Pakket grønnsak referert til på Listeria av Trader Joes

Ingen sykdommer ble påvist.

Del på PinterestProduktene ble solgt i flere dagligvarebutikker over hele USA Getty Images

Flere pakker med squash, blomkål, squash og skåler med grønnsaker har blitt tilbakekalt akkurat i tide for tilberedningen av de XNUMX sommersalater fra juli.

Planteproduktene er frivillig tilbakekalt av matprodusenten Growers Express på grunn av potensiell forurensning med Listeria monocytogenes, bakterier som kan forårsake alvorlige og livstruende helseproblemer spesielt hos små barn, eldre og personer med nedsatt immunforsvar, ifølge Food and Drug Administration (FDA).

Mens friske individer kan oppleve kortsiktige symptomer, som feber, hodepine, kvalme og magesmerter, kan gravide kvinner oppleve dødfødsel eller spontanabort når de utsettes for bakteriene.

Det har ikke vært noen forurensningsrelaterte sykdommer så langt.

Growers Express jobber for tiden med å sikre at forurensningen ikke påvirker andre matvarer.

«Sikkerheten til våre forbrukere er vår første prioritet,» sa Tom Byrne, president for Growers Express en erklæring utgitt av FDA på mandag. «Vi desinfiserer grundig hele anlegget og linjeutstyret vårt, i tillegg til å utføre kontinuerlige tester på vårt vanlige batteri av sanitær og kvalitets- og sikkerhetstester før vi gjenopptar produksjonen.».

Her er det som ble tilbakekalt

De pakkede grønnsakene ble solgt i forskjellige utsalgssteder, inkludert Trader Joe’s, Food Lion, Shaws og Stop and Shop, over hele USA.

Produktene selges under merkevarene Green Giant, Growers Express, Signature Farms og Trader Joe’s og de fleste har en utløpsdato fra 26. juni til 29. juni 2019.

Vær så god en komplett liste av produktene og butikkene tilbakekalt.

Forurenset mat inkluderer:

  • Grønn gigantisk frisk blomkål søtpotetsmulder
  • Green Giant Fresh Butternut Squash
  • Grønn gigantisk fersk ramenskål
  • Friske gigantiske grønne zucchini-nudler
  • Signature Farms blomkål smuldrer
  • Merchant Joe’s Butternut Squash Spirals
  • Trader Joe’s Zucchini Spirals

Growers Express oppfordrer folk til ikke å spise de berørte grønnsakene og kaste dem umiddelbart.

Listeria kan vokse under vanskelige forhold

Listeria finnes overalt i miljøet, inkludert i jord, vann og råtnende vegetasjon.

Selv om bakterien hovedsakelig finnes i fuktige miljøer, er den i stand til å overleve under ulike forhold.

«I motsetning til mange andre typer bakterier, kan Listeria vokse i de kaldere temperaturene i kjøleskap og frysere. Det er et spesielt problematisk patogen i matforedlingsanlegg fordi det virkelig liker kalde, fuktige og mørke miljøer, Dr. Niket sønn, adjungert professor internist og gastroenterolog ved Touro College of Osteopathic Medicine, fortalte Healthline.

Som et resultat, jo lenger forurenset mat lagres i kjøleskapet, jo mer sannsynlig er det at bakterier vokser, iht FDA.

For å bekjempe dette anbefaler FDA å sette kjøleskapet til rundt 40 ° F og fryseren til 0 ° F.

Hvis du har kjøpt forurensede grønnsaker, vask de innvendige hyllene og veggene i kjøleskapet og desinfiser eventuelle skjærebrett, redskaper eller hyller de har kommet i kontakt med.

Kjæledyr kan også spre bakterier hvis de spiser mat som er forurenset med Listeria, så det desinfiserer også mat- og vannskåler for å unngå krysskontaminering.

Å lage maten godt kan redusere sjansene for å bli syk betraktelig.

«Sjansene dine for å bli syk er veldig små hvis du sørger for at den er tilberedt til en temperatur på minst 165 grader Fahrenheit,» sa Sonpal.

Når det er sagt, hvis du vet at maten har blitt forurenset, er det best å kaste den, la han til.

Listeria kan være livstruende

Hvert år får rundt 1600 mennesker listeriose – infeksjonen forårsaket av å spise mat som er forurenset med Listeria – og rundt 260 av dem dør, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Selv om det er sjelden friske voksne blir alvorlig syke av Listeria, personer med svekket immunforsvar kan utvikle mer alvorlige problemer, for eksempel blodbaneinfeksjoner, som kan forårsake sepsis, eller hjerneinfeksjoner, som kan forårsake hjernehinnebetennelse eller hjernebetennelse.

Gravide kvinner og deres voksende barn står overfor den største risikoen, ifølge Sonpal.

«Under graviditet vil en Listeria-infeksjon sannsynligvis bare forårsake milde tegn og symptomer hos moren. Konsekvensene for barnet kan imidlertid være ødeleggende, sa han.

Fosteret kan dø uventet eller oppleve en livstruende infeksjon ved fødselen.

Vanligvis begynner folks symptomer en til fire uker etter å ha spist de forurensede matvarene.

Imidlertid kan noen mennesker ikke merke noen symptomer i opptil 70 dager etter å ha blitt eksponert for bakteriene.

I noen tilfeller kan infeksjonen spre seg til andre organer, kjent som invasiv listeriose.

Denne tilstanden vil kreve sykehusbehandling, da omtrent én av fem med invasiv listeriose vil dø.

Hvis du får erfaring eventuelle symptomer, som diaré, kroppssmerter eller feber, etter å ha spist de forurensede grønnsakene som er oppført ovenfor, snakk med legen din umiddelbart.

De vil kunne bekrefte en infeksjon gjennom en blodprøve og kan behandle den med antibiotika.

Bunnlinjen

Matprodusenten Growers Express tilbakekaller frivillig flere pakker med grønnsaker på grunn av potensiell Listeria-forurensning.

Maten ble solgt under merkevarene Green Giant, Growers Express, Signature Farms og Trader Joe’s i flere utsalgssteder over hele USA.

Så langt har ingen sykdom blitt knyttet til forurensning, men selskapet oppfordrer forbrukere til ikke å spise maten da den kan forårsake alvorlig sykdom, spesielt hos små barn, gravide og eldre.