Pankrease kreft smerte: årsaker og ledelse

COS’er kreft i bukspyttkjertelen?

Pankrease kreft oppstår når bukspyttkjertelen celler, en viktig kropp bak magen, begynner å formere seg uten kontroll. Bukspyttkjertelen produserer viktige enzymer som hjelper kroppen til å fordøye mat. Det produserer også viktige hormoner som hjelper kroppen kontroll glukose.

Bukspyttkjertelen kreft er sjelden diagnostisert i de tidlige stadiene. Dette skyldes i de fleste tilfeller symptomene bare mye senere i sykdommen.

Smerte kan være et stort problem og bør ikke bli ignorert. Identifiser smertestillende modeller kan hjelpe legen din diagnostisere muligheten for kreft i bukspyttkjertelen, og hvis du har spredt seg. Kontroll smerte kan også bidra til å forbedre livskvaliteten. Videre publisert en studie av Nasjonalt senter for L’bioteknisk informasjon antyder at redusert smerte nivåer kan øke levetiden til de med bukspyttkjertelen kreft.

Smerte relaterte symptomer

Smerten forårsaket av bukspyttkjertelen kreft kan komme fra forskjellige områder. Innledende bukspyttkjertel kreft forårsaker sjelden symptomer. Når det forårsaker symptomer, er det ofte allerede spredt utenfor bukspyttkjertelen.

Smerten i magen (magen eller magen) er ganske vanlig. Dette kan skyldes flere grunner. En vanlig årsak er færre fordøyelsesenzymer og en akkumulering av ikke-fordøyede matvarer. Matvarer kan også gå tilbake til mageområdet hvis kreft blokkerer sin passasje fra magen.

En vanlig årsak til magesmerter er veksten av en svulst som derfor presser på nerver eller naboer.

En ny smerte etter å ha spist bør bringes til legenes oppmerksomhet. Du bør også informere legen din om smerte som har en tendens til å forverres etter å ha spist.

Også ryggsmerter, spesielt når det ser ut til å komme fra mageområdet, er vanlig. Dette kan utlede fra endringer i # 8217; område av’Abdomen eller kan komme fra endringer i leveren. Leveren er ofte forstørret i kreft i bukspyttkjertelen. Dette kan forårsake smerte når den forstørrede leveren presser på nerver og vev i de omkringliggende områdene.

Stipulering kan forårsake smerte på flere steder, inkludert magen og ryggen.

Andre symptomer

Andre tegn og symptomer på bukspyttkjertelen kan inkludere:

 • gulsott (guling av hud og øyne)
 • Mørk urin
 • Lys eller fettete tarmbevegelser
 • Veldig tørr og pruriginøs hud
 • utmattelse
 • Forstørret leveren
 • Vekttap og / eller tap av appetitt
 • Kvalme og oppkast
 • Blodkoaguli
 • diabetes

Det er viktig å vite at disse symptomene kanskje ikke skyldes kreft i bukspyttkjertelen i ditt tilfelle. Andre årsaker kan være ansvarlig. Det er viktig å konsultere legen din slik at årsakene til symptomene kan bli funnet og behandlet så snart som mulig.

Smerte

Smerten forårsaket av bukspyttkjertelen kreft er et bekymringsfullt symptom. Heldigvis er det mange smertebehandlinger. For de fleste kan smerte kontrolleres.

Liten smerte

For mild smerte, Aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som Advil, anbefales ofte. L’Acetaminofen (som Tylenol) er en et annet alternativ. Ulempene ved disse stoffene er at de bare kan gi en viss mengde smertelindring. I større mengder eller hvis det tas i en periode, kan disse legemidlene også forårsake mageblødninger, nyreproblemer eller leverproblemer.

Samlet sett brukes disse legemidlene vanligvis som tilsatt til andre legemidler (beskrevet nedenfor). Dette er gjort for å redusere den nødvendige mengden andre mest kraftfulle stoffer.

Fansene er tilgjengelige uten medisinsk resept. Men du bør aldri ta medisiner for kreft i bukspyttkjertelen uten legen din.

moderat smerte

En svak opioid, som kodein eller tramadol, kan være nyttig for moderat smerte. Disse stoffene er nyttige for de som ikke helt svarer på fans, men trenger kanskje ikke noe for intens smerte. Svake opioider er i stand til å håndtere smerte bare opp til et bestemt punkt. De blir ofte kombinert med narkotika (som fans) administrert for liten smerte.

Bivirkninger pleier å være lik de som oppstår når man bruker medisiner for smerte fra moderat til alvorlig. Disse kan ikke være så åpenbare, men du bør alltid informere legen din om eventuelle bivirkninger av noe stoff.

Moderat til alvorlig smerte

De vanligste stoffene som brukes til avansert kreft i bukspyttkjertelen, er sterkere opioider. Disse inkluderer blant annet morfin, hydromorphone, fentanyl og metadon.

Som andre behandlingskategorier og dosering av smerte, finn den rette kombinasjonen krever forsøk og feil. Legen kan starte med en lavere dose og deretter øke dosen til smerten er under kontroll. Videre kan andre stoffer eller terapier tilsettes for å bidra til å kontrollere smerte og redusere mengden sterke opioider som trengs for smertestillende.

Som med alle behandlinger, sørg for at du informerer legen din dersom smerten din ikke er sjekket, selv med sterkere stoffer. De vil nok endre dosen eller behandlingen, så du føler deg mer komfortabel.

En ting å være oppmerksom på, kalles intens episodisk smerte. Som navnet antyder, oppstår denne situasjonen når smerten styres for det meste av tiden, men perioder med smerte oppstår før den etterfølgende planlagte dosen av smertestillende midler. I noen tilfeller betyr dette at en høyere samlet dose er nødvendig. Det kan også være andre måter å bidra til å håndtere intens episodisk smerte.

Folk er ofte bekymret for den sterkeste opioidavhengigheten. Faktisk, hvis doseringen utføres riktig, oppstår avhengighet sjelden. En viktig tilnærming er å behandle smerte før det blir alvorlig. En måte å gjøre det på er å ta behandling for smerte på vanlige tider, ikke bare når smerte manifesteres. Smerter er lettere å sjekke om det er forhindret så mye som mulig. Og den forebyggende smertestillingen kan redusere den samlede daglige mengden av nødvendige stoffer.

Bivirkningene som kan oppstå med sterkere opioider, inkluderer:

 • forstoppelse
 • døsighet
 • kvalme
 • Stemningsendringer

Generelt bør folk som tar opioider unngå alkohol, da det kan øke følelsen av døsighet. Du bør også unngå å kjøre A’bil eller gjøre andre aktiviteter som krever oppmerksomhet til du vet hvordan du skal reagere på disse stoffene.

Adjuvans narkotika

Noen ganger brukes smertestillende stoffer i tillegg til smertestillende stoffer. Laxatives og anti-kvalme stoffer brukes til å håndtere sikkerhetsvirkninger av smertestillende midler. Steroider kan brukes til å øke smertekontrollen. Antidepressiva kan bidra til å kontrollere frykt og # 8217; angst. Og antiepileptiske stoffer kan hjelpe smerte i nerver. Hvert av disse stoffene kan brukes når som helst i smertebehandling.

Andre behandlinger

Legen kan også anbefale følgende behandlinger, avhengig av årsaken til smerte:

 • Blokk av alkoholholdige nerver (for å hindre en nerve å forårsake smerte)
 • Celiac Plexus blokk (bidrar til å stoppe smerten på toppen av magen)
 • Kjemoterapi eller radioterapi (hvis kreft har spredt seg til andre organer)
 • kirurgi

Behandling av ikke-farmakologisk smerte

Følgende tilnærminger kan kombineres med smertestillende midler og andre behandlinger. De er ikke nødvendigvis effektive alene, men kan bidra til å redusere smerte og dermed mengden smertestillende.

 • Avslapping terapi
 • Guidede bilder
 • massasje
 • hypnose
 • akupunktur
 • Is og varme
 • Kognitiv atferdsterapi
 • Fysioterapi
 • Coping Capacity Training

Hva er perspektivet for denne smerten?

Pankreatisk kreft er en av de mest aggressive svulstene det er. Det kan være forbundet med mye smerte. Heldigvis er det mange måter å bidra til å kontrollere smerte og forbedre livskvaliteten. Videre er det en rekke nye behandlinger som blir studert, noe som tyder på at smerten forårsaket av kreft i bukspyttkjertelen blir enda enklere å kontrollere i nær fremtid.