Paralyse depresjon: diagnose, behandling, hva du kan forvente og mer

Del på Pinterest

Fordi noen kaller det depresjon & # 8220; lammende & # 8221;

Depresjon er et vanlig psykisk helseproblem, men i noen tilfeller kan det være spesielt sviktende. Det kan hindre at folk fullfører daglige aktiviteter som å jobbe, spise og sove.

Folk som har opplevd alvorlig depresjon, sier noen ganger at de føler seg og # 8220; lammende & # 8221;. Dette ordet ble imidlertid også brukt som en offensiv eller støtende måte å referere til personer med fysiske funksjonshemninger.

Av denne grunn er det bedre å bruke den kliniske termen for alvorlig depresjon, som er Major depressiv lidelse (MDD)eller å bruke ord som «8221; svekkende & # 8221; og & # 8220; ødeleggende & # 8221; å beskrive den.

For noen mennesker kan MDD føre til en betydelig drift i drift.

Les videre for å finne ut hvordan’MDD blir behandlet og hva du kan gjøre hvis depresjonen din føles sviktende eller overveldende.

Hvordan depresjon er diagnostisert?

Depresjon er vanligvis diagnostisert basert på symptomer og atferdsmodeller. Legen din kan be deg om å fullføre et spørreskjema for å hjelpe dem med å avgjøre om du lider av depresjon og hvor alvorlig det kan være.

Svekkende depresjon, selv om det ikke er en offisiell MDD-kategori, er hyppigere anerkjent av leger og psykiske helseeksperter i forhold til før.

Symptomene på stor depresjon inkluderer:

 • vedvarende og intense følelser av tristhet, sinne eller frustrasjon
 • Selvmordstanker
 • søvnforstyrrelser, Sov for mye eller for lite
 • apati, mangel på interesse for aktiviteter eller mennesker
 • Vanskeligheter med å jobbe
 • Dårlig personlig hygiene
 • Sterke svinger D’humør eller temperament endringer
 • Vekt, økning eller tap variasjoner
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Hyppig smerte som hodepine eller ryggsmerter

Hva er behandlingen?

Behandling for større depresjon innebærer noen av de samme behandlingsmetodene for andre typer depresjon, men noen ganger kan prosessen være mer intens for å hjelpe deg med å overvinne de mest kraftfulle effektene av denne tilstanden.

Behandlingsalternativer inkluderer:

Psykoterapi

Psykoterapi, eller Word-terapi, er en vanlig behandling for depresjon. For personer med svekkende depresjon, kan se en terapeut regelmessig være en katalysator for forbedring. Din terapeut kan hjelpe deg med å lære å tilpasse seg stressfaktorer og svare eller reagere på måter som produserer sunnere følelser.

Dressing

Antidepressiva er ofte foreskrevet for MDD og andre former for depresjon. Disse stoffene bidrar til å regulere hormoner og kjemikalier som bidrar til mange aspekter av mental og følelsesmessig helse, inkludert balansen mellom nevrotransmittere.

Elektrokonvulsiv terapi (ect)

Denne behandlingen brukes vanligvis bare i tilfeller der andre behandlingsalternativer ikke har vært vellykket. I denne behandlingen vil en lege stimulere deler av hjernen din mens du er under anestesi. Linsen til’ect er å endre kjemikaliene i hjernen for å stoppe symptomene på depresjon.

gjenoppretting

Folk som lider av svekkende depresjon kan vurdere selvmord eller til og med fristet det. Kan ikke engang være i stand til å ta vare på seg selv. I disse tilfellene er en kortsiktig sykehusbehandling ofte nødvendig. Denne intensive behandlingen kombinerer gruppebehandling, narkotika og rådgivning. L’Målet er å hjelpe deg med å nå et sted hvor du kan gå sikkert og fortsette behandlingen utenfor # 8217; sykehusmiljø.

Hva forårsaker depresjon som føles sviktende?

Det er ikke klart hva som skal forårsake noen form for depresjon. Noen faktorer kan øke risikoen for å utvikle den. Men fordi noen mennesker utvikler en svekkende depresjon mens andre ikke er ukjente.

Risikofaktorer for svekkende depresjon inkluderer:

 • Langsiktig depresjon
 • MDD-familiehistorie
 • vedvarende, høye nivåer av stress
 • Kjemiske og hormonelle endringer
 • Andre sykdommer
 • Endringer i personlige liv, for eksempel skilsmisse eller arbeidstap

Hva er utsiktene for mennesker med stor depresjon?

Stor depresjon kan behandles i mange tilfeller. Du og din lege eller terapeut Du kan jobbe sammen for å finne en kombinasjon av behandlinger som sannsynligvis vil være mer effektive. Du kan også fortsette å tilpasse behandlingen basert på hvordan du føler deg og hvis symptomene dine forbedres.

Mange arbeidsgivere, helsepersonell og forsvarsorganisasjoner anerkjenner at depresjon kan være et funksjonshemning. Faktisk, en nylig Gjennomgang av litteraturen Han oppdaget at depresjon er en risikofaktor for pensjonering på grunn av funksjonshemming.

Forebygging og behandling kan redusere depresjonssymptomer og redusere sannsynligheten for at depresjon blir svekkende.

Bunnlinjen

Behandlingen av depresjon tar tid. L’Forpliktelse til behandling, ansvar fra venner eller familiemedlemmer og en vanlig vurdering med psykisk helse ekspert kan hjelpe deg selv om depresjonen din føles sviktende.