Overlevende av selvmordstap: Tips for å håndtere smerte

Komplisert smerte

Min far begikk selvmord to dager før Thanksgiving. Min mor kastet bort Tyrkia Quell’år. Ni år har gått, og vi kan fortsatt ikke feire Thanksgiving hjemme. Selvmord ødelegger mange ting og krever mange rekonstruksjoner. Vi har gjenoppbygd ferien nå, og skaper nye tradisjoner og nye måter å feire sammen. Det har vært bryllup og fødsler, øyeblikk av håp og glede, ennå C’Det er fortsatt et mørkt punkt hvor en gang C & # 8217, det var min far.

Min fars liv var komplisert og så også hans død. Min far hadde problemer med å bli kjent med seg selv og vite hvordan han skulle bli hos sine barn. Det er smertefullt å vite at han døde alene og i hans mørkeste mentale rom. Med all denne tristheten er det ikke overraskende at hans død forlot meg i en tilstand av sjokk og komplisert smerte.

Mer informasjon om komplisert smerte: depresjon og komplisert smerte »

Selvmord er fortsatt et tabu-emne og er ofte skjult under teppet. I årevis holdt jeg hemmelig hvordan min far døde, og jeg delte kun informasjonen med mine mest kjære venner og min familie. Jeg plantet stille jubileumene, rystet da de andre gjorde selvmordsjukker og jeg hørte alt fra tristhet til raseri til skam.

Likevel kom jeg på en eller annen måte fra # 8217; andre deler av smerten min. Jeg vil alltid ta med min far og død med meg, men nå er jeg i stand til å roe smerten. Med tiden og en god støttedose har smerten blitt løst.

Del på Pinterest

memoarer

Minner umiddelbart etter at min fars død er uskarpt, i beste fall. Jeg husker ikke hva som skjedde, hva jeg gjorde eller hvordan jeg klarte å cavarmela.

Jeg glemte alt & # 8211; Jeg glemte hvor jeg skulle, jeg glemte det jeg måtte gjøre, jeg glemte de som burde ha møtt.

Jeg husker at jeg hadde hjelp. Jeg hadde en venn som gikk med meg på jobb hver dag (ellers er det ingen # 8217; Jeg ville ha gjort), medlemmer av familien matlaging måltider for meg og en mor som satte seg og gråt med meg.

Jeg husker også å ha påminnet min fars død, igjen og igjen. Jeg har aldri sett sin kropp, jeg så aldri stedet der han døde eller pistolen han brukte. Likevel så jeg en versjon av min far dør hver kveld da jeg lukket øynene mine. Jeg så treet som han satt på, våpenet han brukte, og led for sine siste øyeblikk.

Sjokk

Jeg gjorde alt for ikke å lukke øynene dine og bli bare med mine tanker. Jeg jobbet nøye, jeg tilbrakte timer i treningsstudioet og kveldsutflukter med venner. Jeg var ufølsom og jeg valgte å gjøre noe bortsett fra å gjenkjenne hva som skjedde i min verden.

Del på Pinterest

I løpet av dagen utmastet jeg og kom hjem med en sovende piller ned fra legen og et glass vin.

Selv med søvnmedisiner, var det fortsatt et problem. Jeg kunne ikke lukke øynene dine uten å se min fars revet kropp. Og til tross for min tette sosial kalender var jeg fortsatt ulykkelig og humør. De minste tingene kan få meg til å eksplodere: en venn som klager på far til Faderen. Disse menneskene visste ikke hvor heldig de var? De hadde ikke blitt innså at verden min var over?

Alle reagerer annerledes, men en ting jeg lærte under helbredelsesprosessen, er at sjokk er en vanlig reaksjon på noen form for plutselig død eller traumatisk hendelse. Tankene kan ikke takle det som skjer og blir bokstavelig talt ufølsomt.

Størrelsen på mine følelser har overveldet meg. Smerten kommer til bølger og smerten for selvmord kommer i bølger av tsunami. Jeg var sint på verden for ikke å hjelpe min far og til og med med min far for ikke å hjelpe seg selv. Jeg var dypt trist for min fars smerte og også veldig trist for smerten han hadde forårsaket meg. Jeg lider og lente seg mot vennene mine og familien min for å støtte.

Begynner å helbrede

Helbredelse fra min fars selvmord var for mye for meg å gjøre alene, og til slutt bestemte jeg meg for å se etter profesjonell hjelp. Arbeide med en profesjonell psykolog, var jeg i stand til å gi mening om min fars psykiske lidelse og forstå hvordan hans valg hadde påvirket livet mitt. Han ga meg også et trygt sted å dele mine erfaringer uten å bekymre seg for å være A & # 8220; Vekt & # 8221; for ingen.

I tillegg til individuell terapi, kom jeg også til en støttegruppe for folk som hadde mistet en elsket på grunn av selvmord. L’møte med disse menneskene bidro til å normalisere mange av mine erfaringer. Vi gikk alle sammen i samme tunge tåke av smerte. Mange av oss gjenoppnive de siste øyeblikkene med våre kjære. Vi spurte oss selv: «fordi?& # 8221;

Med behandlingen har jeg også kjøpt en bedre forståelse av mine følelser og hvordan å håndtere mine symptomer. Mange selvmordsoverlevende opplever kompliserte smerter, depresjon og til og med PTSD.

Det første trinnet for å finne hjelp er å vite hvor du skal se etter. Det er flere organisasjoner som fokuserer på «8217, hjelper overlevende om selvmordstap, for eksempel:

Du kan finne lister over støttegrupper eller til og med spesialiserte terapeuter i arbeid med selvmordsoverlevende. Du kan også spørre din primære omsorgs lege eller forsikringsselskap.

Hva hjelper?

Skape historie

Kanskje mer enn noe annet, ga terapien meg muligheten til å fortelle & # 8220; historie & # 8221; av min fars selvmord. Traumatiske hendelser har en tendens til å bli sittende fast i hjernen i stykker og rare fragmenter. Da jeg startet behandlingen, kunne jeg knapt snakke om min fars død. Ord ville rett og slett ikke ha kommet. Skrive og snakke om arrangementet, jeg var sakte i stand til å danne min historie om min fars død.

Finn noen å snakke med og å stole på er et første viktig skritt å ta etter tap av en elsket for selvmord, men det er også viktig å få noen til å snakke om år etter tapet. Smerten forsvinner aldri helt. Noen dager vil være vanskeligere enn andre og få noen til å snakke for å hjelpe deg med å håndtere de vanskeligste dagene.

Å snakke med en erfaren terapeut kan hjelpe, men hvis du ikke er klar for dette, kontakt en venn eller et familiemedlem. Du trenger ikke å dele alt med denne personen. Hold deg trofast til det du liker å dele.

L’Innføring i dagboken kan også være en effektiv måte å ta tankene dine på tanker og begynne å gi en vei til alt. Husk at du ikke skriver dine tanker for andre, inkludert ditt fremtidige selv, å lese. Ingenting av det du skriver er feil. L’Viktig er at du er ærlig på hva du føler og tenker på den tiden.

Behandling

Noen mennesker er fortsatt ubehagelige om selvmord, til tross for selvmord er tiende hovedprosedyrer av døden i USA. Ordet av ordet hjalp meg i årevis. Jeg har hatt glede av det trygge rommet av psykoterapi, hvor jeg var i stand til å diskutere alle spørsmålene om selvmord.

Del på Pinterest

Når du ser etter en terapeut, finner du noen med hvem du føler deg trygge med å snakke. Du trenger ikke å bosette seg for den første terapeuten du prøver. Du vil åpne dem for dem på en veldig personlig begivenhet i livet ditt. Du kan også se etter en terapeut med erfaring i # 8217; hjelpe de overlevende av selvmordstap. Spør din primære omsorgsleverandør hvis du har noen råd eller ring din forsikringsleverandør. Hvis du kombinerte en gruppe av overlevende, kan du spørre dine gruppemedlemmer om de har noen råd. Noen ganger er ord i munn den enkleste måten å finne en ny lege på.

Selv narkotika kan hjelpe. Psykologiske problemer kan ha en biologisk komponent, og i flere år brukte jeg narkotika til å behandle mine symptomer på depresjon. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme om stoffet er riktig for deg og kan foreskrive ting som antidepressiva, anti-angst narkotika eller sovende piller.

Selvpleie

En av de viktigste tingene jeg kunne gjøre var å huske å ta vare på meg selv. For meg inkluderer omsorg for meg selv sunn mat, trening, yoga, venner, tid til å skrive og tid på ferie. Listen din kan være annerledes. Konsentrerer seg om ting som gir deg glede, hjelper deg med å slappe av og holde deg frisk.

Del på Pinterest

Jeg var heldig nok til å være omgitt av et godt støttetettverk som minnet meg når jeg ikke tok vare på meg selv. Smerte er et hardt arbeid, og kroppen trenger tilstrekkelig hvile og omsorg for å helbrede.

Gjenkjenne dine følelser

Den virkelige helbredelsen har begynt for meg da jeg begynte å gjenkjenne hva som egentlig skjedde i mitt liv. Dette betyr at jeg er ærlig med folk når jeg har en dårlig dag. I årevis var jubileumet for min fars død og hans bursdag vanskelige dager for meg. Jeg tok disse dagene med ferie og jeg gjorde noe søtt for meg selv, eller jeg var med venner i stedet for å gå rundt og late som alt å gå og # 8220;. Når jeg ga meg selv tillatelse til ikke å føle meg bra, for ironi av skjebnen begynte jeg å løsne seg.

Hva er fortsatt vanskelig?

Selvmord påvirker mennesker på forskjellige måter, og alle vil få sine egne utløsende faktorer som kan huske deres smerte eller ringe negative følelser. Noen av disse utløserne vil være lettere å unngå enn andre, og det er derfor å ha et støttetettverk er så viktig.

Selvmordskjærer

Selv i dag gjør vitsene på selvmord og psykisk lidelse meg rystet. Av en eller annen grunn er det fortsatt sosialt akseptabelt at folk spøk om å ha lyst på & # 8220; skyte & # 8221; O & # 8220; hopper ned fra en bygning & # 8221;. For flere år siden ville dette ha redusert meg i tårer; I dag gjør det meg en pause, og så går jeg videre med dagen min.

Anser ideen om å la folk få vite at disse vitsene ikke er gode. De prøvde sannsynligvis å være støtende og instruere dem på innsiden av deres kommentarer kan bidra til å hindre dem i å si ting som det i fremtiden.

Del på Pinterest

Voldelige bilder

Jeg har aldri vært en som liker voldelige filmer eller fjernsyn, men etter min fars død kan jeg knapt se blod eller våpen på skjermen uten å blinke. Jeg følte meg dypt flau for dette, spesielt da jeg var med nye venner eller ute for en avtale. I disse dager er jeg veldig oppriktig om mine medievalg. De fleste av vennene mine vet at jeg ikke liker voldelige programmer og aksepterer det uten tvil (uavhengig av om de kjenner min familiehistorie eller ikke.

Vær åpen på dine følelser. De fleste vil ikke sette en annen person i en ubehagelig situasjon, så det vil nok være takknemlig for å vite hva som gjør deg ubehagelig. Hvis de fortsatt prøver å presse deg i situasjoner som gjør deg ubehagelig, evaluer om forholdet fortsatt er verdifullt. Hold deg nær folk som gjør deg hele tiden ulykkelig eller ubehagelig, er ikke hilsen.

Deling av historie

Deling av historien om min fars selvmord har blitt lettere over tid, men det er fortsatt utfordrende. All & # begynnelsen jeg hadde svært liten kontroll over mine følelser og ofte utarbeidet hva som skjedde med alle som spurte ham. Heldigvis har de dagene gått.

I dag er den vanskeligste delen å vite når du deler og hvor mye å dele. Jeg gir ofte folk informasjon til stykker, og for bedre eller verre er det svært få mennesker i verden som kjenner hele historien om min fars død.

Ikke føl deg selv å dele alt. Selv om noen spør deg et direkte spørsmål, er du ikke forpliktet til å dele noe du ikke liker å dele. Selvmordsgruppe Overlevende kan være et trygt miljø for å dele historien din før. Medlemmene kan til og med kunne hjelpe deg med å surfe ved å dele historien din med dine sosiale grupper eller nye venner. Alternativt kan du velge å dele det først med vennene dine slik at det blir avdekket, eller du kan bestemme deg for å dele stykker her og der med utvalgte personer. Men du velger å dele historien, det viktigste er at du deler din tid og deler mengden informasjon du er villig til å dele.

Selvmord er et vanskelig tema, og noen ganger reagerer folk ikke godt på nyheter. Religiøs tro på folk, deres egne stereotyper eller feil ideer kan hindre det. Og noen ganger er folk bare pinlig og ubehagelig på vanskelige emner. Dette kan være frustrerende, men heldigvis har jeg et sterkt nettverk av venner som hjelper meg med å navigere gjennom disse øyeblikkene. Hvis du ser bra ut, og du ikke mister håpet, kan du finne de riktige menneskene for å støtte deg.

Konkluderte refleksjoner

Min fars selvmord var den mest smertefulle begivenheten i mitt liv. Det har vært øyeblikk i løpet av min smerte da jeg ikke var sikker på at lidelsen aldri ville ende. Men jeg fortsatte å stoppe sakte, og litt etter litt begynte jeg å sette livet mitt sammen igjen.

Det er ikke noe kart å gå tilbake til de levende, ingen tilnærming som passer for alle. Bygg din vei til helbredelse mens du fortsetter, sakte å sette en fot foran # 8217;. En dag så jeg opp og jeg gråt ikke hele dagen, på et bestemt tidspunkt så jeg opp og jeg tenkte ikke på min far i flere uker. Det er øyeblikk nå der de mørke dagene med smerte ser ut som en dårlig drøm.

Del på Pinterest

For det meste har livet mitt kommet tilbake til en ny normalitet. Hvis jeg stopper og jeg stopper, bryter hjertet mitt for min far og all den smerten han prøvde og all den smerten han førte til familien min. Men hvis jeg stopper for et annet øyeblikk, er jeg også utrolig takknemlig for alle mine venner og min familie for å hjelpe meg å overvinne, og takknemlig for å kjenne dybden av min indre styrke.