Overlevde et hjerteinfarkt i en alder av 21

Molly Schroeder overlevde et hjerteinfarkt da hun var bare 21 år gammel. Hun er nå på et oppdrag for å hjelpe unge kvinner å forstå at hjertehelse ikke er noe som kan vente til de blir eldre.

Del på PinterestMolly Schroeder var 21 og i beste alder av livet da hun fikk et hjerteinfarkt. Bilde via Go Red for Women

14. september 2012 bestemte Molly Schroeder seg for å ta en løpetur før fotballtreningen på college.

«Fredager var vanligvis mindre travle dager for trening, så jeg ønsket å starte en treningsøkt tidligere,» sa Schroeder til Healthline.

En lidenskapelig fotballspiller siden hun var 4, var det å være aktiv normen hennes.

«Fotball var livet mitt. Jeg var i form og hadde aldri noen komplikasjoner før etter den løpeturen, sa han.

Da Schroeder kom tilbake til hjemmet sitt, begynte han plutselig å bli syk.

«Jeg tok et stort pust av luft og jeg hadde en irriterende smerte i brystet som jeg kunne kjenne når jeg pustet ut, og det ble verre. Jeg kunne også kjenne blodet renne nedover ansiktet mitt. Jeg trodde jeg hadde et angstanfall, husket hun.

Bare seks uker før den dagen, i en alder av 58, døde moren hans av en lungeemboli, utløst av komplikasjoner etter en kneoperasjon. Schroeder følte først at symptomene hans var forårsaket av angsten som følge av tapet av moren.

Men da hun ble svett, kald, kvalm og armene ble nummen, visste hun at noe annet skjedde og ba samboeren om å følge henne til legevakten.

«De tok en elektrokardiograf og sykepleieren sa:» Dette er galskap. Det beviser at du har et hjerteinfarkt, men sjansen for at det skjer er 1 av 100 000, «minste Schroeder.

Etter 16 timers testing bekreftet legene at en blodpropp hadde skapt en 90 % blokkering i en av hans store kranspulsårer.

Fordi hun hadde et hull i hjertet (atrieseptumdefekt), som hun ble diagnostisert med da hun var barn, som sammen med koaguleringen mest sannsynlig var årsaken til hjerteinfarktet.

«Da jeg var 12, fant moren min ut at hun hadde kardiomyopati. Da det skjedde tok broren min og jeg tester for å se om vi kom til å få problemer, og de oppdaget et hull i hjertet mitt. De ba meg gå noen år tilbake for å sjekke det, og i det øyeblikket bestemte de at det var stengt, sa Schroeder.

«Jeg fortsatte å tro at hjertet mitt helbredet av seg selv til jeg fikk et hjerteinfarkt.»

Etter hjerteinfarktet fikk Schroeder foreskrevet medisiner for å behandle blodproppen. Han gjennomgikk også hjerterehabilitering. Ytterligere tester viste at han hadde en genetisk blodproppsykdom.

Del på Pinterest

En ny norm

Siden Schroeder ikke lenger kunne spille fotball, måtte hun finne nye måter å holde seg aktiv på.

«Hele livet mitt hadde endret seg, og da jeg var 21 lærte jeg hvor skjørt livet er,» sa hun. «Jeg lærte det allerede etter å ha mistet moren min så ung, men det slo meg virkelig at jeg ikke var Wonder Woman. Jeg hadde et par bulker i skjoldet mitt. «

Siden hun ble frisk har hun blitt en aktiv løper og turgåer og deltar på truger.

«Så lenge jeg holder pulsen min under 170, for å være sikker på at det ikke er ytterligere skade fra hjerteinfarktet mitt, [prøver jeg å gjøre cardio]. Jeg bruker en Fitbit og overvåker konstant pulsen min, sa han.

Hun er også klar over natriuminntaket sitt og har blitt vegetarianer for å eliminere rødt kjøtt.

Det viktigste er at han holder seg på helsen og vil at andre skal gjøre det samme. Derfor er hun stolt over å være medlem av American Heart Association Gå rødt for kvinnerer den nye klassen av ekte kvinner.

Som en av åtte ekte kvinner over hele landet, Schroeder deler sin historie å utdanne, styrke og inspirere andre kvinner.

«Jeg ventet på muligheten til å bli med i American Heart Association. Det er en fin måte for meg å komme i kontakt med andre kvinner med hjertesykdom og hjerneslag, og for oss å komme sammen for å snakke om [dem], spesielt siden han er den # 1 kvinnemorderen, [selv om] mange mennesker ikke gjør det. gjøre. Ikke snakk om det, sa Schroeder.

«Jeg er så bemyndiget av dette fordi jeg er en av statistikkene nå, og jeg trodde aldri jeg var det.»

Oppmuntre kvinner til å forstå sin familiehistorie med hjertesykdom og ta det på alvor.

Han visste at moren hans hadde hjerteproblemer og at morfaren døde av et hjerteinfarkt på slutten av 40-årene, men han skjønte ikke hvor mye dette kunne påvirke helsen hans.

Han håper også at unge kvinner uten familiehistorie med hjertesykdom vil ta forebyggende tiltak.

«Hjerteinfarkt kan skje hvem som helst. Han kalles den stille morderen av en grunn, og folk skjønner ikke at de har ham før det er for sent. Jeg var 21 og gikk inn i mitt livs beste, «sa Schroeder.

«[Alle] bør ta forebyggende tiltak og kjenne deres BMI og betydningen av blodsukker og kolesterol.».

Del på Pinterest

Kjenn tallene dine

Dr. Suzanne Steinbaum, kardiolog ved Mount Sinai Hospital og medisinsk ekspert fra American Heart Association Gå rødt for kvinner bevegelse, sier kvinner må overvåke hjertehelsen.

Mens nesten 80 % av hjertehendelsene kan forebygges, fortsetter hjerte- og karsykdommer å være de mest alvorlige for en kvinne helsetrussel, tar livet av 1 av 3 kvinner eller omtrent en kvinne hvert 80. sekund.

«Jeg synes Mollys historie er hjerteskjærende,» sa Steinbaum til Healthline. «Hvordan tar vi en person som Molly som har en solid familiehistorie og gir henne evnen og kraften til å gi henne verktøyene til å forstå at hun må kontrolleres aggressivt slik at hun kan forebygges?»

For å svare på sitt eget spørsmål, uttaler Steinbaum at å forstå følgende fem tall er nøkkelen til hjertehelse:

  • LDL kolesterol
  • HDL-kolesterol
  • glykemi
  • kroppsmasseindeks (BMI)
  • blodtrykk

Som nasjonal sponsor for American Heart Associations Go Red for Women-bevegelse, tilbyr CVS Health gratis visninger for hver av disse hver torsdag i hele februar kl Små klinikker.

Årlige besøk hos internist eller primærlege er en annen måte å overvåke disse tallene på, sier Steinbaum.

Men hvis du har blitt diagnostisert med svangerskapsdiabetes, hypertensjon eller svangerskapsforgiftning under graviditet, foreslår du å søke en spesialist.

«Din risiko for hjertesykdom etter graviditet og i livet ditt øker. Hver kvinne trenger å forstå ikke bare disse tallene, men også se på familiehistorien din og hva som skjedde med deg under graviditeten. Å kjenne hele historien din kan føre til at du går til noen andre enn internlegen din, «sa han.

Hun foreslår å finne en kardiolog som er interessert i kvinner, hjertesykdommer og forebygging.

«Det er på tide for kvinner å bli sjekket og gjøre det vi må gjøre for å forhindre denne sykdommen,» sa Steinbaum. «Ingenting annet i livet vårt når det kommer til sykdom er så mulig å forebygge som hjertesykdom, og for meg er dette den kraftigste delen av dette.»

Cathy Cassata er en frilansskribent som spesialiserer seg på historier om helse, mental helse og menneskelig atferd. Hun har en evne til å skrive med følelser og knytte kontakt med leserne på en innsiktsfull og engasjerende måte. Les mer om arbeidet hans her.