Pandas syndrom: symptomer, årsaker, diagnose og behandling

COS’er Pandas?

Pandas står for autoimmune nevropsykiatriske lidelser assosiert med streptokokker. Syndromet innebærer plutselige og ofte viktige endringer i personlighet, oppførsel og bevegelse hos barn etter en infeksjon som involverer Streptococcus-pyogenene (Streptococcus infeksjon a).

Streptococcus-infeksjoner kan være små, noe som forårsaker Nient’annet enn en liten hudinfeksjon eller ondt i halsen. D’Andre deler, kan forårsake alvorlig hals, skarlet sår og andre sykdommer. Streptococcus ligger på innsiden av halsen og overflaten av huden. Han kontrakterer når en infisert person hoster eller nyser og dråpene er inhalumet eller forurenset overflater, berøres, så han berører ansiktet hans.

bro Folk med A’Streptococcus infeksjon tar opp helt. Noen barn utvikler imidlertid plutselige fysiske og psykiatriske symptomer noen uker etter infeksjonen. Når de starter, har disse symptomene en tendens til å forverres raskt.

Fortsett å lese for å lære mer om Pandas symptomer, hvordan det blir behandlet og til hvem du kan kontakte for å be om hjelp.

Hva er symptomene?

Pandas Symptomer starter plutselig, om XNUMX-XNUMX uker etter A’Streptococcal infeksjon. Inkludere atferd som ligner på obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC) og Tourette syndrom. Disse symptomene kan forstyrre skolen og bli raske feilaktige. Symptomene blir verre og nå deres topp vanligvis innen to eller tre dager, i motsetning til andre barnslige psykiatriske sykdommer som vokser mer gradvis.

Psykologiske symptomer kan inkludere:

 • Obsessiv, tvangsmessig og repetitiv oppførsel
 • Separasjonsangst, frykt og panikkanfall
 • Skrik uopphørlig, irritabilitet og hyppige humørsvingninger
 • Emosjonell regresjon og utvikling
 • Visuelle eller auditiv hallusinasjoner
 • Selvmordsdepresjon og tanker

Fysiske symptomer kan omfatte:

 • IKT og uvanlige bevegelser
 • Følsomhet for lys, lyd og berøring
 • Forverring av små motoriske ferdigheter eller dårlig stavemåte
 • hyperaktivitet eller manglende evne til å konsentrere seg
 • Minneproblemer
 • søvnforstyrrelser
 • Nekter å spise, noe som kan føre til vekttap
 • Articolar smerter
 • Hyppig minksjon og natt enuresis
 • I nærheten av den katatoniske staten

Barn med pandas har ikke alltid alle disse symptomene, men har generelt en blanding av forskjellige fysiske og psykiatriske symptomer.

Hva årsaken?

Den eksakte årsaken til Pandas er underlagt forskning pågår.

En teori foreslår at det kan skyldes en dårlig immunrespons alle «8217; streptokokkinfeksjon. Streptococcus bakterier er spesielt gode for å gjemme seg fra immunsystemet. De maskerer med molekyler som virker som vanlige molekyler som finnes i kroppen.

Immunsystemet angriper til slutt streptokokkerbakterier og begynner å produsere antistoffer. Imidlertid fortsetter forkledningen å forvirre antistoffer. Som et resultat, antistoffer angriper kroppsvev. Antistoffene som retter seg mot et bestemt område av hjernen, basen ganglia kan forårsake pandas nevropsykiatriske symptomer.

Det samme settet av symptomer kan skyldes infeksjoner som ikke innebærer streptokokker bakterier. Når dette er tilfelle, kalles det pediatrisk nevropsykiatrisk syndrom med akutt debut (panner).

De som er i fare?

Pandas er mer sannsynlig Utvikle hos barn mellom 3 og 12 år har de hatt en infeksjon på 8217; de siste fire seks ukene.

Noen andre mulige risikofaktorer inkluderer genetisk predisposisjon og gjentagende infeksjoner.

Barnet ditt er mer sannsynlig å kontrakt en [8217; Streptococcal infeksjon i sen høst og ALLE «8217; begynnelsen av våren, spesielt når han er nær kontakt med store grupper av mennesker. For å forhindre Streptococcus-infeksjonen, lær barnet ditt for ikke å dele bestikk eller briller og å vaske hendene dine ofte. De bør også unngå å berøre øynene og ansiktet når det er mulig.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis barnet ditt viser uvanlige symptomer etter en infeksjon av noe slag, løser du straks en avtale med barnelege. Det kan være nyttig å holde en dagbok som beskriver i detalj disse symptomene, inkludert når de startet og hvordan de påvirker barnets liv. Ta med denne informasjonen, sammen med en liste over eventuelle reseptbelagte eller motvirkende medisiner som barnet tar eller nylig ansatt, når du besøker legen din. Pass på at du rapporterer eventuelle infeksjoner eller sykdommer som skjedde på skolen eller hjemme.

For å diagnostisere A’Streptococcal infeksjon, kan barnelege utføre en kultur i halsen eller utføre en blodprøve. Det er imidlertid ingen laboratorie- eller nevrologiske tester for å diagnostisere Pandas. I stedet vil legen kanskje utføre en serie blodprøver og urin for å utelukke noen andre forstyrrelser i barndommen;.

En Pandas diagnose krever en’forsiktig anamnese og en fysisk undersøkelse. Kriteriene for diagnose er:

 • har mellom tre år og puberteten
 • plutselig utbrudd eller forverring av eksisterende symptomer, med symptomer som blir mer alvorlige for perioder av tid
 • Tilstedeværelse av obsessiv-kompulsiv oppførsel, nervøs tic eller begge deler
 • Bevis på andre nevropsykiatriske symptomer, som hyperaktivitet, humørsvingninger, utvikling eller angstregresjon
 • Tidligere eller nåværende streptokoksinfeksjon, bekreftet av en kultur i halsen eller en blodprøve

Hva er behandlingen?

Pandas behandling innebærer adresse både fysiske og psykiatriske symptomer. Å starte, vil barnelege fokusere på # 8217; sørg for at streptokokkerinfeksjonen er helt forsvunnet. Du må også jobbe med en autorisert psykisk helsepersonell som er kjent med OCD og Pandas.

Behandling av streptokokkerinfeksjon

Streptococcus-infeksjoner behandles med antibiotika. De fleste Streptococcus-infeksjoner behandles vellykket med en enkelt syklus av antibiotika. Noen av antibiotika som brukes til å behandle Streptococcus inkluderer:

 • Amoxicillin
 • Azithromycin
 • cephalosporin
 • penicillin

Du bør også vurdere å sende andre familiemedlemmer til Streptococcus-testen fordi det er mulig å transportere bakterier, selv om du ikke har noen symptomer. For å unngå reinfeksjonen, erstatt barnets tannbørste med en gang og igjen når syklusen av antibiotika slutter.

Behandle psykologiske symptomer

Psykiatriske symptomer kan begynne å forbedre med antibiotika, men de vil nok fortsatt bli adressert separat. Obsessiv kompulsiv lidelse og andre psykiatriske symptomer behandles generelt med atferdskognitive terapi.

Videre reagerer den obsessive kompulsive lidelsen vanligvis godt på selektive serotoninopptakshemmere, en type antidepressivt middel. Noen kommuner inkluderer:

 • fluoksetin
 • fluvoxamin
 • sertralin
 • paroksetin

Disse stoffene vil bli foreskrevet i små doser for å starte. De kan økes sakte om nødvendig.

Andre behandlinger er kontroversielle og må være avgjørende tilfelle av sak. Noen leger kan foreskrive kortikosteroider, for eksempel prednison, for å forbedre symptomene på obsessiv kompulsiv lidelse. Imidlertid kan steroider selv gjøre IKT verre. Videre, når steroider fungerer, kan de bare brukes i kort tid. På dette tidspunktet anbefales steroider ikke rutine for Pandas behandling.

Noen alvorlige tilfeller av Pandas kan ikke svare på narkotika og terapi. I dette tilfellet, noen ganger anbefaler vi en blodplasmautveksling for å fjerne defekte antistoffer fra blodet. Barnelege kan også anbefale intravenøs immunoglobulinbehandling. Denne prosedyren bruker sunne donorer blodplasma-produkter for å bidra til å styrke barnets immunsystem. Mens noen leger rapporterer suksess med disse behandlingene, er det ingen studier som bekrefter at de jobber.

Det er potensielle komplikasjoner?

Pandas symptomer kan la barnet ditt ikke jobbe i skolen eller i sosiale situasjoner. Ubehandlet, pandas symptomer kan fortsette å forverres og kan forårsake permanent kognitiv skade. For noen barn kan Pandas bli en kronisk autoimmun tilstand.

Hvor kan jeg finne hjelp?

Å ha et barn med Pandas kan være ekstremt stressende fordi det har en tendens til å manifestere uten varsel. I løpet av noen dager kan du legge merke til dramatiske atferdsendringer uten tilsynelatende årsak. Denne utfordringen er lagt til at det ikke er noen test for Pandas, selv om diagnostiske kriterier er utviklet. Det er viktig å sørge for at disse kriteriene er fornøyd før de diagnostiserer Pandas.

Hvis du føler deg overveldet, bør du vurdere disse ressursene:

Ditt barn kan også trenge ytterligere hjelp på skolen. Snakk med lærer eller skoleadministratorer av diagnosen, hva det betyr og hvordan du kan jobbe sammen i barnets beste interesse.

Hva er perspektivet?

Pandas har ikke blitt identifisert til 1998, så det er ingen langsiktige studier på barn med Pandas. Dette betyr imidlertid ikke at barnet ditt ikke kan bli bedre.

Noen barn forbedrer raskt etter å ha startet antibiotika, selv om symptomene kan komme tilbake hvis de får en ny streptokok infeksjon. bro Gjenopprette uten betydelige langsiktige symptomer. For andre kan det bli et kontinuerlig problem som krever periodisk antibiotika for å kontrollere infeksjoner som kan forårsake rehabilitering.