Parapneumonisk betaling: typer, symptomer, årsaker og behandlinger

Beskrivelse

Parapneumonic pouring (PPE) er en type pleural betaling. Pleurisk betaling er en opphopning av væske i pleuralhulen, den tynne plassen mellom lungene og brysthulen. C’er alltid en liten mengde væske i dette rommet. Men å ha for mange væsker i pleuralrom kan hindre lunger fra å utvide seg helt og gjøre pusten vanskelig.

L’Akkumulering av væsker i DPI er forårsaket av lungebetennelse.

Hva er forskjellen mellom parapneumonic pouring og empiema?

EPP er en opphopning av væske i pleuralhulen. L’Empiema er en akkumulering av pus, en tett hvit gul væske sammensatt av bakterier og døde hvite blodlegemer. Det er også forårsaket av lungebetennelse.

Du kan utvikle Empiema hvis DPI ikke blir behandlet ganske raskt. Mellom 5 og 10 prosent av personer med DPI får empiema.

Typer av parapernoom

DPIene er delt inn i tre typer basert på typen væske som finnes i pleuralrommet, og måten den skal behandles på:

 • Ukompliserte paraperneumoniske betalinger. Væsken kan være uklar eller klar og inneholder ikke bakterier. DPI vil forbedre når du tar antibiotika for å behandle lungebetennelse.
 • Kompliserte paraperneumoniske betalinger. Bakterier har reist fra lungene i pleuralplassen, noe som forårsaker en akkumulering av hvite væsker og globuler. Væsken er uklar. Det må dreneres.
 • Thoracic Empiema. Den tykke pus, gul-whitish akkumuleres i pleurisk plass. Dette kan skje hvis lungebetennelse ikke behandles ganske raskt.

Symptomer

DPI symptomer inkluderer:

 • feber
 • hoste, noen ganger med katarr
 • utmattelse
 • pust
 • brystsmerter

Fordi disse også er symptomer på lungebetennelse, må legen måtte utføre en strålestreng eller en ultralyd for å finne ut med sikkerhet hvis du har dpi.

Våre initiativer

DPI er forårsaket av # 8217; pulmonal infeksjon, lungebetennelse. Både bakteriell og viral lungebetennelse kan forårsake PPE, men bakterier oftere causal.

Når du har en infeksjon på 8217, frigjør immunforsvaret hvite blodlegemer for å feste viruset eller bakteriene. Hvite blodlegemer kan skade de små blodkarene i lungene, noe som forårsaker utslipp av væske fra dem og i pleuralrom. Hvis DPI ikke behandles, kan hvite blodlegemer og bakterier akkumulere i væsken og forårsake empiema.

Mellom 20 og 57 prosent av mennesker på sykehus for lungebetennelse hvert år i USA utvikler DPI. Du er mer sannsynlig Få DPI hvis lungebetennelse ikke behandles i flere dager.

Voksne og barn er mer sårbar Å få DPI fra lungebetennelse.

Behandlingsalternativer

Behandlingen av bakteriell lungebetennelse med antibiotika så snart som mulig kan forhindre DPI og Empiema & # 8217;.

Hvis du ikke forbedrer antibiotika, eller hvis DPI har utviklet seg i EMPIEMA, må legen kanskje tømme væsken fra pleuralplassen. En måte å gjøre det på er med en scoreoppringingsprosedyre. Legen vil sette inn en nål mellom to ribber på siden. Dermed brukes en sprøyte for å fjerne fluidet fra pleuralrommet.

En et annet alternativ er å plassere et kabelrør som heter thoraxrør eller kateter i brystet for å tømme væsken.

Hvis flytende drenering ikke virker, kan kirurgi må fjerne den. Alternativene inkluderer:

 • Thoracoskopi. Kirurgen utfører noen små graveringer i brystet og legger inn et lite kamera og verktøy. Denne prosedyren kan brukes både til å diagnostisere EPP og fjerne væsken fra pleuralrommet.
 • Assisted Video Chest Surgery (Vats). Kirurgen legger inn et lite kamera og små verktøy gjennom noen små graveringer i thoracalveggen. Kirurgen er i stand til å se en «8217; bilde av lungene på en videospiller for å fjerne væsken.
 • Thoraxotomi. Kirurgen utfører A’gravering i thoraxveggen mellom ribbenene og fjerner væsken.

Outlook

Utsiktene avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden din og den hastigheten du blir behandlet på. L’Forutsetning om antibiotika så snart som mulig kan hindre lungebetennelse fra å transformere til DPI og Empiema. Personer med DPI har generelt en mer alvorlig eller avansert lungebetennelse, som kan være veldig alvorlig og farlig for livet.

Med behandling er prospekter gode. Etter behandling vil legen utføre thorax radiografier og andre tester for å sikre at infeksjonen er forsvunnet og at væsken har forsvunnet.