Parfymeforgiftning: Symptomer, farer og hva de skal gjøre

Du tror kanskje du finner ut hva C’Det er i parfymen, det ville være like enkelt som å lese # 8217; ingredienser etikett.

Men på grunn av lovene som beskytter duftprodusenter fra / # 8220; kommersielle hemmeligheter & # 8221; nesten alle kommersielt solgte aromaer er fulle av kjemikalier som ikke er oppført individuelt på produktemballasjen.

I stedet er disse kjemikaliene bare dekket av ordet & # 8220; duft & # 8221; & # 8211; En kategori av ingredienser som virkelig kan bety noe.

Fordi så mange ingredienser som inngår i parfymen, ikke blir avslørt, er det noen bekymringer basert på kjemiske reaksjoner som parfyme kan utløse i kroppen din.

Den gode nyheten er at umiddelbar og irreversibel skade på helsen forårsaket av sporadisk bruk av parfyme eller vann i Köln & # 8211; Den såkalte & # 8220; forgiftning fra parfyme & # 8221; & # 8211; de er sjeldne. MA L’Eksponering for aktuelle dufter kan utløse allergier, hudfølsomhet og forårsake skade over tid.

La oss ta en nærmere titt på medisinske nødsituasjoner forårsaket av parfymerte produkter og andre mindre alvorlige forhold som kan korreleres til parfymen.

Når du søker umiddelbar hjelp

De fleste aromaer inneholder høye mengder av etanol, en type alkohol som mennesker ikke bør forbruke.

Hvis sønnen din inntar en teskje eller mer & # 8211; Vi snakker ikke om en spritz eller to & # 8211; Du må kontakte et Antoni-senter på 800-222-1222 eller ringe til barnets barnelege umiddelbart.

I mellomtiden, gi barnet ditt en liten matbit rik på karbohydrater eller sukker for å hindre at blodsukkernivået faller til farlige nivåer.

Selv om det kan være skummelt for din sønn, inntar duften, skjer det ganske ofte, og de fleste barn helbreder godt.

Symptomene som noen kunne ha en seriøs reaksjon på et parfymert produkt inkluderer:

 • En økende temperatur
 • Bobler eller store elveblest
 • Knolens eller en dråpe i energi
 • forvirring
 • svimmelhet
 • kvalme eller oppkast
 • Eloquio
 • Høy hjerterytme

Disse symptomene rettferdiggjør en tur til beredskapsrommet.

Ingredienser å bekymre seg for

L’Mer giftig ingrediens i parfymer, kolonivann og ettershave har en tendens til å være etanol eller L’isopropylalkohol.

De parfymerte duften ingrediensene er infundert i disse alkoholene som en måte å bevare og stabilisere den ønskede parfymen av produktet. Disse alkoholene er giftige og kan forårsake symptomer hvis de inngår i mengder større enn 30 ml.

Hvis du har lagt merke til rødhet, kløe eller irritasjon av brystene når du er utsatt for en viss duft, har du sannsynligvis en følsomhet for noe som inneholder. Men du kan ikke være heldig nok til å finne ut hva som er ingrediensen.

En studie utført av Miljømessig arbeidsgruppe (EWG) har anslått at bare 34% av de grunnleggende ingrediensene som ofte finnes i dufter, er testet for toksisitet.

Parfymerte produkter er unntatt fra FDA-tester for mat og narkotikamisiner, som øker frustrasjonen for brukere som prøver å finne ut hva C’er faktisk i deres parfymer.

Parfymer kan inkludere:

 • Åndedrettsfølere utløse hissing puste eller # 8217; astma
 • hormonal sensibilizing som ubalanse det endokrine systemet
 • Hemmelige ingredienser som er skadelige for ditt reproduktive system når de akkumuleres i kroppen din over tid

Som tidligere nevnt kan de fleste parfymeprodusenter unngå å faktisk oppgi disse giftige ingrediensene på pakken. Når det er sagt, her er noen navn på ingredienser for å være oppmerksom på, spesielt hvis du er gravid eller du kjenner noen som prøver å bli gravid:

 • ftalater
 • styren
 • Galaxolid keton og andre musky ketoner
 • etylenglykol
 • Acetaldehyd
 • Oksybenzon

Symptomer på parfymeforgiftning

Hvis du har inntatt parfyme, kan symptomene dine ligne som en person som inngav en type høyverdig eller tungt konsentrert likør.

Her er symptomene for å være oppmerksom på at det kan indikere parfymeforgiftning:

 • Vinker mens du går eller balanserer problemer
 • Eloquio
 • Letargia eller mangel på energi
 • pust som lukter av alkohol
 • kvalme eller oppkast

Behandling for parfymeforgiftning

Hvis du eller barnet ditt har inntatt parfyme, vil et gift senter eller en grunnleggende lege ha noen råd.

Det kan bli fortalt at mye vann, en lett matbit og nøye observere symptomens utseende er den beste tilnærmingen hvis bare en liten mengde parfyme har blitt konsumert.

For tilfeller der en stor mengde parfyme har blitt inntatt, kan du eller din baby bli holdt på sykehuset om natten for observasjonen.

I løpet av denne perioden vil mange væsker og lette snacks bli administrert til den berørte personen for å hindre at blodsukkeret faller til et farlig nivå. Innen 48-72 timer, faren for en alvorlig reaksjon som kommer fra # 8217; inntak av parfymen.

Kontakt dermatitt fra parfyme

Noen ganger en parfyme på deg eller noen du er fysisk nær, kan du forårsake en liten allergisk reaksjon. Svært ofte skjer denne reaksjonen på huden i form av kontaktdermatitt.

Hvis du har sensitiv hud, vil du sannsynligvis allerede kjenne denne tilstanden og se opp. Kontakt dermatitt er mulig når huden din kommer i kontakt med en ingrediens (syntetisk eller naturlig) som irriterer deg.

Symptomene på kontaktdermatitt inkluderer:

 • urticaria eller blærer
 • Kløe, Skinny Pitch
 • Brennende eller hudrødhet
 • Taktfølsomhet

Behandling

Kontakt dermatitt løser vanligvis før de trenger omsorg. Når du ikke lenger er i kontakt med stoffet som forårsaker deg, bør symptomene dine redusere.

Ellers kan du prøve følgende hjemmemedisiner:

 • Vask huden med delikat såpe og uten fargestoffer og varmt vann
 • Rolig området med et hypoallergenisk naturlig produkt som lotion på blekksprut, L’kokosnøttolje
 • Bruker en hydrokortisonkrem, som Benadryl, til kløe vokser

Gi en’se på en mer fullstendig beskrivelse av hvordan å behandle kontaktdermatitt her.

Andre parfyme reaksjoner

Kontakt dermatitt er ikke en medisinsk nødsituasjon og til og med ingum av parfyme kan behandles og føre til en fullstendig helbredelse. Men disse er ikke de eneste mulige giftige effektene av parfymen.

Noen av kjemikaliene som er tilstede i populære aromaer, kan være farlige hvis du samler seg i kroppen din, selv om det er behov for ytterligere søk.

Styren, en ingrediens i mange kosmetiske produkter, ble vurdert Et sannsynlig karsinogen fra det nasjonale toksikologiske programmet i 2014.

Mossetonen, en ingrediens som er mye brukt i kosmetikk produsert i Europa, har en så lav biologisk nedbrytbarhet i motsetning til sin høye eksponeringshastighet som ofte finnes i morsmelk og fettvev. Det er ikke klart om dette er farlig eller ikke.

Noen kjemikalier i parfymen er inkludert i det nøyaktige formålet med å hjelpe huden til å absorbere duft og gjøre det vare i timer og timer. Dessverre øker de samme kjemikaliene sårbarheten til huden din, alle i mulige kreftfremkallende midler, alkoholer og olje i parfymen din.

Eksponering for ftalater tilstede i mange parfymer i begynnelsen av barndommen & # 8211; eller til og med i uterus & # 8211; kan De innebærer risiko for barns respiratorisk helse.

Og det er akkurat det vi vet om duftende kjemikalier: Det er fortsatt mange ukjente ting.

L’EWG evaluerer parfymer basert på deres ingredienser og rangerer dem basert på risiko, hvor 10 er det høyeste nivået av risiko som et produkt kan representere.

Kjendis dufter, apotek dufter og benk kosmetikk og dufter med merkevare & # 8220; eau de parfum & # 8221; O & # 8220; Eau de Toilette & # 8221; De er blant de verste duftene som er klassifisert i henhold til tilgjengelige data.

Duftene som har fått en score på 10 (maksimal risiko) basert på EWG-systemet inkluderer:

 • Katy Perry Assassin Queen
 • Filosofi Levende Grace Spray Fragrance
 • Nicki Minaj Pink Friday Eau de Parfum
 • Adidas beveger seg for sin parfyme
 • Marquee dufter av gittchy, Vera Wang og Burberry

L’

L’parfymeforgiftning & # 8211; Giftige reaksjoner som forårsaker langvarig skade på kroppen din på grunn av forbruket av parfyme & # 8211; de er sjeldne blant voksne som bruker parfyme som en del av deres rutine.

Midlertidige allergiske reaksjoner på parfymer er ikke sjeldne. Du kan til og med utvikle A’allergi mot et produkt som har brukt på grunn av overeksponering eller endringer i formel ingrediensene.

Søk etter dufter som viser alle ingrediensene på # 8217; etiketten, i stedet for å bruke begrepet «8220; parfum & # 8221; O & # 8220; duft & # 8221;.

Se etter produkter hvis parfyme er produsert av essensielle oljer eller helt avstandene til duft og se etter luktfrie produkter.

Du kan også bruke ressurser som Madesafe.org og EWG Hud dyp For å hjelpe deg med å bestemme om et produkt er verdt å bruke.