Parkinsonian Gait: Symptomer, årsaker og øvelser

COS’er Parkinsonian Gait?

L’Parkinsonian Gait er et karakteristisk trekk ved Parkinsons sykdom, spesielt i de senere stadiene. Det antas ofte at det har en mer negativ innvirkning på livskvalitet enn andre parkinsymptomer. Personer med Parkinsonian Gait gjør vanligvis småstrasjen. De kan ha problemer med å løfte føttene dine.

Endringer i’Parkinsonian Gait kan være episodisk eller kontinuerlig. Episodiske endringer, for eksempel frysing av gangen, kan oppstå plutselig og tilfeldig. Kontinuerlige endringer er endringer i gangen din som skjer kontinuerlig mens du går, hvordan du går langsommere enn forventet.

Hva det ser ut som?

L’Parkinsonian Gait er en av de mange motorsymptomene som er de karakteristiske egenskapene til Parkinsons sykdom, inkludert langsomhet av bevegelser og tremors. Motorsymptomer i Parkinsons sykdom kommer fra mangel på kontroll over bevegelsene og vanskeligheten med å starte muskelbevegelser.

De nøyaktige funksjonene i Parkinsonian Gait kan avvike fra person til person, men det er noen svært vanlige funksjoner som de fleste har. Disse inkluderer:

 • gjør små stras trinn
 • beveger seg langsommere enn forventet for din alder
 • feire, eller når trinnene dine blir raskere og kortere enn normalt, noe som kan få det til å virke som du går raskt
 • Passerer trinnene
 • Flytt armene dine mindre når du går
 • ofte faller
 • Frysing Dell’Gait

Personer med Parkinsons sykdom kan noen ganger miste evnen til å skaffe føttene, noe som gjør dem til å bli blokkert & # 8221; på stedet. Frysing av’Gait kan skyldes miljøfaktorer, for eksempel å gå gjennom en smal dør, skiftende retning eller gå i mengden. Det kan også utløses av følelser, spesielt angst eller følelse av en hast.

Frysing av’gang kan forekomme når som helst. Men det oppstår ofte når du står opp. Du kan finne at du ikke kan løfte føttene og begynne å flytte.

Hva forårsaker er?

I Parkinsons sykdom, Nerveceller i en del av hjernen, kalt Gangli i basen begynner å dø og produsere mindre enn en nevrotransmitter kalt dopamin. Basen Ganglias bruker dopamin for å danne forbindelser mellom nevroner. Dette betyr at når det er mindre dopamin, er det færre tilkoblinger.

Basen Ganglia er ansvarlig for at kroppsbevegelser er flytende. Når det er så mange tilkoblinger i denne søken’området i hjernen, kan det ikke gjøre den jobben. Denne døren Alle’Parkinsonian Gait og andre bevegelsessymptomer på Parkinsons sykdom.

Det er Noen tester at # 8217; angst kan forårsake frysing av’gang eller forverr situasjonen hos mennesker med Parkinsons sykdom. L’Angst er også et vanlig symptom på Parkinsons sykdom. Imidlertid er det behov for videre forskning i dette området.

Behandlingsalternativer

Levodopa (L-DOPA) og andre stoffer som hjelper hjernen til å produsere dopamin eller bruke den mer effektivt, kan bidra til å kurere Parkinsonian Gait. Disse stoffene er hovedbehandlingen for alle symptomer på Parkinsons sykdom. L-DOPA er ofte kombinert med et stoff som heter Carbidopa. Dette stoffet forhindrer at kroppen bryter ned L-DOPA før de når hjernen.

Dyp hjernestimulering har også vist noen positive effekter på # 8217; Parkinsonian Gait for folk hvis symptomer ikke forbedrer med L-DOPA. I dyp hjernestimulering er små ledninger plassert i de deler av hjernen som styrer bevegelsen. Ledningene er koblet til en enhet som gir kontinuerlige elektriske pulser til hjernen, som en pacemaker for hjertet.

Selv om dypt hjernens narkotika og stimulering kan bidra til å håndtere vandringsproblemer i Parkinsons sykdom, har de en tendens til ikke å være effektive for disse symptomene som de er for andre symptomer på Parkinson. For eksempel kan langsiktig behandling med L-DOPA og andre lignende stoffer øke risikoen for frysing av & # 8217;. Dette skyldes at effekten av narkotika kan begynne å flyte om dagen hvis du tar dem i lang tid. Hvis dette skjer, kan du prøve frysing av’gang til tider når stoffet har en mindre effekt.

Øvelser for å forbedre gangen

Fysioterapi, sammen med andre øvelser for å hjelpe deg med å praktisere & # 8221; strategier & # 8221; gå, kan bidra til å redusere parkinsonian gangen. Noen av disse øvelsene kan utføres hjemme. Kontakt en fysioterapeut for å forstå hvilke øvelser som vil være mer nyttige for deg. Potensielle øvelser inkluderer:

Metronome eller musikalske signaler

Gå til rytmen til en metronom eller musikk kan redusere blanding, forbedre ganghastigheten og redusere frysing av & # 8217;. Prøv det for Mezz’nå av gangen, noen ganger en uke.

Turgåing

Før du begynner å gå, se deg selv mens du gjør lange trinn og «Prøv å» gå i hodet ditt. Dette kan hjelpe deg med å konsentrere din oppmerksomhet på å gå. Også aktive deler av hjernen i tillegg til basen Ganglia, som noen utdanning Vis kan hjelpe deg med å kompensere for lav dopamin nivåer.

Tai chi

Denne serien av øvelser bidrar til å justere holdningen og øke stabiliteten og koordinasjonen.

Forbedring av fleksibilitet og bevegelsesområde

Forbedring av fleksibilitet kan hjelpe deg med å forbedre balansen din og # 8217; gang, samt redusere stivhet. Prøv disse øvelsene:

 • Sett deg ned en stol og brett overkroppen til høyre og venstre.
 • Ta en firbenet og vri overkroppen til høyre og venstre. Øker armen fra siden som du svinger mens du svinger.

Fungerer også på’styrketrening av bunnen av kroppen. L’Styrketrening kan hjelpe deg med å forbedre balansen din, gå for større avstander og potensielt øke din ganghastighet. Noen øvelser for å prøve inkluderer:

 • Beinpress. Mens du sitter, fjerner det en vekt fra kroppen med bena.
 • Knebøy. Start oppreist med litt bredere ben av avstanden til hoften. Brett knærne ved å skyve tilbake musklene i baken, slik at knærne ikke kommer til tærne. Du kan klamre seg til noe om nødvendig. Du trenger ikke å gå ned mer enn noen få centimeter.
 • Trening av sykkel. Hvis du har tilgang til en tilbaketrukket treningsykkel (en avkrysningsboks med tilbake som du plasserer mens beina dine er rett foran deg), kan du bruke sykkelen din til å styrke bena dine.
 • Gjentatte ganger sitte ned og stå opp fra en stol. Gjenta bevegelsene som skal sitte og stå opp, bidrar til å styrke ben- og kjerne muskler. Det hjelper deg også med å praktisere en «8217, funksjonell aktivitet.

Hva er perspektivet?

L’Parkinsonian Gait er et viktig symptom hos mennesker med Parkinsons sykdom. En kombinasjon av narkotika, styrkeøvelser og mentale strategier kan bidra til å forbedre mobiliteten.

Det er ingen kjent kur for Parkinsonian Gait. I de fleste, L’Parkinsonian Gait vil fortsette å utvikle seg. Snakk med legen din om alternativene dine for Symptom Management.