Peanøttallergier: Årsaker, symptomer, forebygging og mer

Hvor vanlige peanøttallergier er?

Matallergier påvirker nå ca 4% av voksne og 8217; 8% av barn i USA, ifølge L’Forskning og utdanning på matallergi (gjør). Selv alvorlige allergiske reaksjoner øker. Do notater bemerker også at antall barn på sykehus på grunn av matallergi er tredoblet mellom slutten av årene & # 8216; 1990 og midten av 2000-tallet. En type matallergi som er spesielt bekymringsfull, er peanutallergi.

Mens de vanligste matallergiene, som de med kumelk og egg, forsvinner i barndommen, gjør peanøttallergier sjelden. Fordi peanøttallergi er en Liv For 8217; 80% av menneskene, C’Det er en større risiko som til slutt en person har en seriøs reaksjon.

Peanøttallergi har sett en 21% økning blant barn i USA siden 2010. Nesten 2.5% av amerikanske barn kan være allergiske mot peanøtter, ifølge American College of Allergy, Asthma & Immunologi (Acaai).

Hva er symptomene på en’peanutallergi?

Symptomene på A’Peanutallergi kan variere fra små kutane utbrudd og magesmerter til alvorlig anafylaksi eller hjertestans. Andre symptomer kan omfatte:

 • nysing
 • Lukket eller cola nese
 • Kløe eller øye rive
 • opphovning
 • magekramper
 • diaré
 • Svimmelhet eller besvimelse
 • kvalme eller oppkast

Hva forårsaker A’peanutallergi?

Det er tydelige bevis på at genetiske faktorer kan spille en viktig rolle i utviklingen av peanøttallergier. En 2015 studere Matallergi funnet at noen gener var tilstede i 20% av deltakerne med peanøttallergier.

Barn er også utsatt for jordnøtter i en tidlig alder, noe som fører til en økning i allergiske reaksjoner. Andre faktorer involvert i # 8217; økte peanutrelaterte allergiske reaksjoner inkluderer økning i miljøeksponering. Flere og flere mennesker vedtar vegetariske dietter og erstatter kjøtt med peanøtter og valnøtter som proteinkilde. Matlagingsmetoder kan forårsake krysskontaminering eller kryss kontakt.

Hvordan Peanut Allergier påvirker barn?

Ifølge en 2010-studie, L’forekomst av allergi mot jordnøtter hos barn mer enn tredoblet Mellom 1997 og 2008, passerer fra 0.4 prosent alle’1.4 prosent. L’Gjennomsnittlig alder for en diagnose av peanøttallergi er 18 måneder.

I 2007 studere Han oppdaget at barn født etter 2000 hadde A’gjennomsnittlig gjennomsnittlig peanut show på 12 måneder gammel. Bare fem år tidligere hadde gjennomsnittlig barn den første eksponeringen for peanøtter på 22 måneder.

Fordi peanøttallergi kan være farlig for livet, anbefaler forskere foreldre å forsinke den første introduksjonen av et barn til jordnøtter til de er større og enhver allergisk reaksjon er lettere å håndtere. Åtti-to prosent av barn med peanøttallergier lider selv fra atopisk dermatitt. Dette antyder at de to forholdene kan ha lignende aktiveringsmekanismer, inkludert miljø og genetiske faktorer.

Hvordan Peanut Allergier påvirker voksne?

Oddsen for en alvorlig allergisk reaksjon hos voksne er større enn barn. Unge voksne er spesielt utsatt for alvorlig anafylaksi, andre statistikk Publisert av No Profit Food Allergi Research Group & utdanning.

Hvilke komplikasjoner er forbundet med peanøttallergier?

Dødsfall for matallergi er ekstremt sjeldne.

Blant alle matallergier, L’peanutallergi er mer vanligOg folk med peanøttallergi gir større risiko for anafylaksi. L’Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaksjon som kan forårsake en serie symptomer, inkludert:

 • gastrointestinal smerte
 • urticaria
 • Hevelse av lepper, tunge eller hals
 • Åndedrettsproblemer, som mangel på pust og hissing pust

I de mest alvorlige tilfellene kan spasmer av koronararterier føre til et hjerteinfarkt.

Hvordan arakidallergi er diagnostisert?

Flere tester er tilgjengelige for å diagnostisere matallergi. Du kan sende inn en hudtest, en blodprøve eller en oral matutfordring. I en oral matutfordring vil du spise små porsjoner av mistenkelig allergen mens legen din venter på å se hvordan du skal reagere.

Allergologiske tester kan utføres av den grunnleggende legen eller en allergiker.

Hvordan peanøttallergier blir behandlet?

Alvorlige allergiske reaksjoner krever umiddelbar medisinsk behandling.

Folk som er i fare for anafylaksi, bør også holde en epinephrin autoininjektor på fingele nødsituasjonen. Merkealternativer inkluderer EpiPen E Adrenalick. I desember 2016 introduserte det farmasøytiske selskapet Mylan en Autorisert generisk Versjon av Epipen.

For milde reaksjoner kan bench-top antihistaminer bidra til å redusere symptomene, for eksempel kløe til munn eller urtikaria. Imidlertid er OTC-antihistaminer ikke lindret åndedretts- eller gastrointestinale symptomer. Det er viktig å utvikle en beredskapsplan for matallergi med legen din og forstå de beste måtene å behandle en reaksjon, både mild og seriøs.

Kjøp benk-topp antihistaminer.

Hvordan kan du forhindre peanøttallergi?

En gruppe 2010 eksperter på diagnosen og styringen av matallergi sponset av Nasjonalt institutt for allergi og smittsomme sykdommer (NIAID) ikke anbefalt til kvinner for å fjerne peanøtter fra kostholdet under graviditet og # 8217; amming. Dette skyldes at de ikke har funnet noen sammenheng mellom en mors kosthold og potensialet til et barn å utvikle en Peanut Allergy & # 8217.

Den britiske helseavdelingen tilbys det samme anbefaling. Imidlertid anbefalte han også foreldrene til å avstå fra’introdusere peanøtter til et barn i løpet av de første seks månedene av livet. Videre har helsesektoren anbefalt mødre til ammende barn i minst seks måneder etter fødselen.

Barn med en kjent historie med peanøttallergi bør bli introdusert til mat bare etter å ha konsultert en lege. I 2017, L’American Academy of Pediatrics (AAP) godkjent retningslinjer Det anbefales å introdusere tidlig mat til barn med stor risiko for å utvikle en Peanut Allergy & # 8217. Matvarer som inneholder peanøtter bør legges til kostholdet til 4-6 måneder.

Hvilken mat jeg bør unngå hvis jeg har en’peanutallergi?

Voksne med peanøttallergi må være årvåken for å unngå utilsiktet eksponering for jordnøtter eller matvarer som inneholder peanøtter. Videre, vær oppmerksom på mat som inneholder nøtter som valnøtter, mandler, brasiløtter, cashewnøtter og pecan nøtter; Personer med peanøttallergi kan også være allergisk mot valnøtter.

Ifølge barn med matallergi (KFA), rundt 35 prosent Amerikanske barn med peanøttallergi vil også utvikle valnøttallergier. For de med alvorlige allergier mot jordnøtter, også misforståelse av forurensning og kryss kontakt. Les alltid etikettene på pakket mat og vær forsiktig når du spiser i restauranter.

Peanøtter kan være gjemt bort I mange vanlige matvarer, inkludert:

 • Afrikansk, asiatisk og meksikansk mat
 • Frokostblandinger og mysli
 • Andre butters & # 8220; av valnøtter & # 8221; som de som er basert på soy nøtter eller solsikkefrø
 • Dyre mat
 • salatdressing
 • Søtsaker, for eksempel candies, kjeks og iskrem

Hvis du har etablert deg, har du en Peanut allergi, samarbeider med legen din for å skape en plan for å unngå eksponeringen og behandle en allergisk reaksjon, hvis jeg måtte oppleve en.