Pandemi: COS & # 039; er og hva det betyr for deg

Del på Pinterest

L’Nåværende Covid-19 World Epidemic forlot mange mennesker bekymret for spredningen av denne nye sykdommen. Blant disse gjelder C’er et viktig spørsmål: hva er en pandemi?

Spredningen av det nye Coronavirus, Sars-Cov-2, ble offisielt definert som en pandemi fra Verdens helseorganisasjon (som) 11. mars 2020, På grunn av sitt plutselige utseende og ekspansjon over hele verden.

I denne artikkelen vil vi utforske hva som definerer en pandemi, som å forberede en pandemi og hvor mange pandemier har slått oss i nyere historie.

Hva en pandemi?

Sekund HVEM, En pandemi er definert som den verdensomspennende diffusjonen av en ny sykdom og # 8221;.

Når en ny sykdom dukker opp for første gang, mangler de fleste av oss den naturlige immuniteten til å bekjempe den. Dette kan forårsake en plutselig diffusjon, noen ganger rask, av sykdommen blant mennesker, mellom samfunn og rundt om i verden. Uten en’naturlig immunitet for å bekjempe en sykdom, kan mange mennesker bli syk mens det sprer seg.

L’hvem har oppgaven med å kunngjøre en ny pandemi basert på hvordan sykdommen av sykdommen er satt inn i det følgende Faser 6:

  • Fase 1. Det har ikke vist seg at virus som sirkulerer blant dyrepopulasjoner overføres til mennesker. De anses ikke som en trussel og C’det er liten risiko for en pandemi.
  • Steg 2. Har vist seg at et nytt dyrevirus sirkulerer blant dyrepopulasjoner overføres til mennesker. Dette nye viruset regnes som en trussel og rapporterer den potensielle risikoen for en pandemi.
  • Trinn 3. Dyrviruset har forårsaket sykdommer i en liten gruppe mennesker gjennom dyreoverføring til mann. Imidlertid er mannsoverføring til mannen for lav til å forårsake epidemier i samfunnet. Dette betyr at viruset legger mennesker i fare, men det er usannsynlig å forårsake en pandemi.
  • Trinn 4. En mannoverføring har skjedd til det nye viruset i et tilstrekkelig betydelig antall som skal bringes til epidemier i samfunnet. Denne typen overføring mellom mennesker rapporterer høy risiko for utvikling av en pandemi.
  • Trinn 5. C’Det var overføringen av det nye viruset i minst to land alle’Dell’hvem. Selv om bare to land har blitt påvirket av det nye viruset på dette tidspunktet, er en global pandemi uunngåelig.
  • Trinn 6. Det nye viruset har skjedd i minst et annet land, alt i området i regionen av regionen i & # 8217;. Dette er kjent som en pandemisk fase og rapporterer at en global pandemi er i gang.

Som du kan se ovenfor, er pandemier ikke nødvendigvis definert av deres vekstrate, men heller av spredningen av sykdommen. Imidlertid kan forståelsen av vekstraten på en pandemi fortsatt hjelpe helsepersonell til å forberede seg på en epidemi på 82117.

Mange Helseutbrudd Følg en modell av vekst eller formidling beskrevet som eksponentiell vekst. Dette betyr at de sprer seg raskt i en bestemt tidsperiode: dager, uker eller måneder.

Tenk på å kjøre en bil og trykk gasspedalen. Ytterligere reise, raskere gå: Dette er eksponentiell vekst. Mange utbrudd av innledende sykdommer, som 1918 influensapandemi, synes å følge denne vekstmodellen.

Noen sykdommer sprer seg selv på en sub-eksponentiell måte, som er i en langsommere rytme. Det er som A’bil som holder hastigheten fremover: øker ikke hastigheten for hele avstanden som er reist.

For eksempel, en Forskningstudio oppdaget at 2014 Ebola-epidemien syntes å følge en mye langsommere sykdomsprogresjon på lokalt nivå i noen land, selv om det var utbredt raskere, eller eksponentielt, i andre.

Når folkehelsepersonell vet hvor raskt en sykdom sprer seg, kan de hjelpe dem med å bestemme hastigheten som vi må flytte for å senke spredningen.

Hva er forskjellen mellom en epidemi og en pandemi?

Pandemician og epidemi er relaterte termer som brukes til å definere formidling av en sykdom:

  • An epidemi Det er formidling av en sykdom i et fellesskap eller en region i en viss tidsperiode. Epidemier kan variere basert på sykdomsstilling, hvor mye av befolkningen har blitt utsatt og mer.
  • En pandemi er en type epidemi som har spredt seg i minst tre land, alt i regionen i regionen.

Hvordan forbereder du deg på en pandemi?

En pandemi kan være et usikkert øyeblikk for mange mennesker rundt om i verden. Imidlertid kan forslag til pandemisk forebygging hjelpe deg forberede For verdensomspennende formidling av en sykdom:

Vær oppmerksom på nyhetene om helsebyråer

Nyhetsoppdateringer fra’hvem og fra sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) kan gi informasjon om formidling av sykdommen, inkludert hvordan du beskytter deg og din familie under epidemien.

Lokale nyheter kan også holdes oppdatert om den nye lovgivningen som brukes under pandemien.

Hold hjemmet ditt levert med en tilførsel av mat og essensielle ting i 2 uker

Under en pandemisk blokker og karantene kan brukes for å bremse eller stoppe sykdommen av sykdommen. Hvis mulig, hold kjøkkenet levert med mat og essensielle ting som er tilstrekkelig i en periode på ca 2 uker. Husk at du ikke trenger å akkumulere eller akkumulere mer enn du kan bruke i 2 uker.

Fyll ut reseptene dine på forhånd

Det kan være nyttig å fylle stoffene på forhånd i tilfelle at apotek og sykehus er overveldet. Holding Bench-Top-stoffer kan også bidra til å lindre symptomene du kan oppleve hvis du kontrasterer sykdommen, og du må sette deg i karantene.

Forbered en plan D’handling i tilfelle sykdom

Selv om du følger alle de anbefalte protokollene under en pandemi, C & # 8217, er det fortsatt muligheten for at du kan bli syk. Snakk med familien og venner Hva ville skje hvis jeg blir syk, inkludert hvem som skal ta vare på deg og hva som vil skje hvis du trenger å bli sykehus.

Pandemie i forrige århundre

Vi har opplevd syv viktige epidemier som Covid-19 siden 1918. Noen av disse epidemiene har blitt klassifisert som pandemier, og alle har hatt en alvorlig effekt på den menneskelige befolkningen på en eller annen måte.

1918 Flu Pandemic (H1N1 Virus): 1918-1920

1918 influensapandemien forårsaket døden av 50-100 millioner mennesker over hele verden.

Den såkalte & # 8220; spansk innflytelse & # 8221; har blitt forårsaket av a H1N1 Virus som har spredt seg fra fugler til mennesker. Folk i alderen 5 eller mindre fra 20 til 40 år og fra 65 år oppover har opplevd høy dødelighet.

Det antas at overbefolkningen i behandlingsområdene, dårlig hygienisk praksis og ernæringsmessige mangler har bidratt til den høye dødeligheten.

1957 Flu Pandemic (H2N2 Virus): 1957-1958

1957 influensa pandemien fjernet livet Alle’1.1 million mennesker Over hele verden.

L & # 8216; Asiatisk innflytelse & # 8221; Det var forårsaket av et H2N2-virus som også har spredt seg fra fuglene alle & # 8217;. Denne stubben av’påvirkning påvirket Folk hovedsakelig i alderen mellom 5 og 39 år, med de fleste tilfeller som forekommer i mindre barn og ungdom.

1968 Flu Pandemic (H3N2 Virus): 1968-1969

I 1968 ble H3N2-viruset noen ganger kalt & # 8220; påvirkning av Hong Kong & # 8221;, det var en «8217; en annen influensapandemi som forårsaket døden om om 1 million mennesker Verdensomspennende.

Denne innflytelsen har blitt forårsaket av et H3N2-virus mutert av H2N2-viruset siden 1957. I motsetning til forrige influensa pandemier, har denne pandemien hovedsakelig rammet eldre, som hadde den høyeste dødeligheten på # 8217; epidemien.

SARS-COV: 2002-2003

L’2002 SARS Coronavirus Epidemic var en «8217; viral lungebetennelse epidemi som forårsaket døden over 770 folk rundt om i verden.

L’Sars Epidemic ble forårsaket av et nytt koronavirus med en ukjent kilde til overføring. De fleste infeksjoner under epidemien startet i Kina, men til slutt spredte den til Hong Kong og andre land rundt om i verden.

Svineinfluensa (H1N1PDM09 Virus): 2009

L’2009 svineinfluensa epidemi var den neste influensa pandemien som forårsaket døden av en del mellom 151 700 og 575 400 folk rundt om i verden.

L’svineinfluensa har blitt forårsaket av en annen H1N1 Virus Variant som stammer fra griser og til slutt, har spredt seg gjennom menns kontakt.

Det har blitt oppdaget at en del av personer i alderen 60 år eller over 60 år allerede hadde antistoffer mot dette viruset fra tidligere influensautbrudd. Dette førte til en høyere prosentandel av infeksjon hos barn og unge voksne.

MERS-COV: 2012-2013

2012 Coronavirus Mers forårsaket en sykdom preget av en alvorlig respiratorisk sykdom som hadde en 34% dødelighet og drepte 858 personer, hovedsakelig i Arabica-halvøya.

L’Mers epidemi ble forårsaket av et koronavirus som har spredt seg fra en ukjent dyrekilde alle & # 8217;. L’epidemi stammer fra Saudi-Arabia Og det var hovedsakelig inneholdt i Arabica-halvøya.

L’Mers epidemi hadde en mye høyere dødelighet enn det forrige utbruddet av Coronavirus.

Ebola: 2014-2016

2014 Ebola Epidemic involvert A’epidemi av hemorragisk feber som forårsaket døden 11.300 Folk, hovedsakelig i Vest-Afrika.

L’Ebolas epidemi ble forårsaket av et Ebola-virus som antas å bli først overført flaggermus mennesker. Selv om epidemien begynte i Vest-Afrika, har den spredt seg i åtte land totalt.

Covid-19 (Sars-Cov-2): 2019 & # 8211; i prosess

L’19 Covid 2019 Epidemic er en viral pandemi som for tiden er i gang. Dette er en ny sykdom forårsaket av en tidligere ukjent coronavirus, Sars-Cov-2. Infeksjonsfrekvensen, dødeligheten og annen statistikk er fortsatt under utvikling.

Forbered deg på en pandemi er et samfunnsarbeid som vi alle kan delta for å redusere sykdomspåvirkningen på våre lokalsamfunn og rundt om i verden.

Du kan finne real-time oppdateringer på’nåværende covid-19 pandemic her. Besøk vår Hub coronavirus For mer informasjon om symptomer, behandling og hvordan å forberede.

L & # 8217;

Når en ny sykdom dukker opp, er C’er muligheten for en pandemi, som er utbredt over hele verden av sykdommen. Det har vært mer pandemiske og epidemiske epidemier i nyere historie, inkludert 1918-influensa-pandemien, L’Sars-Cov Epidemic fra 2003 og nylig, Covid-19 Pandemic.

Det er ting vi kan alle gjøre for å forberede en mulig pandemisk epidemi, og det er viktig at vi alle følger de riktige trinnene for å senke eller stoppe spredningen av den nye sykdommen.

For mer informasjon om hvordan du kan gjøre din del for å senke spredningen av Covid-19, klikk på her For nåværende retningslinjer.