Parkinsons sykdom: Caregiving Guide

Folk med Parkinsons sykdom stole på helsepersonell for et bredt spekter av støtte, fra legenes veiledning til å hjelpe dem med å kle seg. Med fremdriften av sykdommen øker avhengigheten av en omsorgsperson betydelig. Omsorgspersoner kan hjelpe folk med Parkinson tilpasse seg effekten av sykdommen på kroppen. Og vet at en kjære er kurert, kan hjelpe hele familien til å tilpasse seg diagnosen.

Men personen med Parkinsons sykdom er ikke den eneste som skal helbredes. Omsorgspersonene må også ta vare på seg selv. Å være en omsorgsperson kan være en komplisert og utmattende opplevelse fra et fysisk og følelsesmessig synspunkt.

Her er fem måter å håndtere din omsorgsrolle, uten å forsømme ditt velvære.

1. Blir involvert

Legene oppfordrer sterkt omsorgspersoner til å delta i doktorsavtaler. Ditt bidrag kan hjelpe legen din å forstå hvordan sykdommen utvikler seg, hvordan behandlinger fungerer og hvilke bivirkninger som oppstår.

Med fremdriften av Parkinsons sykdom kan demens gjøre pasientens minne verre. Å gå til avtalen, kan du hjelpe til med å huske den kjære, hva legen sa eller utdannet. Din rolle i denne perioden er spesielt viktig for behandlingsplanen.

2. Etablere et lag

Mange familiemedlemmer, venner og naboer vil gjerne hjelpe deg hvis du trenger å lage provisjoner eller bare ta en pause. Hold en liste over personer du kan ringe fra tid til annen når du trenger hjelp. Så, utpeke hvem du bør ringe for bestemte situasjoner. Noen mennesker kan være mer nyttige med visse aktiviteter, for eksempel shopping, sende pakker eller skal ta barn på skolen.

3. Se etter en støttegruppe

Å ta vare på en kjære kan være dypt tilfredsstillende. Det er en’mulighet for familien din å møte mens du arbeider med utfordringene i Parkinsons høye hode sykdom. Men å gi følelsesmessig og fysisk hjelp til noen med en sykdom kan bli stressende og noen ganger undertrykkende. Balanse ditt personlige liv med hjelp kan være vanskelig. Mange omsorgspersoner vil møte perioder med skyld, sinne og forlatelse.

Tydeligvis trenger du ikke å prøve det alene. Støtte for andre familiemedlemmer eller fagfolk kan bidra til å lindre stress, re-evaluere behandlingsmetoder og tilby et nytt perspektiv på omsorgsrapporten.

Spør legen din eller alle «Helsepersonell på din lokale sykehuskontaktinformasjon for en helsevesenet for Parkinsons sykdom. Sannsynligvis også personen du tar vare på, vil dra nytte av # 8217; tilhører en støttegruppe. Disse gruppene tillater åpen kommunikasjon med andre mennesker som står overfor de samme kampene. De tilbyr også L’mulighet til å dele forslag, ideer og forslag mellom gruppemedlemmer.

4. Søk etter profesjonell hjelp

Spesielt i de siste stadiene av Parkinsons sykdom, kan ta vare på den kjære bli vanskeligere. Når dette skjer, må du kanskje lete etter profesjonell hjelp. Noen symptomer og bivirkninger av Parkinsons sykdom kan behandles i beste fall med profesjonell omsorg eller sykepleiere eller i et omsorgshjem miljø. Disse symptomene og bivirkningene inkluderer vanskeligheter med å gå eller opprettholde balanse, demens, hallusinasjoner og alvorlig depresjon.

Flere organisasjoner, inkludert National Alliance for Caregiving og National Family Caregiver Association, gir hjelp og omsorg spesielt til omsorgspersoner. Disse støttegruppene for omsorgspersoner tilbyr pedagogiske seminarer, anrikningsressurser og lenker til andre personer i lignende situasjoner.

5. Bistand til omsorgspersonen

Parkinsons sykdom starter veldig sakte og starter vanligvis med en liten tremor i en hånd eller problemer med å gå eller flytte. Av denne grunn er omsorgsrollen ofte betrodd en person med svært få advarsler eller forberedelser. Det er viktig at omsorgspersonen kjøper kjennskap til alle aspekter av sykdommen. Dette vil garantere bedre hjelp til pasienten og en lettere overgang for omsorgsperson.

Når en kjære er diagnostisert med Parkinsons sykdom, bør behandling for sykdom starte nesten umiddelbart. Dette er et øyeblikk med store endringer, ikke bare for personen med Parkinson, men også for deg, omsorgspersonen.

At du er ektefelle, en forelder, et barn eller en venn, din rolle som omsorgsperson er tilgjengelig 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx. Du føler sannsynligvis at alt din verden roterer rundt den kjære, mens ditt personlige liv tar et sete i bakgrunnen.

Med de fysiske behovene til å ta vare på en kjære, forsømmer mange omsorgspersoner sin helse. Husk å ta vare på deg selv. Spis et balansert kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og sov godt er bare tre ting du kan gjøre for å holde deg i form.