Panikkanfall mens du kjører: Årsaker, diagnose, behandling og mer

Del på Pinterest

Panikkanfall, eller korte perioder med ekstrem frykt kan være skremmende, uavhengig av det øyeblikket de oppstår, men de kan være spesielt bekymringsfullt hvis de oppstår under kjøring.

Selv om du kan oppleve panikkanfall oftere hvis du lider av en D & # 8217 forstyrrelse; angst eller en panikklidelse, kan de oppstå selv om du ikke gjør det.

Men C’det er håp. Panikkanfall er herdbare og det er trinn som du kan adoptere for å lindre et panikkanfall som treffer mens du er på hjulet.

Hvordan vet du om det er et panikkanfall?

Panikkanfall og panikklidelse tilhører den bredeste kategorien Disorders D’angst, men panikkanfall og angstangrep er ikke det samme.

Panikkanfall involverer ofte hovedsakelig fysiske symptomer som helt kan avbryte det du gjør i en kort periode. De kunne få deg til å føle deg frittliggende eller skilt av deg selv eller fra verden rundt deg.

I motsetning til Dell’angst, panikkanfall synes ofte å skje uten en åpenbar grunn.

Finn ut mer om hvordan du kan være et panikkanfall her.

L’Intense angst kan føre til noen av de samme symptomene. Faktisk kan du fortsatt føle at du har et panikkanfall. L’Angst kan utvikle seg langsommere og involvere følelsesmessige symptomer, som bekymring, nervøsitet eller generell angst.

Det kan til og med fortsette lenger enn et panikkanfall. L’Angst forårsaker ofte angst, men det overvelder ikke alltid deg helt.

Å ha bare ett panikkanfall kan få deg til å bekymre deg for å ha en annen. Det er ikke sjeldent å være så bekymret for å ha flere panikkanfall for å endre den daglige rutinen for å hindre dem.

Hva forårsaker panikkanfall under kjøring?

Du kan ha et panikkanfall mens du kjører for mange forskjellige grunner.

Noen ganger oppstår panikkanfall uten en klar årsak. Noen faktorer kan imidlertid få panikkanfall mer sannsynlig, for eksempel:

  • En familiehistorie av panikklidelse
  • signifikant stress eller livsendringer
  • En ulykke eller et nylig traumer, også ikke-relatert til guiden

Hvis panikkanfall av og til noen ganger, kan du bekymre deg for å ha en igjen, spesielt i en situasjon eller på et sted hvor du kan sette deg selv eller andre i fare.

Panikkanfall ofte kommer fra frykten for å miste kontroll, men å ha denne bekymringen kan faktisk øke oddsen som du vil oppleve en.

Føler seg engstelig, i panikk eller stresset av en eller annen grunn, mens kjøring ikke nødvendigvis betyr at du vil bli panikket, men selv disse faktorene kan gjøre et angrep mer sannsynlig.

Panikkanfall kan også forekomme som svar på frykt eller når du er utsatt for en utløsende faktor, som en hendelse, syn, lukt, lyd eller følelse som minner deg om din frykt eller når du har et panikkanfall.

Hvis du har en fobi, kan du være mer sannsynlig å ha et panikkanfall. For eksempel, møt hva du er redd for, kan forårsake panikkanfall.

Dette kan oppstå med styringsangst eller guidefobi, eller ting du kan møte mens du kjører, for eksempel broer, tunneler, store speil D’vann eller bier og andre mistenkelige insekter kan komme inn i bilen din.

Hvordan panikkanfall er diagnostisert?

For å diagnostisere et panikkanfall, vil en psykisk helsepersonell, som en terapeut, en psykolog eller en psykiater, be deg om å beskrive hva du har bodd når det skjedde, hva du gjorde og hvor du var der.

Psykiske helsepersonell sammenligner symptomene som beskriver de som er oppført i den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser, Fifth Edition (DSM-5) for å identifisere panikkanfall.

Et panikkanfall i seg selv er ikke en betingelse for mental helse, men kan oppstå som en del av en annen tilstand, for eksempel angst, sosial angst, posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD), depresjon og panikklidelse, bare til Navn noen få.

Det regnes også som en identifikator av visse betingelser for mental helse, inkludert depresjon, PTSD og lidelse fra rusmisbruk.

Hvis du lider av vanlige panikkanfall, bekymrer du deg for å ha mer og forandre ditt daglige liv eller din oppførsel for å unngå å ha dem, kan du lide av panikklidelse. Denne tilstanden er klassifisert som en D & # 8217 forstyrrelse; angst i DSM-5.

Panikklidelse er veldig herdbar, men du må konsultere en psykisk helsepersonell for nøyaktig diagnose og for å bestemme den beste behandlingen for deg.

Tips for å håndtere panikkanfall

Panikkanfall kan forårsake frykt og fysiske symptomer. Det er ikke sjeldent å føle at de kan dø, sammen med andre ubehagelige følelser.

Du kan ha problemer med å holde seg rolig når du føler deg bedøvet, bedøvet, eller du kan ikke ta pusten. Det kan være nødvendig å nærme seg og gå ned umiddelbart fra maskinen.

Hvis du er på et trygt sted, gå av fra’bilen kan hjelpe deg med å føle deg mindre i panikk akkurat nå, men det vil ikke hjelpe deg med å møte årsaken til panikk.

Men hva du gjør hvis du ikke er sikker, eller du kan nærme seg og gå av bilen? Her er noen forslag for å hjelpe deg med å takle panikkanfall mens du kjører:

Bruk trygge distraksjoner

Hvis du er vant til å kjøre, lytte til musikk, podcaster eller radioen mens du kjører, kan hjelpe deg med å fokusere på noe i tillegg til dine stressende tanker.

Hvis du bor med angst eller A’annen tilstand av mental helse, kan musikk ofte hjelpe deg med å takle distresserende tanker og følelser og forhindre panikkanfall.

Prøv å lage en spilleliste av dine avslappende og avslappende sanger eller din musikk & # 8220; avslappende & # 8221; favoritt. Et podcast eller et bekymringsløst eller morsomt radioprogram kan også hjelpe deg med å huske deg bort fra tanker som kan forårsake angst eller stress.

Involvere dine sanser

Dør med deg syre eller krydret candies, tygge dekk eller noe kaldt å drikke når du kjører et sted. Hvis du begynner å føle panikk, suger du et godteri eller nipp på din drikke.

Den kalde væsken eller den harde smaken av candies kan hjelpe deg med å finne sansene og fokusere på noe i tillegg til panikk. Selv tyggegummi kan hjelpe.

Oppdatert

Hvis du begynner å føle deg bedøvet, stunned eller svett, slå på klimaanlegget eller senker vinduene. L’kald luft på ansiktet og på hendene kan bidra til å lindre symptomene, og du kan føle deg roligere.

Start pusten & # 8230; Nå var det på tide

Panikkanfall kan forårsake kortpustethet og få deg til å føle deg som å velge. Det kan være skummelt, men prøv å gjøre sakte og dype åndedrag. Konsentrert på’inspirasjon og # 8217; utånding, ikke på muligheten for choke.

Tenk på at du ikke kan puste, kan gjøre det vanskeligere å ta pusten. Disse pusteøvelsene kan hjelpe.

Konsentrere deg om symptomene dine, ikke på tanker bak dem

Lag linse og dype åndedrag, rist hendene hvis de skjelver og slår på klimaanlegget hvis du føler deg varm eller svett og s. 8211; eller oppvarming hvis du er kald.

Husk deg selv at fysiske symptomer ikke er alvorlige og at de vil forsvinne om noen få minutter. Prøv å ikke tenke på din frykt. Det kan være nyttig å gi deg noe å konsentrere seg om, som en bygning i det fjerne eller et tegn for å se etter.

Fortsett å kjøre, hvis du kan fortsette trygt

Å overvinne frykten som følger med et panikkanfall, kan hjelpe deg med å overvinne den. Behandle panikk innebærer ofte bevissthet om at så langt som skummelt å virke, panikkanfall faktisk ikke skade deg.

Kjøring gjennom ditt panikkanfall kan hjelpe deg med å forstå at du ikke kontrollerer deg og forsikrer deg om at du kan klare det uten noe dårlig. Dette kan hjelpe deg med å føle deg mer i stand til å håndtere et panikkanfall hvis du har en annen.

Hva er behandlingen for panikkanfall mens du kjører?

Mange som har et panikkanfall, har aldri en annen. Hvis du har mer enn ett panikkanfall, kan du vurdere ideen om å kontakte en psykisk helsepersonell. Terapi kan hjelpe deg med å lære å håndtere panikkanfall og håndtere underliggende årsaker.

Hvis du har gjentatte panikkanfall, bruker du mye tid på å bekymre deg for at du har et annet panikkanfall og begynner å unngå arbeid, skole eller andre steder du vanligvis går, kan du lide av panikklidelse.

Omtrent en tredjedel av personer med panikklidelse utvikler også agorafobi. Denne tilstanden innebærer en «8217; intens frykt for å ha et annet panikkanfall og ikke å kunne rømme trygt. Disse forholdene kan til slutt påvirke kvaliteten på livet ditt og gjøre deg vanskelig å forlate hjemmet.

Terapi kan bidra til å behandle både panikklidelse og # 8217; agorafobi. Her er de vanligste typer terapi:

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

CBT er hovedbehandling for panikklidelse, men 8217; ekstra yrkesopplæring kan ha enda mer gunstig.

TIL 2019 Studio Ser på 100 personer funnet tester som tyder på at folk som mottok opplæring på motstandskraft og kapasitet til å takle i tillegg til standarden CBT har opplevd større motstandskraft og har forbedret livskvaliteten.

Terapi dell’eksponering

Terapien av «8217 eksponering kan også hjelpe deg med å møte panikkanfall som oppstår på grunn av fobi eller andre fryktede situasjoner. Denne tilnærmingen innebærer eksponering sakte til det du er redd for med hjelp av en terapeut.

Hvis du er redd for å kjøre eller ting du kan møte mens du kjører, for eksempel broer eller tunneler, kan Dell & # 8217 vise deg hjelpe deg å lære å overvinne din frykt. Dette kan redusere eller slette panikkanfall.

Online terapi

Online terapi kan også hjelpe med panikklidelse og panikkanfall. EN 2008 studio Han oppdaget at en type internettbasert CBT, kalt panikk online, hadde omtrent de samme fordelene for deltakerne i ansikt til ansiktsterapi.

Dressing

Noen stoffer kan også hjelpe med symptomene på panikkanfall, selv om de ikke står overfor årsakene på basen av panikkanfall. Narkotika som en psykiater kan foreskrive inkluderer:

  • Selective Serotonin Reuptation Inhibitorer (SSRI)
  • Serotonin-norepinephrina (SNRI) Reuptation Inhibitorer (SNRI)
  • benzodiazepin

Benzodiazepiner kan skape avhengighet, så generelt vil du bare bruke den i kort tid. For eksempel kan de hjelpe deg med å håndtere symptomene på alvorlige panikkanfall for å føle seg i stand til å jobbe med sin underliggende årsak i terapi.

Hva er perspektivet hvis du har panikkanfall?

Panikkanfall og panikklidelse forbedrer generelt med behandling og en psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å finne behandlingen som fungerer best for deg.

Mens du er i terapi, er det en god ide å prøve å fortsette å gjøre de tingene du normalt vil gjøre, inkludert guiden. Hvis du unngår å kjøre for frykt for å ha et panikkanfall, kan du finne enda vanskeligere å begynne å kjøre.

Prøv å kjøre for korte avstander eller på stille veier hvor du trygt kan øve dypt pust eller andre avslappeteknikker hvis du begynner å føle panikk symptomer. Det kan også være nyttig å få en pålitelig venn eller et familiemedlem når du kjører.

L & # 8217;

Mange mennesker føler seg redd eller engstelig mens du kjører. Hvis du skjønner at du føler en ekstrem frykt og å ha fysiske symptomer, kan du ha et panikkanfall.

Hvis du hadde et panikkanfall på hjulet, eller du bekymrer deg for å ha en, evaluer å snakke med en terapeut. Terapi kan bidra til å forhindre panikkanfall under kjøring og hjelpe deg med å utvikle strategier for å håndtere din frykt for kjøring.