Passiv røyking øker risikoen for ADHD hos barn, sier studien

Du kan nå sette sigaretter ved siden av plantevernmidler når det gjelder oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD).

TIL ny studie viser at eksponering for passiv røyking på bare én time om dagen drastisk øker et barns risiko for ADHD, opptil tredoblet risikoen sammenlignet med barn som ikke blir eksponert.

Nevrotoksiner – som bly, kvikksølv og organofosfat-sprøytemidler (mest vanlig i USA) – har vært knyttet til lavere IQ, autismespekterforstyrrelser og ADHD.

Pesticider og andre vanlige husholdningskjemikalier, til og med noe så tilsynelatende godartet som fluor i tannkrem, identifiseres som nevrotoksiner ved visse eksponeringsnivåer. De har også en bevist kobling til ADHD.

Faktisk sier forskere at eksponering for skadelige kjemikalier kan forklare, i det minste delvis, økningen i både ADHD og autismediagnoser, spesielt med tanke på at barn er mer utsatt for større negative nevrologiske effekter enn voksne.

Nå kan passiv sigarettrøyking, som inneholder mer enn 70 000 kjemikalier ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), legges til den voksende listen over miljøfaktorer som potensielt kan øke ADHD-risikoen for barn.

Ytterligere informasjon: hvilke faktorer som bidrar til ADHD? «

Beskytt barna dine mot å utvikle ADHD

Eventuelle nevrotoksiner som inntas av en gravid kvinne kan skade det utviklende nervesystemet til babyen hun bærer.

Faktisk oppfordres gravide kvinner til å unngå passiv røyking, en oppgave som CDC sier er enklere enn noen gang. Eksponeringen av ikke-røykere for passiv røyking har falt fra 89 % for to tiår siden til litt over 25 % i dag.

Voksne kan unngå ytterligere nevrotoksiner ved å spise strengt økologisk mat og unnvike så mange giftstoffer som mulig, for eksempel kjemisk overføring til mat tilberedt i stekepanner og potensialet for høye nivåer av kvikksølv i fisk.

Nervesystemet til barn utvikler seg fortsatt raskt frem til 2-årsalderen, så selv lav eksponering for nevrotoksiner kan forårsake betydelig og varig hjerneskade. Omtrent 40 % av barn i alderen 3 til 11 år blir utsatt for passiv røyking. Det anbefales at barn ikke utsettes for passiv røyking mens nervesystemet utvikler seg.

I tillegg anbefaler tjenestemenn foreldre å overvåke ekstra fluor (den anbefalte bruken av tannkrem med fluor anses som trygg), unngå drinker fra plastbeholdere og metallbokser og lage familiemåltider på panner uten non-stick belegg for å begrense farlig eksponering.

Få fakta: hva ADHD-vurderingsskalaen er? «

Det forbedrer miljøet til barn som allerede har ADHD

Hva kan vi gjøre for å begrense effekten av miljøgifter på barn som allerede har ADHD?

For det første sier forskere at du ikke skal røyke rundt barnet ditt og ikke tillate noen andre heller. Mens barnet allerede kan ha ADHD, kan kognitive og atferdsmessige symptomer forverres med fortsatt kjemisk eksponering.

I sin bok «Defense of Health: How to Stay Healthy in a Toxic World» tilbyr forfatter Bill Gottlieb og redaktørene av magasinet Prevention flere måter å forsvare barn mot giftige trusler.

Disse inkluderer hjemmetesting for bly og deretter profesjonell fjerning. Kjøp også lavkvikksølvfisk, som villfanget Alaskan laks, og kutt de fete delene av kjøttet. Hvis du kan, gi familien din økologisk mat, spesielt bønner, tomater og vannmelon.

De sier også å unngå hermetikk og drikke og nummer 7 plast, samt kokekar med non-stick belegg.

Forfatterne anbefaler også å vurdere en luftrenser for hjemmet ditt og velge naturlige gulv, ikke tepper.

Til slutt oppfordrer de foreldre til å unngå vinyl, kjøpe fersk eller frossen mat når det er mulig, og hoppe over renseri av klær.

Mens hun søkte etter alternative behandlinger for sønnen etter ADHD-diagnosen hans i en alder av 10 år, følte Jennifer Campbell, en mor fra North Carolina, at hun trengte å drastisk revidere sønnens kosthold og hjemmemiljø.

«Jeg bestemte meg for at vi måtte følge en organisk diett, fri for kunstige farger og kjemikalier,» sa Campbell til Healthline. «Jeg eliminerte også hvete, bygg og meieriprodukter, som var tøffe fordi sønnens favorittmat var ost.».

Det endret også husholdningskjemikalier – vaskemidler, sjampo og tannkrem – til helt naturlige versjoner. Hun merket en bedring i sønnens uro og oppmerksomhet innen fire uker. Han sier han fortsatt er ok med denne dietten tre år senere.

Eksperter oppfordrer også foreldre til å skape et passende hjemmemiljø for barn med ADHD for bedre symptomkontroll.

«Noen barn med ADHD beskrives av foreldrene som «overfølsomme», sier Elaine Taylor-Klaus og Diane Dempster, foreldretrenere og medgründere av ImpactADHD.com. «Mye rot i hjemmet, eller for mye skriking, kan få noen barn med ADHD til å føle seg spesielt stresset. Når de allerede har problemer med å behandle eller forstå grunnleggende informasjon, kan disse ekstra stressfaktorene presse dem utover deres grenser.

Vær oppmerksom på sensoriske input som kan vekke angst eller frustrasjon selv hos et barn med ADHD. Taylor-Klaus og Dempster anbefaler en hjemmeinnstilling med klare forventninger, konsekvente rutiner og begrenset visuelt rot.

«Det hjelper dem også å ha et valg i saken, kanskje to forskjellige steder som har lov til å gjøre leksene sine, slik at de ikke kjeder seg,» råder Taylor-Klaus og Dempster.

En selvskreven «veteran» forelder til et barn med ADHD, Penny Williams er en prisvinnende blogger og forfatter av Amazons bestselger, «Boy Without Instructions: Surviving the Learning Curve of Parenting a Child with ADHD.»Hennes andre bok,» Hva du kan forvente når du ikke forventer ADHD, «er nå tilgjengelig.

Relaterte nyheter: 23 første verdensproblemer folk med ADHD ville forstå «