Patologisk løgner: Hvordan håndtere noen kompulsive løgner

Mentyle patologisk

Den patologiske løgnen, også kjent som mythania og fantastisk pseudologi, er den krøliske oppførselen til den tvangsmessige eller vanlige løgnen.

I motsetning til å si den sporadiske hvite løgnen for å unngå å skade noen følelser eller komme i trøbbel, synes en patologisk løgner å lyve uten en åpenbar grunn. Dette kan gjøre det frustrerende eller vanskelig å vite hva du skal gjøre hvis du tror jeg møtte en.

Selv om den patologiske løgnen har blitt anerkjent over et århundre, Det er fortsatt ingen klar universell definisjon av tilstanden.

Noen patologiske løgner kan utlede fra en mental tilstand, som den antisosiale personlighetsforstyrrelsen (noen ganger kalt sosiopati), mens andre synes å ha ingen medisinsk grunn til atferd.

Definer en patologisk løgner

En patologisk løgner er noen som er kompulsivt. Selv om det ser ut til å være mange mulige årsaker til patologiske løgner, er det ennå ikke helt klart fordi noen ville ligge på denne måten.

Noen løgner synes å bli fortalt å få den patologiske løgnen til å se ut som helten, eller å få aksept eller sympati, mens det tilsynelatende ikke er noe å få fra andre løgner.

Noen 2007 tester antyder at problemene som påvirker sentralnervesystemet, kan forberede noen på den patologiske løgnen.

Den tvangsmessige løgnen er også en kjent del av noen personlighetsforstyrrelser, som for eksempel den antisosielle lidelsen av personlighet. Traumer eller hodeskader kan også spille en rolle i patologisk løgn, sammen med A’anomali i Hormon-kortisolforhold.

TIL 2016 studio Av hva som skjer i hjernen når du har tenkt på at flere løgner forteller en person, lettere og hyppige blir løgn. Resultatene indikerte også at den personlige interessen ser ut til å mate uærlighet.

Selv om studien ikke har undersøkt den patologiske løgnen, kan det gi litt informasjon om hvorfor patologiske løgnere ligger så mye og lett som de er.

Følgende er noen av de vitenskapelig kjente igjen Egenskaper og egenskaper av patologiske løgnere.

Deres løgner synes å ha ingen klar fordel

Mens en person kunne lyve for å unngå en ubehagelig situasjon, som for eksempel forlegenhet eller komme i trøbbel, forteller en patologisk løgner løgner eller historier som ikke har en objektiv fordel.

Venner og familie kan finne det spesielt frustrerende fordi personen som har noe som ikke har noe å tjene fra sine løgner.

Historiene som forteller er vanligvis dramatiske, kompliserte og detaljerte

Patologiske løgnere er store fortellere. Deres løgner har en tendens til å være veldig detaljert og farget.

Selv om åpenbart overdrevet, kan den patologiske løgnen være veldig overbevisende.

Vanligvis maler de som helten eller offeret

I tillegg til å bli helten eller offeret i sine historier, har patologiske løgnere en tendens til å fortelle løgner som synes å være orientert for å få beundring, sympati eller aksept av andre.

Noen ganger synes de å tro på løgnene de forteller

En patologisk løgner forteller løgner og historier som faller et sted mellom den bevisste løgnen og # 8217; illusjonen. Noen ganger tror de på deres løgner.

Det er vanskelig å vite hvordan man skal oppføre seg med en patologisk løgner som kanskje ikke alltid er klar over løgnen din. Noen gjør det ofte at eksperter tror at de ikke kjenner forskjellen mellom virkelighet og fiksjon etter en stund & # 8216;.

Selv patologiske løgnere har en tendens til å være naturlige kunstnere. De er veltalende og vet hvordan de skal samhandle med andre når de snakker. De er kreative og originale og raske tenkere som vanligvis ikke viser vanlige tegn på løgn, som lange pauser eller unngår visuell kontakt.

Når de stilles spørsmål, kan de snakke mye uten å være spesifikk eller svare på spørsmålet.

Patologiske løgner mot hvite løgner

De fleste mennesker før eller senere. Tidligere søk har antydet at vi sier et gjennomsnitt av 1.65 Ligger hver dag. De fleste av disse løgnene er de som regnes som «8220; hvite løgner & # 8221;.

De patologiske løgnene, D’en annen del, blir fortalt konsekvent og vanlig. De har en tendens til å virke unødvendige og ofte kontinuerlige.

Hvite løgner

De hvite løgnene er sporadisk og vurdert:

 • Små løgner
 • harmløs
 • uten skadelig hensikt
 • sa å redde følelsene til en annen eller unngå å ende opp i trøbbel

Noen eksempler på hvite løgner inkluderer:

 • Sier at du har hodepine for å unngå å delta i et møte
 • sier at du betalte telefonregningen når du glemte å betale det
 • Ligger på hvorfor du var sen på jobben

Patologiske løgner

De patologiske løgnene er:

 • Sa ofte og tvangsmessig
 • Sa uten åpenbar grunn eller gevinst
 • kontinuerlige
 • Å si at den heroiske kassen ser ut som offeret
 • ikke motløs av feilen eller fra risikoen for å bli oppdaget

Eksempler på patologisk liggende:

 • skape en falsk historie, hvordan å si at de har nådd eller opplevd noe de ikke har
 • hevder å ha en farlig sykdom for livet de ikke har
 • å si løgner for å imponere andre, hvordan å si at de er relatert til en berømt person

Identifisere en patologisk løgner i livet ditt

Å identifisere en patologisk løgner er ikke alltid lett. Selv om det kan være i menneskets natur, mistenker alt som ser ut som «8220, for vakkert å være sant & # 8221; ikke alle løgner sa av patologiske løgnere er overdrevet.

De sier også Lies & # 8220; Normal & # 8221; at noen uten innsnevring til å lyve kunne si.

Nedenfor er noen tegn som kan hjelpe deg med å identifisere en patologisk løgner:

 • De snakker ofte om erfaringer og prestasjoner der heroisk vises
 • Jeg er også offeret i mange av deres historier, ofte på jakt etter sympati
 • deres historier har en tendens til å bli behandlet og svært detaljert
 • de reagerer behandlet og raskt på spørsmål, men svarene er generelt vage og gir ikke svar på spørsmålet
 • De kan ha forskjellige versjoner av samme historie, som kommer fra å glemme de forrige detaljene

Hvordan håndtere en patologisk løgner

Å vite en patologisk løgner kan være dypt frustrerende fordi løgnen ser ut til å være ubrukelig.

Kan teste tilliten i et forhold og gjøre en enkel samtale vanskelig med personen.

Her er noen forslag for å hjelpe deg med å håndtere en samtale med en patologisk løgner:

Ikke miste tålmodigheten din

Selv om frustrerende det kan være, er det viktig å ikke la din sinne ha det beste på deg når de står overfor en patologisk løgner. Vær solidaritet og snill, men fast.

Vent en nektelse

Noen som tenker patologisk, kan ha en tendens til å reagere først med en løgn. Hvis du møter dem for sine løgner, er det sannsynlig å nekte det.

De kan bli sint og uttrykke sjokk for L & # 8217;.

Husk at dette ikke er deg

Det er vanskelig å ikke ta løgnen på personalet, men den patologiske løgnen gjelder ikke deg. Personen kan styres av en personlighetsforstyrrelse under, angst eller lav selvtillit.

SII

Når du snakker med personen i hans løgner, husk at han ikke trenger å prøve å imponere på deg. La ham vite at jeg setter pris på dem for hva de egentlig er.

Ikke involvere dem

Når du merker at personen lyver, ikke involverer den. Du kan stille spørsmål om hva de sier, noe som kan oppmuntre dem til å slutte å ligge på det tidspunktet.

Du kan også fortelle dem at du ikke vil fortsette samtalen når de er uærlige.

Foreslå medisinsk hjelp

Uten dømmekraft eller skam, foreslå at de vurderer profesjonell hjelp og gi oss beskjed om at forslaget ditt kommer fra en oppriktig bekymring for deres velvære.

Forbered deg med informasjon om patologisk løgn, for eksempel å skrive ut en artikkel eller brosjyre som kan lese når de er klare. Det kan også være D’hjelp uttrykke at du er bekymret for at deres oppførsel kan komme fra en underliggende medisinsk tilstand.

Fordi patologiske løgnere fascinerer folk

En patologisk løgner er en utmerket forteller og tolk. De vet hvordan å fascinere publikum ved å fortelle forseggjort og fantastiske historier til tross for å være veldig livlig.

I tillegg til å vite hvordan man skal veve og uttrykke en detaljert historie, er folk også fascinert av hva som driver en person til å lyve.

Det er naturlig å ønske å vite hvorfor de lyver, spesielt når det ser ut til å være en åpenbar grunn til deres løgner.

Diagnose av en patologisk løgner

Diagnosen av en patologisk løgner kan være vanskelig på grunn av de mange mulige årsakene til atferd. Snakker med personen og utfører en medisinsk historie og et intervju er vanligvis ikke nok til å gjøre en diagnose på grunn av utviklingen av personen å lyve.

En viktig del av diagnosen av en patologisk løgner er å avgjøre om han gjenkjenner at han lyver eller tror på løgnene han forteller.

Noen fagfolk Bruk en polygraph, Også kjent som sannhetsmaskintesten. Testen skal ikke ta dem i en løgn, men for å se hvor bra eller ofte & # 8220; de slår & # 8221; Polygraphen som dette antyder at de tror på sine løgner eller har blitt gode til å bruke andre tiltak for å overbevise andre om sine løgner.

Noen fagfolk intervjuer også familie og venner når de diagnostiserer en patologisk løgner.

Behandle den patologiske løgnen

Behandlingen vil avhenge av at den patologiske løgnen er eller ikke et symptom på en underliggende psykiatrisk tilstand.

Behandlingen vil inkludere psykoterapi og kan også inkludere medisiner for andre problemer som kan mate oppførsel, som for eksempel legemidler som brukes til å behandle angst eller depresjon.

Ta bort

Hvordan empathize og håndtere en patologisk løgner er redusert til å forstå hva som kan indusere denne personen til å lyve mens den støtter den.

Det er sannsynlig at løgner er et symptom på et annet problem som kan behandles. Oppfordre dem til å få den hjelpen de trenger.