylaksi. Hvis du venter på et barn, kan du spørre deg om du kan gjøre for å redusere sønns risiko for å utvikle denne potensielt alvorlige allergien.

En vanlig bekymring er om å spise peanøtter eller peanøttprodukter under graviditet er trygt for barnet ditt. Dette vil gjøre barnet mer tilbøyelig til å ha en Peanut og # 8217 allergi; eksponering for peanøtter under graviditet vil gi en viss beskyttelse?

Sannheten er at forskere jobber på måter å forutsi hvilke barn som er mer sannsynlig å ha en Peanut-allergi, men det er ingen kjent måte å forhindre utvikling av A’allergi. Her er hva du bør vite om peanøtter og peanøttallergier hvis du er gravid.

Grunnleggende begrep om’peanutallergi

Allergiene til peanøtter og nøtter er blant de mer vanlig Matallergi i USA. Symptomene kan omfatte:

 • En prikkende i munnen
 • mage eller kvalme kramper
 • urticaria
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Hevelse av språket
 • anafylaksi

L’Anafylaksi er den mest alvorlige reaksjonen og kan være farlig for livet. Hvis et anafylaktisk sjokk oppstår, faller en persons blodtrykk, luftveiene smale, hjertefrekvensen akselererer og håndleddet svekkes. Kvalme og oppkast alvorlig kan også forekomme. Ring helsen nødtjenester umiddelbart hvis noen ser ut til å lide av anafylaksi.

Hvis noen har blitt diagnostisert med en peanutallergi, bør bære en automatisk epinephrine-injektor (Epipen) når den kommer ut. Adrenalinen er en nøkkelmedisin som brukes til behandling av anafylaksen. Enheten skal lett nås hjemme. Noen ganger L’peanøtteksponering eller peanøttprodukter i # 8217; luft er tilstrekkelig til å produsere en reaksjon.

Vanligvis er en’peanutallergi diagnostisert innen de to første årene av livet. Men avhengig av eksponering, l’allergi kunne bare manifestere mye senere. Hvis du mistenker at barnet ditt har en Peanut allergi, sørg for at du ser en allergiker for testing.

En allergist kan anbefale en hudprick test som inngår en liten mengde peanøtt proteiner under huden eller blodprøven. Hvis resultatene er ufullstendige, kan du anbefale å fjerne peanøtter eller peanøtter for xnumx-xnumx uker fra dietten. Denne & # 8220;eliminering diett& # 8220; kan bidra til å avgjøre om peanut fjerning forbedrer symptomene.

Peanøtter under graviditeten

Hvis du ikke er allergisk mot peanøtter, bør du føle deg trygg for å konsumere dem under graviditeten. Hvis du har en’peanutallergi eller mat, bør du alltid unngå dem. Husk at peanøtter kan gjemme seg i en rekke matvarer, inkludert:

 • Sjokolade og godteri
 • Asiatisk mat
 • frokostblandinger
 • frokostblandinger
 • Andre artikler behandlet på steder som også håndterer peanøttbaserte produkter

Peanøtter er faktisk et intelligent matvalg for gravide. De inneholder protein og folat. Folic og folsyre kosttilskudd anbefales under graviditet for å forhindre fødselsskader, særlig hjernen og vertebral kolonne utviklingen.

Selvfølgelig kan lukten din og dine smakpreferanser endres betydelig under graviditeten. Hvis peanøtter ikke er D’Avtale med deg, finn andre kilder til protein og folat. Folsyre kosttilskudd kan anbefales, uavhengig av vanlig diett.

Genetikk og allergier for livet

Peanøttallergier, som andre allergier, har en tendens til å være kjent. Ikke lenge siden, det ble antatt at hvis noen i familien din hadde en Peanut allergi, bør du unngå peanøtter under graviditeten. Peanøttforbruket under graviditet er nå Betraktet sikkert Hvis moren ikke har allergi mot jordnøtter, uavhengig av familiehistorie.

Allergieksperter hevder at mens barn ofte overstiger melk og eggallergi, er allergi mot jordnøtter og valnøtter av trærne mer sannsynlig å vare for livet.

2017 retningslinjene i Nasjonalt institutt for allergi og smittsomme sykdommer Anbefaler at alle barn med alvorlig eksem eller eggallergi anses med høy risiko for peanøttallergi. De bør ses av en allergier spesialist for ytterligere vurderinger og tester.

Hvis du har matspørsmål under graviditet, se en ernæringsfysiolog som spesialiserer seg på arbeid med fremtidige mødre. Legen din kan også være en god ressurs. Graviditet kan være en fantastisk, men engstelig periode. Hver gang du er i tvil, se etter svarene for å nyte disse månedene så mye som mulig.