Pankreatitt diett: mat å spise og unngå

COS’pankreatitt er?

Bukspyttkjertelen hjelper deg med å justere måten kroppen din behandler sukker. Det har også en «8217; viktig funksjon i å frigjøre enzymer og hjelpe deg med å fordøye mat.

Når bukspyttkjertelen sveller eller inflames, kan det ikke utføre sin funksjon. Denne tilstanden kalles pankreatitt.

Fordi bukspyttkjertelen er så nært knyttet til fordøyelsessystemet, er det påvirket av det du velger å spise. I tilfelle av akutt pankreatitt, L’betennelse i bukspyttkjertelen blir ofte utløst av gallestein.

Men i tilfeller av kronisk pankreatitt, hvor forveringene gjenoppretter over tid, kan kostholdet ditt ha mye å gjøre med problemet. Forskere oppdager mer om maten du kan spise for å beskytte og til og med hjelpe helbrede bukspyttkjertelen din.

Hva å spise hvis du har pankreatitt

For å holde bukspyttkjertelen sunn, konsentrert om proteinrike matvarer, lavt i animalsk fett og inneholder antioksidanter. Test magert kjøtt, bønner og linser, lette supper og alternativer til meieriprodukter (for eksempel lin melk og mandelmelk). Bukspyttkjertelen din trenger ikke å jobbe så hardt for å behandle dem.

Forskning tyder på at noen mennesker med pankreatitt kan tolerere opptil 30-40% av kaloriene fra fett når de kommer fra integrerte vegetabilske kilder eller mediumkjede triglyserider (MCT). Andre gjør det bedre med en «8217; veldig lavere fettinntak, som 50 gram eller mindre per dag.

Spinat, blåbær, kirsebær og fullkorn kan arbeide for å beskytte fordøyelsen og bekjempe frie radikaler som ødelegger organene dine.

Hvis du vil ha noe søtt, ta frukten i stedet for tilsatt sukker fordi de med pankreatitt har høy risiko for diabetes.

Vurder kirsebærtomater, agurker, l’hummus og frukt som favoritt snacks. Bukspyttkjertelen din vil takke deg.

Hva som ikke spiser hvis du har pankreatitt

Matvarer som skal begrenses inkluderer:

 • rødt kjøtt
 • kjøtt d’organ
 • Stekt mat
 • Pommes frites og chips
 • majones
 • Margarin og smør
 • Hele meieriprodukter
 • Bakverk og dessert med tilsatt sukker
 • Drikker med tilsatt sukker

Hvis du prøver å bekjempe pankreatitt, unngå transfettsyrer i kostholdet ditt.

Stekt eller tungt jobbet mat, som frites og hurtigmat hamburgere, er noen av de verste lovbrytere. Selv kjøtt av organer, hele meieriprodukter, chips og majones er øverst på listen over matvarer som skal begrenses.

Kokte eller stekte matvarer kan utløse en rehabilitering av pankreatitt. Du må også redusere den raffinerte melet som ligger i kaker, bakverk og kjeks. Disse matene kan beskatte fordøyelsessystemet som forårsaker en topp av insulinnivåer.

Pankreasite Recovery Diet

Hvis du helbreder fra akutt eller kronisk pankreatitt, unngå å drikke alkohol. Hvis du røyker, må du også stoppe. Konsentrere deg om å spise et fettfattig diett som ikke vil skatte seg eller ikke i inflammen din.

Du bør også bli hydrert. Alltid bry deg med deg en elektrolytisk drikke eller en flaske vann;.

Hvis du har blitt innlagt på sykehus på grunn av en exacerbation i pankreatitt, vil legen din trolig lede deg til en diettist for å hjelpe deg med å lære å endre dine spisevaner permanent.

Personer med kronisk pankreatitt lider ofte av underernæring på grunn av deres reduserte funksjonalitet i bukspyttkjertelen. Vitaminer A, D, E og K er mer vanlige på grunn av pankreatitt.

Kostholdsforslag

Sjekk alltid med legen din eller diettist før du endrer spisevaner i tilfelle av pankreatitt. Her er noen forslag som kan foreslå:

 • Spis fra seks til åtte måltider i løpet av dagen for å hjelpe deg med å komme seg fra pankreatitt. Dette er lettere for fordøyelsessystemet ditt enn å spise to eller tre rikelige måltider.
 • Bruk MCTS som hovedfett fordi denne typen fett ikke krever fordøyelsen av bukspyttkjertelen enzymer. MCTene kan bli funnet i # 8217; kokosnøttolje og i # 8217; Palmistry Oil og er tilgjengelig i de fleste naturlige matbutikker.
 • Unngå å spise for mange fibre samtidig, siden dette kan redusere fordøyelsen og forårsake en ideell absorpsjon av næringsstoffer fra mat. Fiber kan også gjøre den begrensede mengden enzymer mindre effektive.
 • Få et multivitamin-supplement for å sikre at du mottar ernæringen du trenger. Du finner et bredt utvalg av multivitaminer her.

Årsaker til pankreatitt

Den vanligste årsaken til kronisk pankreatitt er overdreven alkoholforbruk, ifølge US Health and Health Department of US.

Pankreatitt kan også være genetisk eller symptomet på en autoimmun reaksjon. I mange tilfeller av akutt pankreatitt utløses tilstanden av en gallekanal som er blokkert eller av galleberegninger.

Andre behandlinger for pankreatitt

Hvis bukspyttkjertelen din har blitt skadet av pankreatitt, vil en endring i kostholdet hjelpe deg til å føle deg bedre. Men det kan ikke være nok å fullstendig gjenopprette bukspyttkjertelen.

Legen kan foreskrive ekstra eller syntetiske pankreasenzymer for å ta hvert måltid.

Hvis du fortsatt føler smerte på grunn av kronisk pankreatitt, vurderer det alternativ terapi som yoga eller # 8217; akupunktur for å integrere behandlingen av pankreatitt foreskrevet av legen din.

En’endoskopisk ultralyd eller kirurgi kan anbefales som neste linje d’handling hvis smerten fortsetter.