Overlevelse på esophagus kreft: fem år, relativ og mer

Beskrivelse

Din esophagus er et rør som forbinder halsen til magen, noe som bidrar til å bevege maten du inntar i magen for fordøyelsen.

Esophageal cancer starter vanligvis i belegget og kan forekomme hvor som helst langs l’esophagus.

Sekund American Society of Clinical Oncology (ASCO), esophageal cancer representerer 1% tumorer diagnostisert i USA. Dette oversetter til et estimat på 17.290 voksne: 13.480 menn og 3,810 kvinner.

ASCO estimer også at 15.850 personer & # 8211; 12 850 menn og 3000 kvinner & # 8211; de er døde på grunn av denne sykdommen i 2018. Dette representerer 2.6 prosent av alle dødsfallene for kreft i USA.

Overlevelsesrate Statistikk

Femårig overlevelsesrate

Når en diagnose av kreft er gitt, er en av de første statistikkene som folk er ivrige etter å se, den femårige overlevelsesraten. Dette tallet er den delen av befolkningen med samme type og stadium av kreft som fortsatt lever fem år etter diagnosen.

For eksempel betyr en 75% overlevelse på 75% at ca 75 av 100 personer med den kreften fortsatt lever fem år etter diagnosen.

Relativ overlevelsesrate

I stedet for femårige overlevelsesrater, er noen mennesker mer rene med relative overlevelsesrenter estimater. Dette er en sammenligning mellom mennesker med en type kreft og den generelle befolkningen.

For eksempel betyr en 75% relativ overlevelsesrate at personer med en type kreft har 75% mer sannsynlighet enn folk som ikke har kreft å leve i minst 5 år etter diagnosen.

Overlevelse av kreft Dell’esophagus på fem år

Sekund Surveillance database, epidemiologi og endelige resultater (seer) i National Cancer Institute, Den femårige overlevelsesraten for personer med esophageal cancer er fra 19.3%.

Overlevelse på Cancer Dell’esophagus på fem år for stadion

Seer databasen deler svulster i tre sammendragsfaser:

Lokalisert

  • Kreft vokser bare i # 8217; esophagus
  • Inkluderer stadion 1 av’AJCC og noen stadion tumorer 2
  • Tumorer på Stadium 0 er ikke inkludert i denne statistikken
  • Overlevelsesrate knyttet til fem år på 45.2%

Regional

  • Kreft har spredt seg til lymfeknuter eller nærliggende vev
  • Inkluderer T4-tumorer og svulster med lymfeknude diffusjon N1, N2 eller N3
  • Overlevelsesrate knyttet til fem år på 23.6%

fjern

  • Kreft har spredt seg til organer eller lymfeknuter langt fra opprinnelsesstedet
  • Inkluderer alle svulster på stadion 4
  • Overlevelsesrate knyttet til fem år på 4.8%

Disse overlevelsesratene inkluderer både squamous og adenokarsinomkarcinomer. Det antas vanligvis at folk med adenokarchi har en litt bedre generell prognose.

Ta bort

Selv om statistikken kan være interessant, kan de ikke fortelle # 8217; hele historien. Husk at overlevelsesrate statistikk for personer med esophageal cancer er estimert av generelle data. Det er ikke detaljert av faktorer som generell helse.

Videre måles overlevelsesstatistikken hvert 5. år, noe som betyr at fremgangen i den nyeste diagnosen og behandlingen på 5 år ikke vil bli reflektert.

Kanskje det viktigste å huske er at du ikke er en statistikk. Legen din vil behandle deg som individ og vil gi overlevelsesestimater basert på din situasjon og spesifikk diagnose.