Parathyroid adenom: årsaker, symptomer og diagnose

COS’er parathyroid adenoma?

En parathyroid adenom er en godartet svulst på en av dine parathyroid kjertler. Dette er fire svært små kjertler i nærheten av eller på baksiden av skjoldbruskkjertelen. De produserer parathyroidhormonet (PTH). Dette hormonet bidrar til å kontrollere mengden kalsium og fosfor i blodet.

En parathyroid adenom betyr at hit kjertelen frigjør mer pth enn det burde. Dette avbryter kalsium- og fosforbalansen din. Denne tilstanden kalles hyperparathyroidisme.

Hva er symptomene på # 8217; parathyroid adenoma?

C’Det er en god sjanse for at du ikke manifesterer noe symptom hvis du har denne tilstanden. Folk finner ofte ut at de har en av disse svulstene under en blodprøve for et annet problem.

Sekund Mayo Clinic, Disse svulstene kan føre til hyperparathyroidisme. Faktisk er disse svulstene den vanligste årsaken til denne tilstanden. L’Hyperparathyroidism assosiert med disse svulstene kan forårsake beinproblemer, siden fotballnivået påvirkes. Bene dine kan være:

 • skjør
 • skjør
 • smertefullt

Sekund Mayo Clinic, L’Hyperparathyroidism kan forårsake å eksperimentere:

 • beinfrakturer
 • nyrestein
 • Overdreven urinering

I tillegg til disse symptomene kan du ha mer generelle eller ikke-spesifikke symptomer. Disse kan inkludere:

 • Mentale endringer som depresjon, sløvhet eller forvirring
 • kvalme
 • Han retched
 • Smerte i musklene eller ALLE’Abdomen

Hva er årsakene til # 8217; parathyroid adenoma?

Noen ganger er leger ikke sikker på hva årsaken til utseendet på en svulst på en av kjertlene dine er.

Du kan være genetisk forberedt på å utvikle disse svulstene. L’Strålingseksponering kan også øke sannsynligheten for å utvikle en parathyroid adenom.

Sekund Mayo Clinic, Det er mer sannsynlig å utvikle en parathyroid adenom hvis du er en kvinne og du er over 60 år gammel. Disse svulene vises også hos menn og kvinner i andre aldre.

Hvordan diagnostisert L’parathyroid adenoma?

Fordi disse svulstene fører kroppen din til å produsere for mye PTH, vil legen kontrollere blodnivåene i dette hormonet. Hvis de er forhøyet, kan legen vurdere denne tilstanden.

Høye blodnivåer av PTH er ikke den eneste indikasjonen på at du kan ha en parathyroid-svulst. Siden PTH bidrar til å regulere kalsium og fosfor, kan uvanlige nivåer av disse blodmineralene også foreslå at du har en av disse svulstene. Legen kan kontrollere bein tetthet og se etter nyreberegninger med:

 • X-ray
 • ultralyd
 • Tac

Hvordan behandlet L’parathyroid adenoma?

Behandlingen inneholder vanligvis en kirurgisk tumorfjerning.

Å ha en av disse svulstene betydde at leger burde ha sjekket alle fire parathyroid kjertler under operasjonen;. Dagens teknologi tillater dem å forstå før’kirurgi hvor svulsten er plassert og du har mer enn en. Ifølge Sanitary System of California, Los Angeles (UCLA), bare rundt 10 prosent Folk med denne tilstanden har en ekstra svulst i en kjertel. Disse kirurgiske inngrepene lykkes i behandling av svulster i 90% av tilfellene.

Hvis tilstanden din er mild, kan legen din velge å ikke kjøre inngrepet. I stedet kan de bare overvåke forholdene dine.

Legene kan foreskrive medisiner for din tilstand. Den erstatningshormonbehandling kan være nyttig for postmenopausale kvinner hvis bein tetthet er et problem. For andre pasienter kan leger foreslå kalymymymes, narkotika som kan redusere PTH Sekresjon.

L & # 8217;

L’parathyroid adenom er en liten godartet svulst på en eller flere av de fire parathyroid kjertlene. Disse svulstene kan føre til en tilstand som kalles hyperparathyroidisme. Denne tilstanden kan forårsake beinfrakturer eller nyreberegninger. I små tilfeller kan legen enkelt overvåke forholdene dine. Andre behandlinger innebærer narkotika eller kirurgiske inngrep.