Overraskende faktorer som forverrer psoriasis og hvordan å bekjempe dem

Når du har psoriasis, vil du oppleve perioder med remisjon uten symptomer og rehabilitering når symptomene kommer tilbake.

Siden symptomene går og kommer, kan behandlingsplanen endres fra tid til annen. Andre faktorer kan også be om en narkotika modifikasjon. For eksempel, kanskje du har sluttet å svare på din nåværende terapi, og du må endre. En annen faktor kan være på tide, siden psoriasis symptomer kan forandre seg med årstider.

Vurderer følgende måter som behandlingen av psoriasis kan endres over tid.

Symptomene kan være sesongmessige

Selv om du kan ha psoriasis hele året, er tyngdekraften til symptomene dine typisk sesongmessige. Huden har en tendens til å foretrekke varmen og # 8217; fuktighet. Dette gjelder spesielt med psoriasis.

Du kan bidra til å bekjempe den overdreven tørrhet og kløe i de kaldeste månedene som går forbi kropps lotioner til kremer og salver. Disse skaper en tykkere barriere mot huden for å hindre at den tørker ut. Andre forslag inkluderer:

 • Bruker en luftfukter
 • Unngå ull og syntetiske stoffer
 • kle seg med bomullslag
 • lage varme bad

Når klimaet er varmere og våte, kan psoriasis symptomer kanskje ikke være så aggressive, men du må fortsatt ta forholdsregler for å unngå rehabilitering. I løpet av våren og # 8217; sommer, test:

 • Kle seg i friske bomullslag
 • Bruk solkrem
 • Bruker et insektmiddel
 • Skyll huden straks etter badet
 • Unngå kroppsvask og vask med dufter

Stress kan forårsake dine raketter

Stress er en av de vanligste utløsende faktorene i psoriasis. Hold stressnivåene under kontroll er en måte å redusere tyngdekraften og hyppigheten av utøvelser.

Selvfølgelig er dette ofte lettere å si enn å gjøre. Et triks er å tenke på fremtiden og være klar over noen stressende hendelser som kommer. Prøv å finne tid for din omsorg og avslapning. Lage en massasje eller meditere i 10 eller 15 minutter. Hvis du har liten tid og problemer som ikke skal kunne ta vare på deg selv, spør en venn eller en elsket å føle deg ansvarlig og sørg for at du tar deg tid til å slappe av i løpet av dagen.

Medisinen din kan ikke lenger være i høyden

Psoriasis kan være mild, moderat eller alvorlig. Behandlingen som anbefales av legen, vil være basert på gravitasjonen av sin tilstand. Videre, siden psoriasis kan endres over tid, kan det være nødvendig å bytte til en ny terapi på et tidspunkt, selv om det nå fungerer for deg.

Aktuelle behandlinger brukes vanligvis først i tilfeller av mild til moderat psoriasis. Disse inkluderer kortikosteroider, retinoider eller kalkulatorinhibitorer. Prescription Moisturizers & # 8211; eller de som inneholder karbon tjære eller salisylsyre & # 8211; De kan også anbefales for å fremme cellulær utskifting av huden.

Hvis aktuelle behandlinger ikke er tilstrekkelig for symptomer, kan legen foreslå oral eller injiserbare legemidler. Disse inkluderer organiske stoffer, retinoider og immunosuppressorer.

Fototerapi kan være nødvendig

Du kan finne at stående på # 8217; åpen i den varme sesongen hjelper det med symptomene på psoriasis. Dette skyldes ultrafiolettet (UV) utsikten over solen.

For å etterligne disse positive effektene, kan legen anbefale fototerapi fra UV-behandling via sollamper. Det er viktig å merke seg at disse lampene er forskjellige fra de som brukes i solarium. De er spesielle lamper som ikke inneholder skadelige UV-stråler. Fototerapi er spesielt nyttig for de mest alvorlige former for psoriasis, inkludert plakkpsoriasis.

Legen kan også anbefale tillegget av psoraleni eller terapi kan være behandlingsregimet. Psoralenes består av vegetabilsk basert som bidrar til å absorbere UV-stråler og antas å hjelpe hudabsorpsjonen under behandling av psoriasis.

Dietten din kan påvirke symptomene dine

Selv om det ikke er noe spesielt kosthold som har vist seg å hjelpe psoriasis, spis visse matvarer og unngå at andre kan hjelpe med betennelsen og kan redusere hyppigheten av forverring.

Anti-inflammatoriske matvarer inkluderer fisk, vegetabilsk-baserte matvarer og sunne fettstoffer som oljeolen olivenolje. Mat for å unngå å øke betennelsen inkluderer rødt kjøtt, sukker og bearbeidet ingredienser.

Sykdommen kan føre til rehabilitering

Siden psoriasis er en autoimmun sykdom, er folk som lider av denne tilstanden mer utsatt for sykdommer som forkjølelse eller L & # 8217;. Hyppigere eller alvorlige utveksling kan forekomme avhengig av frekvensen du blir syk på.

Noen forslag for å forhindre sykdommer inkluderer:

 • Unngå å være med alle som er syke hvis det er mulig.
 • Øv en god hygiene, som hyppig vaske av hendene.
 • Hvis du ofte reiser, reiser med en hånd desinfeksjonsmiddel.
 • Sov nok under influensasongen.

Hvis du blir syk, gi deg nok tid til å starte igjen før du går tilbake til jobb og gjenopptas daglige aktiviteter. Etter at du var syk, kan du ha litt tid til å holde symptomene på psoriasis under kontroll. Det kan også være nødvendig å midlertidig avbryte stoffene, for eksempel immunosuppressorer.

Snakk også med legen din om muligheten for å ta et antiviralt stoff for å forhindre forverring av & # 8217;. De kan også anbefale en influensavaccin all’begynnelsen av sesongen.

Noen livsvaner kan forverre symptomene

Noen livsvaner kan også føre til rehabilitering av psoriasis, som røyking sigaretter, drikker alkohol og er inaktiv. Hvis du røyker, spør legen din om hvordan du skal stoppe definitivt.

L’Regelmessig trening er bra for generell helse. Det kan også bidra til å holde betennelse lavt le & # 8217. Alle’Start kan du være redd for å trene på grunn av varme og svette, men hvis du tar en dusj rett etter at du skal kunne unngå en eksacerbasjon.

Ta bort

Psoriasis er en kronisk tilstand. Det er mulig å ha remisjonsperioder i mange år, etterfulgt av alvorlige eller hyppigere raketter.

Siden symptomene kan redusere og strømme, er det viktig å holde seg på toppen av behandlingen og følge livsvaner for å redusere betennelse. Kontakt legen din dersom du opplever ny eller forverring av rehabilitering.